lauantai 19. marraskuuta 2011

Geelikynsien teko-ohjeet tipeillä

Lukijoilta on tullut toive, että tekisin tuton geelikynsien tekemisestä. Teen nyt ohjeet geelikynsistä, joissa käytän pidennyksinä valkoisia ranksalaisia tippejä. Sama ohje käy myös, jos haluat tehdä kynnet kirkkailla tai luonnolisen väirisillä tipeillä.
Tässä vaiheessa haluan vielä tarkentaa, että EN OLE mikään ammattilainen! Tämän vuoden alussa (2011) aloitin itse opettelemaan kynsien tekemistä, hain netistä ohjeita ja kokeilemalla harjoittelin. En siis ole käynyt mitään kurssia tms., vaikka haaveena sellaiselle olisi vielä jossain vaiheessa mennä :)Tekotapoja kysien tekemiseen on paljon, mutta tässä ohjeet kuinka minä teen kynnet.

TARVITSET SEURAAVAT VÄLINEET:
- UV-uuni
- rakennegeeli ( esim. Cesars Secrets Millenium Geeli, sopii hyvin aloittelijalle! )
- viimeistelygeelin tai UV-geelilakan ( esim. Cesars Secrets Sealing Geeli tai UV-geelilakka )
- sivellin
- tippileikkurit
- kynsiharja (ei välttämätön, mutta tarpeellinen!)
- viiloja ( susittelen näitä: tätä luonnonkynnen viilaukseen ja tipin pinnan karhennukseen, tätä tipin lyhentämiseen, tätä kynnen buffaukseen. )
- Cleanseriä ( itselläni käytössä tämä. Tällä voit suorittaa myös käsien desinfioinnin.)
- tipit + tippiliiman ( tipit joita itse käytin olivat nämä )
- primer ja nail prep ( esim. Cesars Secrets Primer ja Cesars Secrets Nail Prep
- ruusunpuutikku tai kynsinauhatyönnin
- nukkaamattomia puhdistuslappuja ( esim. Puhdistuslaput )
- kynsinauhaleikkurit (ei välttämätön hankinta, mutta suosittelen!)
- kynsinauhojen poisto/pehmennys aine, ( esim. Cesars Kynsinauhojen poistoaine, tämäkään ei ole välttämätön hankinta.


Näistä lähdettiin liikkeelle.

KYNSIEN VALMISTELU


- Puhdista kädet desinfiointiaineella. Jos teet kynnet vaikkapa kaverille, niin huolehdi teidän molempien käsien desinfioinnista. Desinfiointi on tärkeää, sillä se desinfiointi tappaa bakteerit ja poistaa lian, rasvat yms. jotka haittaavat kynsien pysyvyyttä. Hygienia on aina tärkeää kun teet geelikynsiä! Jos kynsissä on kynsilakkaa, niin poista se huolellisesti kynsilakanpoistoaineella.
Minulla on käytössä desinfiointigeeli, jolla puhdistan omat ja asiakkaan kädet. Tuo kuivaa nopeasti, joten ei tarvitse odotella. Desinfiointiin käy mm. myös Cleanser.


- Hoida kynsinauhat. Tämä on tärkeää, sillä jos kynnelle jää kuollutta/kuivaa ihoa ja laitat geeliä sen päälle, niin geeli ei tule pysymään sen päällä hyvin. Työnnä kynsinauhoja varovaisesti taakse ruusunpuutikulla tai kynsinauhatyöntimellä. Jos sinulla on kynsinauhaleikkurit ja kynsinauhat ovat siinä kunnossa, että on tarpeellista leikata niitä, niin leikkaa vain kuollut ylimääräinen reunus pois. Varo leikkaamasta liikaa!
Ennen kuin alat työstämään kynsinauhoja, niin voit käyttää kynsinauhoille tarkoitettua ainetta, joka pehmentää niitä ja helpottaa niiden työstämistä. Tämä ei ole välttämätön hankinta.


- Tarvittaessa lyhennä kynttä ja viilaa se sopivaan muotoon. Viilaa kynsi hieman pyöreään muotoon mielummin, kuin täysin neliskanntiseksi. Tipit on helpompi saada kiinnittymään kunnolla, jos kynnen muoto mukailee tipin kiinnitys kohtaa.


- Kynnen pinta pitää karhentaa varovaisesti pehmeällä viilalla. Varo ettet innostu viilaamaan liika. Tarkoituksena on poistaa kynneltä sen oma luonnollinen kiilto. Huolehdi että viilaat myös kynsien reunat läheltä kynsinauhoja sekä kynsivallin vierestä.
Sopiva viila tähän hommaan on esimerkiksi valkoinen neliskanttinen blokki viila, tai näistä jompikumpi -> tämä tai tämä.


