keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Manikyyri miehelle

En tiedä kuinka innokkaita teidän tuntemat miehet ovat hoitamaan käsiään, mutta tämä joka meillä asuu ei ole kovinkaan innostunut asiasta. Jo pelkkä käsien rasvaaminen silloin tällöin tuntuu olevan liian hankalaa. Yritin parina iltana jättää sohvapöydälle käsirasvan ihan vaan "vink vink, tätä voisi käyttää, kun sun kädet näyttää aika kuivilta", mutta pah, eihän se sitä voinut käyttää. Sitten aloin vihjailemaan että "mä voisin tehdä sulle sellasen pikkusen manikyyrin", mutta huomasin, että sana manikyyri sai miehen kasvoille sellaisen ilmeen, että voin unohtaa koko asian.

Ei menny kauaa kun kädet oli autorempan jälkeen vielä huonommassa kunnossa ja kynsinauhat näytti minun silmääni aika kipeiltä. Hoidin sitten yhtenä iltana kynsiäni ja lopulta mies sanoi vieressä että "kait näitä mun käsiä vois vähän rasvata, jos se vaikka auttais". Lopulta sain sen suostuteltua siihen, että hoidan myös kynsinauhat kuntoon, ehkä asiaa helpotti se, että telkkarista tuli elokuva mitä mies pysty kattomaan, kun minä hoidin kynnet ja kädet kuntoon :)

Operaatiosta oli ihan pakko ottaa kuvia


Ensin kädet pestiin, kuivattiin ja sen jälkeen kädet näytti tältä. Edelleen on likaa kynsien alla, kiitos autoremonttien, joita mies oli aiemmin illalla tehnyt.


Peukalo ennen hoitoa


Siistin ja hoidin kynsinauhat kuntoon.


Kynsien alle oli päässyt likaa, joka oli kovettunut sinne. Tämä oli ainoa vaihe missä mies sanoi, että tuntui vähän ilkeältä kun yritin niitä putsata pois.


Viilasin kynnet lyhyemmiksi ja buffasin kevyesti kynnen pinnan.


Rasvasin kynnet Vaselinen käsivoiteella ja laitoin kynsinauhaöljyä.


Peukalot operaation jälkeen.


Ja seuraavana päivänä kädet oli jo huomattavasti paremman näköiset, eikä enää kipeät ja arat, mitä ne oli aiemmin.

Tällaista tällä kertaa, nyt lähden lakkailemaan omia kynsiä =)

18 kommenttia:

 1. Oikein teki kipeää noita katsella. Lopputuloksena onkin jo tosi siistit kädet :)
  Saitko muuten mun ilmoittautumisen? :)

  VastaaPoista
 2. Siis kilpailuun osallistumis viestin :D kirjotan kahta juttua samaan aikaan, menee vähän sekasin...

  VastaaPoista
 3. Jane: juu taisin saada jos olet se jane keneksi sinua luulen, vastasin just äsken taas osallistujille :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa työtä, näyttää niin paljon paremmilta kädet sun operaation jälkeen! Taidanpa heti houkutella oman siipan manikyyrihommiin :D Onneksi hän on aika suostuvainen näihin. Mua aina vaan pelottaa leikata kynsinauhaa muilta ku iteltä, tuntuu vaikeelta ku ei oikein tiiä miten paljon uskaltaa ottaa :/

  VastaaPoista
 5. Noi kynsinauhat näyttää NIIN tutuilta D:

  VastaaPoista
 6. Hahha! Tiedänkin kenen kädet hoidan seuraavaksi..... ;D Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 7. Rudfin kynnet/kynsinauhat on ihan samanlaiset, eikä se suostu tehä niille mitää ja must ne on niin kauheen ja kipeen näköset! :D

  VastaaPoista
 8. haha naureskelin tuolle ensimmäisen kuvan ''kädet päälleikkäin-pose'', pitikö ukeli pakottaa tuohon ja mitkä olivat kommentit ja mahdolliset vastalauseet, jos olet käskenyt kädet laittaa nuin? Melko ihana tämä postaus! :)

  VastaaPoista
 9. Huh huh, ootpa urakan tehnyt. Ite meinasin oksentaa kynnet nähtyäni. Varmasti on nyt paremmat.

  VastaaPoista
 10. Perusmiehellä on varmaan tuntunutkin nuo kädet yhtä kipeltä kuin miltä näyttää, jos se kerta itse tuli käsien hoitoa pyytämään :D Mutta on kyllä iso ero ennen ja jälkeen kuvissa!

  Mun mies on hassu, kun se on aina hyvillään jos hoidan sen käsiä (tai rasvailen sen kuivia kinttuja ja kyynärpäitä) - se ei vaan itse osaa pyytää, eli mun pitää osata kaivaa appelsiinipuutikut ja rasvat esiin oikealla hetkellä. En vielä ole viilan kanssa uskaltanut lähestyä, mutta kynsinauhojen työntely ja öljyäminen ja kynsien leikkurilla tasaaminen sopii. Ja kun löydettiin sille mieleinen käsirasva, niin sen puolen se hoitaa edes pari kertaa viikossa ihan omatoimisesti! ;D

  VastaaPoista
 11. mä saan kans aina sillon tällön tehä manikyyrin tuolle avomiehelleni :)

  VastaaPoista
 12. Olipas hauskan erilainen postaus ja mikä lopputulos! Mun luokkakaveri tekee työkseen kynsiä ja sanoi, että hänellä käy jonkun verran miesasiakkaita luonnonkynnen geelauksessa... Ja Why not, varsinkin jos joutuu työkseen edustamaan.

