maanantai 30. joulukuuta 2013

Kynsikilpailu tulossa, ehdotuksia otetaan vastaan! :)

Ajattelin laittaa seuraavan kynsikilpailun käyntiin helmikuussa suunnilleen ja haluaisin teiltä vähän mielipiteitä siitä, millainen kisasta tulee. Edellinen kilpailu käytiin touko/kesäkuussa ja nyt on hyvä aika kertoa parannusehdotuksia kilpailun kululle! tästä linkistä pääsee näkemään edellisen kilpailun ohjeet ja säännöt. Kilpailu tulisi näillä näkymin noudattamaan aika pitkälti samaa kaavaa, ellei teiltä jotain muutoksen toiveita tule. Näihin pariin kohtaan kaipaisin kuitenkin teiltä mielipiteitä ja ehdotuksia:

- Mikä teemaksi?
Kilpailuun tulee yksi teema ja nyt haluaisin ehdotuksia siitä, mikä se voisi olla! Kirjoittakaa ihmeessä omat ehdotuksenne kommenttilaatikkoon ja napsin sieltä sitten muutaman ja pidetään taas vaikka pikainen äänestys siitä mikä valitaan.

- Luonnonkynnet ja rakennekynnet erikseen, vai samaan sarjaan?
Edellisessä kilpailussa olivat erikseen, mutta muutamalle tuotti päänvaivaa se, kun olin vetänyt rajan aika tiukaksi. Minusta kun jo pelkkä geelivahvistus suojaa kynsiä sen verran paljon, että kynnet saa kasvatettua pitkiksi paljon helmpommin, kun ne eivät niin herkästi katkeile. Toki toisilla ne kasvaa ihan ilman mitään geelivaihvistuksiakin. Ja jo ohuella geelikerroksella saa korjattua oman kynnen pikku virheitä jne jne. Mutta minusta ne ei kyllä luonnonkynsi sarjaan kuulu? Toki saa olla erimieltä ja kertokaa jos niin on! Ja ihan pakko nyt vielä tarkentaa, että en siis suosi pitkiä kynsiä kilpailussa, en todellakaan! Myös lyhyempiin kynsiin saa kauniit koristelut. Tässä muutama kohta edellisen kilpailun säännöistä:
- Rakennekynsiluokkaan osallistuu kaikki eri menetelmillä tehdyt rakennekynnet, esim. geeli- ja akryylikynnet. Valmiilla tekokynsillä ei voi osallistua, vaan kynnet tulee tehdä ITSE! Huom! Myös esim. luonnonkynnengeelaukset osallistuvat rakennekynsiluokkaan! Kaikki kaupasta ostetut tekokynnet on kielletty, sillä rakennekynsissä kuitenkin on tärkeää itse kynnen muotoilu ja valmiissa tekokynsissä ei ole muuta haastetta kuin liimata se kynteen.
- Luonnonkynsiluokkaan saa osallistua kaikki, jotka tekevät koristelut suoraan luonnonkynnelle. Eli ei mitään tippejä, muovisia jatkoja tai tekokynsiä! Koristelut tulee tehdä omalle luonnonkynnelle! Huom! Jos sinulla on esim. geeleillä tehty luonnonkynnen vahvistus, niin kynsillä ei voi osallistua luonnonkynsiluokkaan, ennen kuin geelit on poistettu kokonaan!

Mietinkin tässä, että mihin raja vedetään tällä kertaa, vai onko helmpompi laittaa kaikki vaan samaan sarjaan sen enempää miettimättä?

