sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Leimasinkoristelu / Konad tutorial

Minulta pyydettiin ohjeita leimasinkoristeluun, joten tässä tällainen pieni info ja ohjeet siihen.
Mitä on leimauskoristelu?
Lyhyesti sanottuna leimasinkoristelussa siirretään kuvalaatalta haluttu kuvio kynnelle leimaten. Kuvalaattoja on olemassa paljon erilaisia ja eri merkkisiä. Kuvalaatat mahdollistavat sen, että saat kynnelle todella yksityiskohtaisia kuvia ja kuvioita aikaan, joita olisi lähes mahdoton alkaa vapaalla kädellä tekemään.
Leimasinkoristelussa puhutaan usein Konadista. Konad on varmasti tunnetuin leimausvälineitä valmistava merkki, mutta muitakin on esim. fauxnad ja BundleMonster.Mistä leimasintarvikkeita voi ostaa?
Leimasintarvikkeita myy esimerkiksi Stockmann-tavaratalot. Myös esimerkiksi Cesars Shop, MiMax ja Sanna Tara Nail Art myyvät niitä. Ulkomailta voi myös tilata niitä verkkokaupoista ja olen Virossa ainakin nähnyt niitä myynnissä kauppakeskuksien "käytävillä".

Mitä välineitä tarvitaan?
- leimasinlaatta
- leimasin
- scraper
- kynsilakka leimaukseen
- kynsilakanpoistoaine/asetonia
- vanulappuja
- talouspaperia/pahvia pöydän suojaksiLeimauksessa ei välttämättä tarvitse käyttää juuri siihen tarkoitettuja lakkoja. Itse käytän kylläkin melkein aina Konadin leimauslakkoja, mutta myös China Glazen, Colorclubin yms. lakkoja voit kokeilla. Kannattaa valita mahdollisimman väripigmenttisiä lakkoja.
Lisäksi Konadilla on olemassa tuollainen alusta laatalle, mutta minusta se ei ole kovinkaan tarpeellinen. Ilmankin tulee toimeen oikein hyvin.
Leimaaminen on yllättävän sotkuista puuhaa, joten pöytä kannattaa suojata talouspaperilla tai vaikkapa pahvin palalla.

Miten leimaus tehdään?
Aloita ottamalla kaikki tarvitava lähelle. Varmista että pohjalakkasi on täysin kuivunut kynnellä, sillä leimaamisessa käytetään kuitenkin sen verran voimaa, että lakka menee helposti kurttuun jos se ei ole kunnolla kuivunut.


- Kostuta vanulappu valmiiksi kynsilakanpostoaineella. Lappu saa olla melko kostea, mutta ei valuva. Liian kuivalla lapulla on hankala putsata välineitä ja siitä irtoaa helposti vanua.
- Pyyhi leimasin ja scraper puhtaaksi kaikesta nöyhtästä ja mahdollisista lakkajämistä.

Seuraavat vaiheet tulee tehdä melko ripeästi, jottei lakka ehdi jämähtää liikaa. Jos teet liian hitaasti, niin kuvio ei välttämättä tartu kunnolla leimasimeen tai siirry leimasimesta enää kynnelle.


- Laita lakkaa halutun kuvion päälle. Älä nirsoile lakan kanssa, vaan laita sitä kunnolla, jotta kuvio peittyy varmasti.
- Pidä scraper vaaka-asennossa ja vedä sillä kuvion yli. Tarkoituksena siis poistaa ylimääräinen lakka kuvion päältä. Scraperia ei tarvitse painaa voimakkaasti, mutta sen verran napakasti, että kuvio jää siistiksi ylimääräisestä lakasta.


- Rullaa leimasin kuvion päältä. Voit myös kokeilla painaa kuvion suoraan leimasimeen. Jos kuvio ei tartu kunnolla leimasimeen, niin lakka on saattanut jo ehti kuivahtaa liikaa ja siksi ei enää tartu, tai leimasin on likainen tai et ole painanut leimasinta riittävästi. Harjoittelulla oppii oikean tekniikan!
- Tähtää kuvio haluamaasi kohtaan ja pyöräytä leimasinta kynnelle. Pienet kuviot on helpointa painaa suoraan haluttuun kohtaan. Voit myös kokeilla pyörittää sormea samalla kun painat leimasinta sormeen. Tämä on varmasti vaikein vaihe! Kuvion kohdistaminen voi tuntua aluksi hankalalta.
- Jos kuvio ei onnistu halutulla tavalla, niin jos oikein ripeästi pyyhkäiset kynsilakanpoistoaineella kostutetulla lapulla kuvion kohdalta, niin se voi lähteä pois melko vaivattomasti. Toki pohja saattaa vähän kärsiä tai lapusta saattaa irrota vanua kynteen. Montaa kertaa tätä ei kannata tehdä, silloin pohja kärsii varmasti.


- Tässä valmis kuva kynnellä.

Ennen kseuraavan kuvion leimaamista tulee välineet taas puhdistaa kostutetulla vanulapulla! Pyyhkäise laatta, leimasin ja scraper puhtaaksi!!


- Kun kuva on kuivunut, viimeistele kynsi päällyslakalla. Kannattaa tehdä kaikki kynnet valmiiksi ja vasta sitten viimeistellä ne päällyslakalla, täten kuviot ehtii kuivua riittävästi.
- Suosittelen Konadin päällyslakkaa, se ei sotke kuvioita. Jotkin päällyslakat sotkevat kuvat helposti, vaikka ne olisivatkin täysin kuivuneet.

Toivottavasti tästä oli apua. Jos jokin jäi epäselväksi niin kysykää ihmeessä. YouTubesta löytyy todella paljon videoita leimaamisesta hakusanoilla konad ja stamping nail art. Kannattaa katsella myös niitä!

3 kommenttia:

 1. Varmasti hyödyllinen ohje jollekin, joka vasta aloittelee leimaamisen kanssa.
  Minä itse olen kyllä huomannut, että leimauslaatalla voi leimata useamman kuvion putkeen ilman että puhdistaa laattaa välissä, kunhan on vaan ripeä. Ainakin pienien kuvioiden kohdalla mulla on toiminut. :)

  VastaaPoista
 2. Heiiii, tää oli tosi kiva postaus!:) Hyödyllinen!

  Oon just ite aloittanu bloggailun...:)

  beautinika.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Hei tosi siistiä! En oo koskaan kuullutkaan mistään kynsileimoista (oon ihan amatööri), pahkko hankkia itellekkin! :---)

  VastaaPoista