- Viilauksen jälkeen voit harjata suurimmat pölyt pois harjalla ja lopuksi kynnet puhdistetaan huolellisesti Cleanserilla.TIPPIEN ASENNUS


- Valitse sopivan kokoiset tipit. Kokeile eri kokoja kynsiin. Jos olet kahden vaiheella, valitse mielummin tippi joka on isompi, kuin pienempi. Isomman saat viilattua sopivaksi, viilaa varovasti tippiä sivuilta ja kokeile milloin se on sopivan kokoinen. Erottele pöydälle valmiiksi vierekkäin kaikkiin kynsiin tipit.


- Laita tippiliimaa tipin kärkeen. Varo laittamasta liimaa liikaa, jottei se pursua yli.


- Aseta tipin porras (monissa tipeissä on ns. porras, mistä kohtaa tippi kiinnitetään kynteen) ensin ihan kynnen kärkeen noin 90 asteen kulmassa ja laske tipin kärki kynnelle. Näin saat asennettua tipin kynnelle hyvin, eikä sen alle jää ilmaa. Keskity siihen, että liimaat tipin suorassa linjassa kynnen mukaisesti, jottei tippi mene vinoon. Pidä tippiä paikoillaan hetki, mutta älä paina sitä liikaa. Varmista, että tipin reunat liimautuvat myös hyvin. Liimaa tipit kaikkiin kynsiin.


- Tämän jälkeen tipit lyhennetään. Käytä tässä vain tippileikkureja, EI SAKSIA! Jos leikkaat saksilla, niin tippi saattaa "murentua" ja halkeilla ei toivotulla tavalla. Leikkaa tippi leikkurilla hieman haluttua pidemmäksi, itse ainakin tykkään viilata lopullisen pituuden.


- Kun tipit on lyhennetty, niin viilaa ne haluamaasi muotoon vielä. Viilatessa tipin alle kerääntyy helposti viilauksesta tulevaa mujua, putsaa ne myös pois. Viilaa tipin pinta kevyesti, tarkoituksena poistaa tipin liukas kiiltävä pinta. Viilaa tipin ja oman kynnen rajakohta huomaamattomaksi. Aloita varovaisesti viilaus ja kokeile milloin rajakohtaa ei enää tunnu. HUOM! Jos käytät väri-, glitter- tai kuvio tippejä niin ole varovainen tässä vaiheessa. Jotkin design tipit eivät kestä lainkaan pinnan viilausta, sillä kuvio saattaa kärsiä. Jos siis käytät sellaisia tippejä, niin jätä tipin pinnan viilaus väliin. Minulla käytössä oli valkoiset raskistipit, jotka kestävät kevyen viilauksen.- Lopuksi puhdista kynsistä kaikki viilauspöly pois ja pyyhi kynnet Cleanserilla. Kynnelle ei saisi jäädä minkäänlaista viilauspölyä tai muutakaan mujua.


GEELAUS


- Aloita laittamalla kynsiin nail prep, joka siis laitetaan koko kynnelle, myös tipin päälle. Tämän jälkeen laita primer VAIN oman luonnonkynnen alueelle, ei tipin päälle! Anna primerin haihtua/kuivua kunolla ennen geelien levittämistä.


- Aloita geelin levitys kynnelle. Ota rakennegeeliä (minulla käytössä oli Cesars Secrets Millenium Geeli) siveltimeen ja aloita kynnen keskeltä. Työnnä geeliä varovasti kohti kynsinauhaa ja levitä maalaten kohti kynnen kärkeä. Jätä kynsinauhan ja geelin väliin noin millin rako, geeli ei saa osua kynsinauhoihin. Kynsistä tulee kauniimmat jos pyrit tekemään niihin kauniin C-kaaren. Levitä siis keeliä enemmän kynnen keskikohtaan ja vähennä geelikerroksen paksuutta kynnen reunaan kohti. Varo myös ettet hosu siveltimen kanssa niin, että geeliä menisi sormille, sillä geeli voi polttaa uunsissa ikävästi. Poista siis kaikki ylimennyt geeli ennen kuin laitat käden uuniin.


- Geeli kovetetaan UV-uunissa 2-3min. HUOM! Peukalo on hyvä tehdä erikseen ja kovettaa yksin uunissa. Jos laitat koko käden uuniin niin peukalon geeli saattaa valua. Koveta peukalon kynsi kuvan mukaisesti.

- Koveta UV-uunissa kynsiä noin noin 2-3min.

- Jos on tarpeen, voit lisätä kynsiin vielä toisen kerroksen rakennegeeliä. Älä pyyhi tahmeaa kerrosta pois, vaan lisää toinen kerros sen päälle. Koveta kynsiä taas uunissa 2-3min.