perjantai 27. joulukuuta 2013

Joulukynnet vaihdettu Uuden Vuoden kynsiin

Joulu mentiin >> näissä << kultaisissa kynsissä, jotka tein jo aiemmin pikkujouluihin. Mulla sekin vähäinen "joulufiilis" minkä tänä vuonna sain, niin hiipui kyllä hyvin jo tapaninpäivän loppuessa kun tultiin illalla kotiin. On vaan niin kurjaa kun jouluna satoi vettä ja lämpötila on selävsti plussan puolella. Lähdettiin jo aatonaattona vanhemmilleni ja oltiin siellä ja muilla sukulaisilla koko joulu. En jaksanut kotona alkaa hössöttämään ollenkaan, parit jouluvalot ehdin laittamaan, mutta ei puhettakaan, että mitään jouluverhoja olisin alkanut vaihtamaan tai kuusta raahannut. Tiesin että emme kotona tule juurikaan olemaan.
Päädyin sitten eilen illalla viilaamaan joulukoristelut kynsiltä pois ja tekemään uudet. Edelliset kynnet olivat sen verran hempeät, että nyt piti saada vähän räväkämmät koristelut... juu ja tietenkin niitä strasseja!
Näissä kynsissä yritin kiinnittää huomiota siihen, että viilaan riittävästi sivuilta geeliä vähemmäksi ja kavennan kynnen kärkeä hieman saadakseni kynnet näyttämään edes hieman sirommilta. Stressipisteet on ehkä kutakuin kohdillaan ja sekin saa kynnen näyttämään kivemmalta, kun kynnen pinta ei ole täysin lituska, vaan siinä on nätti muoto. Minä voin vain haaveilla näteistä ja siroista kynsistä, kun tuntuu että näihin lapioihin sellaisia on vaan niin mahdoton saada. Olen kyllä huomannut sen, että koristeluilla voi vaikuttaa yllättävän paljon siihen näyttääkö kynsi leveältä vai kapeammalta. Nämä koristelut mielestäni saavat kynteni edes vähän sirommilta näyttämään.
Koristelut tein vähän samalla tavalla kuin ne edelliset kultaiset kynnet. Pohjaksi tein liukuvärjäyksen, jossa käytin Mosaicin gel-paintteja Silky plum (lila) johon sekoitin ihan vähän sinistä blue lagoonia. Kun näistä oli tehty väri, niin otin kirkasta crystal geeliä alustalle ja sekoitin siihen tekemääni väriä hieman, jotta sain hennomman värin aikaseksi. Aloitin tekemään liukuvärjäystä sillä ja kärkeä kohti tummensin väriä. Vasemman käden liukuvärjäyksen jaksoin tehdä ihan hyvin, mutta jostain kumman syystä taas kun aloin vasemmalla, eli heikommalla kädelläni tekemään oikeaan käteen koristeluja, niin liukuvärjäys ei onnistunut ihan niin hyvin. Liukuvärjäyksen jälkeen laitoin kynsien sivuun vinosti glitterhileitä. Käytin tummaa liilaa sekä vaaleaa stardustia. Glittereiden päälle laitoin kirkasta crystal geeliä vielä. Viilasin kynnen ja karhensin pinnan kevyesti bufferilla. Tämän jälkeen maalasin nuo kiekurat. Valkoinen on tehty Mosaicin gel-paint snow whitella ja tuo tummempi on tehty sillä samalla värillä millä tein tuon liukuvärjäyksen, mutta tein sillä kaikista tummemmalla sävyllä. Testin vuoksi, halusin nyt laittaa strassit taas top geelin alle, eli en tällä kertaa käyttänyt sitä koristeliimaa. Strassien päällä on siis kevyesti laitettu uv top geeli. Toistaiseksi ihan hyvin on strassit pysyneet, mutta ei nämä loista läheskään niin paljon kuin sillä liimalla kiinnitetyt.
Käyttämäni strassit ovat väriltään ab crystalleja, eli tuo vaihtaa valon mukaan väriä. Sopii näihin kynsiin mielestäni todella hyvin, tuo vähän vaihtelua. Kuvista näiden väri ei näy kunnolla, mutta livenä näyttävät todella kivoille!
Semmoista tällä kertaa. Kuten jotkut lukijat ovat ehkä huomanneet, niin blogini on tässä pikkuhiljaa alkanut taas heräämään henkiin. Ihan kuolleiden kirjoissa ei vielä oltu, mutta aika hiljaista piteli tuossa edellisen vuoden. Onhan se selvää, että kun perheeseen tulee lapsi, niin äidin harrastukset jää helposti paljon vähemmälle. Ja vaikka kynsiä jaksoin silloin tällöin tehdä, niin en läheskään aina jaksanut niitä tänne blogiin asti tuoda. Innostus oli hieman laskenut kiireen ja ajanpuutteen vuoksi.
Nyt kun meidän pikku mies on jo hieman yli vuoden, eikä ole enää niin kiinni äidissä, niin tuntuu että tässähän voi taas alkaa keskittymään pikkuhiljaa niihin omiinkin juttuihin. Töihin paluukin alkaa olemaan lähellä ja odotan sitä innolla! Tällä hetkellä pää on ainakin ihan täynnä ideoita kynsien koristeluun ja haluaisin kovasti tehdä kynsiin uusia koristeluja, mutta eihän näitä nyt joka ilta raaski viilata pois ja laittaa uusia. Geelien kanssa kun se ei ihan niin nopeasti käy.
Eiköhän tämä blogi tästä hieman piristy pikkuhiljaa.