  VastaaPoista
 13. Mun poikaystävän kynsinauhat on ihan samanlaiset kun noissa kuvissa. Mutta en usko et se ikinä suostuis mihinkään manikyyriin, kun ei se käsirasvaakaan tahdo käyttää.. :-D

  VastaaPoista
 14. Mitä ihmettä sä muuten teit noille peukaloille, kun on niin suuri muutos?

  VastaaPoista
 15. Miks miuu nauratti ku katoin että "manikyyri miehelle" :'D
  Tosin nimenomaan se on kai parempi työtä tekeviä käsiä hoitaa kun sellaisia jotka ei ikinä tartu mihkään työkaluun tai tee töitä. Ainakin luulis että tärkeämpi sellaisia töitä tekevistä on huolehtia ;)
  Mullekin vois tehdä ihan vaan tällaiset hoitotoimenpiteet joku päivä nyt kun en saa työn takia lakkaa laittaa, jookos siskoseni? :)

  VastaaPoista
 16. Hahaaa tein ihan saman jutun omalle poikaystävälleni tässä muutamia viikkoja taaksepäin! :DD Ilme oli kanssa just sellainen "vain kuolleen ruumiini yli", mutta sainhan sitten loppujen lopuksi tehtyä sen hoidon. ^^
  Kaikkein hauskinta oli, kun poikaystäväni kynnet kiilsivät öljyämisen jälkeen! olisitte nähnyt sen ilmeen kun hän parkasi "eikai nää jää tämmösiks?!" :DD

  VastaaPoista
 17. :D kerran olen tehnyt näin mun ukolle mutta eipä oikeen huvittanu uudestaan kun kädet näytti vaan yön ajan hyviltä ja sitten olivatkin täynnä paskaa (joka ei lähe irti muutakun ihon siirrolla) ja palovammoja ja viiltoja ja naarmuja :D asuu autotallillaan.

  VastaaPoista
 18. Melli: Se on hyvä jos mies on suostuvainen, tää meillä asuva on aina vastaan kaikkea tällaista :D Mut nyt se on jopa suostunut rasvaamaan käsiään operaation jälkeen... Kynsinauhojen leikkaaminen kannattaa tehdä varovaisesti ja jos ne on suht hyvässä kunnossa niin pelkkä työntely varmasti riittää. Nämä oli sen verran pahat, että pakko oli jo leikata.

  Sussu: Niinkö? :D onko omat samassa kunnossa?

  siniemilia: Ota vaan mies potilaaksi, sano sille ettei se ainut ole joka on joutunut manikyyrin kohteksi ;)

  E: selvästi siis sukuvika :D

  Anonyymi: itseasiassa mä repesin nauruun kun sanoin miehelle et "nyt kädet pöydälle niin otetaan kuva" ja se laittoi ne heti tolleen päällekkäin. Mut ehkä se osas laittaa ne sen takia noin kun se on joskus joutunu kuvaamaan mun kynsiä kun omat kädet on ollut kuvattavana. Eli oppii katsomalla! ;)

  Maya: Vartu vaan sisko rakas, sit kun tuut seuraavan kerran tänne niin sun kädet on "uhrina". Mun on pitäny tehdä sulle ne kynnet jo ties kuinka kauan...

  Lumi: Meilläkin mies on nyt operaation jälkeen suostunut pari kertaa jo rasvaamaan käsiä kun se tajusi, että se autaa niihin eikä ne ole enää niin kipeät. Rasvan pitää vaan olla nopeasti imeytyvää, ei se muuten malta sitä laittaa.

  Jenni: hyvä että se on suostuvainen operaatioon :)

  Maiju: Kiva että pidit. Mie tiedän myös pari miestä ketkä hoitaa kyllä käsiään, ei sentään geelejä ota, mutta käyvät silloin tällöin kunnon hoidossa.

  Elli: kuulostaa tutulle, vilauta tää postaus sille jos se näkis "ennen ja jälkeen" kuvat ja suostuis sen jälkeen ;)
  Leikkasin siis kynsinauhat ja muut "repaleet" irti (en nyt siis lihasta asti, mutta sellaiset retaleet jotka kohta irti lähtisi kumminkin), kaivoin kynnen alta mönjät pois, viilasin kynnet ja rasvasin/öljysin.

  Totehi: Jopas te siskot ootte nyt ahkerasti täällä kommentoimassa :D Toki teen sulle manikyyrin, muistuta vaan joskus. =)

  Anzq: Hahaha! :D Samaa oli täälläkin ja kun kynsinauhaöljy tuoksui mansikalle niin mies kysyi että "haiseeko nää vielä huomennakin tällaiselle" :D Raukka pelkäs että tulee töissä vielä sanomista muilta miehiltä.

  Anonyymi: On toi autoremppa sitten sellasta puuhaa, että kädet menee aina huonoon kuntoon. Meilläkin mies oli taas koko viikonlopun autojen kimpussa ja kädet täynnä pieniä haavoja ja vähän isompiakin. Mut kiltisti se illalla rasvasi niitä, katotaan vaan kuinka kauan se muistaa sen käsien rasvaamisen...

  VastaaPoista