Ajattelin, että jos tuossa jossain vaiheessa taas pistäisi jonkun kynsikilpailun käyntiin, miltä kuullostaisi? :)
Olisiko vielä intoa osallistua? Ja toiveita otetaan vastaan, halutaanko teema vai vapaat kädet koristelujen kanssa? Ja kaikki samassa sarjassa, vai eri sarja rakennekynsille ja luonnonkynsille? :)

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Kultakynnet kertaa kaksi

Tämä kynsiharrastaja on ihan rakastunut kaikkeen blingiin ja glitteriin! Se tuskin tuli suurena yllätyksenä heille, ketkä blogia ovat yhtään pitempään seuranneet. Tämä hamstraaja tuppaa olemaan sitä sorttia, jolla täytyy vaan olla glittereitä ihan joka värissä, ja mielellään vielä punaista, sinistä, keltaista ja kaikkia muita värejä monessa eri sävyssä! Ja sekään ei vielä riitä, vaan pitää löytyä kaikki värit perus glitterhileenä, tikkuhileinä, neliöglitterinä, salmiakkikuvioina ja kaikkea muuta!
Nyt olen sitten hullaantunut stardusteihin, eli niihin oikein oikein hienojakoisiin glitterhileisiin. Tällä hetkellä niitä löytyy minulta vasta kolme, mutta mitä enemmän niitä olen käyttänyt, niin sitä varmemmaksi olen tullut, että kohta niille täytyy järkätä laatikostoon oma paikka. Niitä on niin helppo käyttää geelien kanssa! Kun perus glitterhileet laittaa kynnelle, niin minulla ainakin on aina tapana laittaa niiden päälle vielä reilu kerros kirkasta geeliä, jotta saan hileet kunnolla piiloon, ettei kynnen pinnasta jää röpöläinen. Nämä stardustit ovat siitä kivoja, kun ovat niin hienojakoisia, niin pinnalle riittää vaikka pelkkä top geeli ja pinnasta tulee sileä.


Ystävän kultaiset kynnet

Tässä postauksessa näette kahdet samala tyylillä koristellut kynnet, toiset ovat omat geelikynteni toiset tein ystävälle, mutta paljon pitempänä ja kärjestä teimme terävämmän. Tykkäsin omistani niiden värien perusteella, mutta kynsien muoto ei miellyttänyt. Tein kynnet edellisenä iltana ennen pikkujouluja pienellä kiireellä, joten en jaksanut enää alkaa muuttamaan jo valmista kynsien muotoa teräväksi, vaan vaihdoin pelkät koristeet.
Päähäni jäi silti kummittelemaan ajatus siitä, miltä nämä näyttäisi pitempinä ja terävällä kärjellä. Niipä sain yhden kaverin malliksi ja ei muuta kun samanlaisia koristeluja tekemään myös hänelle! Koristelut meni aika nopeasti vanhasta muistista, kun tiesi jo tarkalleen mitä teki. Hänelle emme kuitenkaan tehneet ihan joka kynteen lumihiutaleita, vaan osaan tuli tuollainen tähti.


Omat kynteni

Näissä kultaisissa kynsissä koristelu on tehty loppu vaiheessa, eli ensin kynsi on rakennettu ja viilattu täysin muotoon ja vasta sitten tehty koristelut. Kuten aiemmin jo mainitsin, niin yleensä olen glitterikynnet tehnyt niin, että laitan tikkuhileet ja muut glitterit jo melko aikaisessa vaiheessa ja rakennan kynnelle lopullisen muodon vasta tämän jälkeen, eli stressipisteet jne. tulee vasta glitterkuorrutuksen päälle. Hommahan toimii niin oikein hyvin, ei siinä mitään, mutta huolloissa se karu totuus sitten iskee päin naamaa. Kun ne vanhat koristelut on siellä geelien alla, niin sitä saakin sitten viilata oikein urakalla niitä sieltä pois. Nyt kun ne on tuossa ihan pinnassa, niin huollotkin helpottuu! Enkä nyt väitä etteikö muitakin koristeluja voisi laittaa top geelin alle, tietenkin voi. Etenkin maalaukset ja ranskikset sun muut, mutta minua ainakin ärsyttää jos glittereistä jää pinnalle röpöläinen jälki. Siksi olen aina peittänyt ne geeliin kunnolla ja viilannut pinnan vielä tasaiseksi.Koristelut näihin kynsiin on tehty niin, että sekoitin tuon vaalean värin käyttämällä Mosaigin gel-paintteja veil green ja snow whitea. Veil green vaalensi perus valkoista kivasti ja toi siihen pientä shimmeriä sekaan. Maalasin sillä ensin tuon vaalean alueen kynnelle ja sen jälkeen käytin Baehrin metallic proseccoa ja tein sillä kynnen toiselle sivulle kultaisen alueen. Tämä väri ei kynnellä näy, koska se on pohjana tuolle kultaiselle stardustille. Kovetin kynnet uunissa ja tämän jälkeen painelin tahmealle kerrokselle tuota stardustia kultaiselle alueelle. Stardust tarttui siihen helposti. Seuraavaksi maalasin tähdet ja lumihiutaleet. Sitten uuniin kovettumaan ja lopuksi vielä kerros Mosaicin flexy top geeliä. Tätä riitti ohut kerros kynnelle ja se oli helppo sivellä, sillä top geeli on samanlaisessa pullossa kuin kynsilakat on. Top geelin jälkeen lisäsin strassit koristeliimalla, liimasta voi halutessaan lukea enemmän juttua edellisestä postauksesta.
Ihanat stardustini!Kuva glitterlaatikoistani! Ja tosiaan, glittereitä on laatikoissa kahdessa kerroksessa.
Mitä mieltä olette, kummat kynsistä on hienommat? Itse tykkään enemmän noista kaverin terävistä kynsistä. Kaverin kynsistä sainkin paljon paremmat kuvat kuin omistani. Omat kynteni kun on kuvattu perus pokarilla ajastimen kanssa ja minä en ainakaan saa otettua sillä tavalla kunnollisia tarkkoja kuvia.

lauantai 21. joulukuuta 2013

Glitteriä, lumihiutaleita ja strasseja, niistä on talven kynnet tehty!Vihdoinkin saan nämä tänne postata :) Nämä kynnet on tehty ihan joulukuun alussa, mutta en niitä heti voinut julkaista, sillä osallistuin niillä facebookissa rakennekynsi/galleria/tarvikekirppis yhteisön kilpailuun. Kilpailussa haluttiin pitää tekijät salassa eikä kuvia saanut ennen kisan loppua julkaista missään. Näillä kynsillä ei todellakaan voitto irronnut, jaettu viides sija sentään kuitenkin ja olen siihen todella tyytyväinen! Osallistujia oli 35 ja voi luoja miten kauniita kynsiä siellä oli! Kilapilukuvia ei kaikki valitettavasti pääse näkemään, vain yhteisön jäsenet ja äänestyskin oli vain ryhmän jäsenille mahdollinen.Kynsimalliksi värväsin ystäväni ja hyvä niin, sillä en ikinä olisi alkanut omiin käsiini näitä väsäämään. Teimme näitä useamman tunnin ja voin vain kuvitella kuinka kauan minulla olisi mennyt, jos olisin tehnyt nämä itselleni!

Lyhyesti kerrottuna kynnet on tehty näin: Pidenykset tehty tipeillä, tämän jälkeen ohut kerros flexy geeliä ja kirkasta crystal rakennegeeliä. Koristelut on tehty niin, että ihan kynnen kärkeen tein likuvasti värjäyksen Mosaicin gel-paint turquoisella. Uunituksen jälkeen lisäsin turkoosin geelin päälle ohuen kerroksen kirkasta crystalia ja sen päälle sirottelin valkoista ja sinistä glitterhilettä, sekä sinisiä tikkuhileitä. Kovetin kynnet uunissa ja seuraavaksi rakensin kynnen lopulliseen muotoonsa crystal geelillä. Sitten viilain kynsiä vielä hieman ja buffasin pinnan, jonka jälkeen maalasin lumihiutaleet. Hiutaleet on maalattu käsin ja värinä käytetty Mosaicin gel-paint snow white. Kun hiutaleet oli kovetettu uv-lampun alla, lisäsin viimeistelyksi päälle flexy top geelin.
Ennen olen laittanut strassit aina juuri ennen tuota viimeistelygeeliä, niin että ne jäävät sen alle, tai sitten niin että ne kiinnittyvät siihen geeliin, mutta en laita sitä strassien päälle. Jos laitoin geeliä koristeiden päälle, niin valitettavan usein niistä tuli sumeita ja koristeet menettivät kauniin todellisen säihkeen ja kiillon, tai sitten koristeiden viereen saattoi jäädä ikävästi ilmakuplia. Jos taas kiinnitin koristeet niin, että kinnitin ne märkään viimeistelygeeliin, mutta en laittanut itse geeliä koristeiden päälle, niin koristeiden säihke toki säilyi, mutta huomasin, että ne eivät aina saanneet riittävää kiinnitystä ja lähtivät helposti irti. Olipas taas vaikeasti selitetty. Hyvänä puolena näissä tavoissa toki on se, että koristeita pystyy vielä liikuttelemaan kynnellä haluttuun kohtaan ennen kuin kynsi menee uv-uuniin kovettumaan.
Ostin vähän aikaa sitten Mosaicin crystal gluen ja sen kanssa käytettävän kuivattavan suihkeen. Crystal glue on liima, joka on tarkoitettu juurikin koristeiden kiinnittämiseen ja suihke kuivattaa liiman. Ideana on, että koristeet kiinnitetään jo valmiille kynnelle. Liimaa laitetaan haluttuun kohtaan, koristeet laitetaan liiman päälle ja sitten suihkutetaan suihke, joka kuivattaa liiman ja koristeet kiinnittyvät kynelle todella tiukasti! Suihkutuksen jälkeen pyyhkäisin kynnet vielä cleanserilla kostutetulla lapulla. Tällä tavoin strassien kiilto säilyy ja mikä parasta, myös koristeet ovat pysyneet kynnessä kiinni kuin tauti! Opettelen vasta tämän liiman käyttöä ja huomasin että sen kanssa saakin olla tarkkana, että osaa laittaa liimaa oikean verran. Käytin apuna appelsiinipuutikkua, silä liiman oma suti levitti liimaa aika reilusti. Olen nyt liimaa muutaman kerran käyttänyt ja tälläkin hetkellä myös omissa kynsissäni on koristeet tällä kinnitettynä ja yksikään strassi ei ole lähtenyt irti. Siitä voikin tulla mielenkiintoista, kun alan niitä irroittamaan huollon yhteydessä...

Vielä olisi parit jouluiset/talviset kynnet tänne julkaisematta, joten palataan niihin tässä lähipäivinä :) Mitäs piditte näistä kynsistä?

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Tämän talven ensimmäiset talvikynnetSeuraavaksi esittelyyn geelikynnet, jotka tein pari viikkoa sitten, mutta vasta nyt ehdin ne teille esittelemään. Halusin kokeilla taas hieman neliskanttisempaa kärkeä kynsiin, sillä minulla oli jonkin aikaa terävämpi kärki kynsissä. Täytyy sanoa, että minun nakkisormet korostuu vaan enemmän näissä, mutta minkäs teet. Olen niin kateellinen niille, keillä on kaunis pitkä ja kapea kynsipeti, omani on todella leveä ja lyhyt. Näihin on niin vaikea saada kauniin muotoisia kynsiä tehtyä.Osa kuvista on otettu tänään, joten niissä näkyy jo melkein 2 viikon kasvuraja. Olen kyllä todella tyytyväinen näihin Mosaicin geeleihin! Kynnet ovat pysyneet kiinni kuin tauti, ei minkäänlaisia ilmaantumisia. Kiilto on pysynyt hyvänä edelleen, eli pisteet myös Flexy Top Coatille!

Alimmaisena minulla on kynsillä flexy geeliä ohut kerros, se auttaa kynsiä pysymään kunnolla kiinni luonnonkynnessä. Pidennyksen rakensin muoteilla ja geelinä käytin kirkasta crystalia. Tämän päälle ohut kerros naturallia tuomaan kauniin sävyn kynsipedille. Sitten kevyt buffaus ja koristeluun. Koristelut on tehty niin, että laitoin ensin kärkeen hieman liukuvasti turkoosia Mosaicin Gel-Paintia M4. Turquoisea. Tämän päälle ohut kerros kirkasta geeliä, johon sirottelin kolmea erilaista glitterhilettä. Seuraavaksi rakensin kynnen muotoon kirkkaalla crystal geelillä. Tämän jälkeen kynnet viilattiin muotoonsa ja tein vielä valkoisella gel-paintilla nuo viivat ja nimettömiin tuli vielä vähän strasseja. Päällimmäisenä on kerros Flexy Top geliä.Itse tykkään näistä kynsistä todella paljon! Nämä kuitenkin lähtevät jo tänään illalla vaihtoon, sillä minulla on perjantaina tiedossa firman pikkujoulut ja haluaisin tehdä jotkut vähän jouluisemmat kynnet sinne. En vaan ole vielä päättänyt, että teenkö jo punaiset kynnet vai jotain muuta. Saa nähdä mitä geelejä ja glittereitä tuohon pöydälle kohta päätyy.

Ainiin, minulta karkasi vähän mopo käsistä kun huomasin viis.ee:n talvialennukset! Olin juuri ennen alennuksia ehtinyt tilaamaan pari uutta gel-painttia ja "päätin", että uusia hankitaan vasta kun vanhat on testattu... noh, nyt sieltä on taas tulossa niitä lisää! Päätinkin, että voisin pian tehdä tänne listaa tuotteista joilla kynsiäni teen, sillä saan niistä jonkin verran kyselyjä teiltä :)