- Kun kynsissä on riittävä kerros geeliä ja olet kovettanut ne uunissa, pyyhi niistä tahmea kerros pois Cleanserilla. Tuo tahmea kerros on ihan normaali, sillä geelin pinta ei kovetu uunissa kivikovaksi.


- Tarkista kynsien muoto. Tässä vaiheessa kynsi muotoillaan viimeiseen haluttuun muotoon, eli tarkista kynsien reunat ettei geeliä ole valunut. Jos jossakin on epätasaisuuksia, saat viilaamalla korjattua pinnan tasaiseksi. Itse viilaan kynsien pinnan viimeiseksi vielä kevyesti tuollaisella pehmeällä viilalla, joka on tämä. Saman asian ajaa valkoinen blokki viila. Tämän teen siksi, että jos olen joutunut viilailemaan kynttä vielä enemmänkin, niin tuo tasoittaa järemäpien viilojen jättämät jäljet pois ja pinnasta jää kauniin tasainen.

- Viilauksen jälkeen puhdista kynsistä kaikki viilauspöly pois huolellisesti ja pyyhi kynnet Cleanserilla.


- Viimeisenä kynnen pintaan laitetaan viimeistely geeli tai UV-geelilakka. Minulla oli tällä kertaa käytössä Cesars Secrets Sealing Geeli. Viimeistelygeeliä laitetaan ohut kerros kynnelle.

- Koveta viimeistelygeeli/UV-geelilakka uunissa 2-3min. Jos käytit geeliä, niin pyyhi lopuksi tamhea kerros pois. UV-geelilakka kovettuu uunissa kovaksi, joten sitä ei enää tarvtse pyyhkiä.


- Ja kynnet ovat valmiit! Lopuksi kannattaa vielä laittaa kynsinauhaöljyä, sillä desinfiointi kuivattaa käsiä aika lailla.Toivottavasti tästä oli edes jollekkin hyötyä :) Pahoittelut joidenkin kuvien huonosta laadusta. Tulossa seuraavaksi ohjeet geelikynsien huoltoon. Lisäksi ajattelin tehdä ohjeet kuinka tehdään kynnet muoteilla ja mitenkä geelikynsiin saa tehtyä kivasti erilaisia koristeluja.

123 kommenttia:

 1. Mulle tästä on ainaki hyötyä!
  Just mietin että voisin joskus testata geelikynsiä, mut mulla ei oo hajuakaa et miten ne tehää. :D

  Ja joo noi geelikynsien hoito- ja koristelupostaus ois kiva juttu! :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus :) Vaikka en itse geelikynsiä harrastakaan on mielenkiintoista nähdä vaihe vaiheelta, miten ne tehdään. Kauniit tuli!

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus :). Itse kävin Cesarsin kurssin viime kesänä. Mulle opetettiin ranskiksen tekeminen vain valkoista geeliä käyttämällä. Miten huolto tapahtuu noiden valkoisten tippien kanssa? Siis geelit viilataan normaalisti pois, mutta mites tipit? Tipin rajahan pitäisi saada huollossa sitten alemmas? Näyttää niin kovin paljon helpommalta ja nopeammalta tuo tekeminen noin :). Mulla on käytössä Cesarsin huoltogeeli ja ajattelin kokeilla tuota Milleniumia seuraavaksi.

  VastaaPoista
 4. Kuinka paljon suurinpiirtein on mennyt rahaa kaikkien näiden tarvikkeiden hankintaan?

  Levitettiinlö sitä geeliä kans tipin päälle, meni ihan ohi mulla.

  VastaaPoista
 5. Oho, tulipa hienot. Ihan ammattilaisen tekemiltä näyttää.
  -Kissa

  VastaaPoista
 6. Hyvä ohje :) itse teen aikalailla samalla tavalla ja samoilla merkeillä. Kannattaa sitten muistaa ettei pidä niitä geelejä tai sivellintä(jossa geeliä) lampun lähellä... Omalle yybersiveltimelle kävi hiukan kehnosti joskus silloin kun ekoja kertoja kynsiä tein :D

  VastaaPoista
 7. mitä tuo c-kaari tarkoittaa/mikä se on? muuten tosi havainnollistavia kuvia! :) teetkö ollenkaan akryylikynsiä vai pelkästään geeli?

  VastaaPoista
 8. Oivoi, näyttipä monimutkaselta :O En varmaa osais koskaan ite tehä. Mut tosi selkeet ohjeet ja kuvat!

  VastaaPoista
 9. Hieno ja hyvä postaus! Kiinnostaisi myös geelikynsien poisto postauksena lopuksi! :)

  VastaaPoista
 10. Tosi selkeät ohjeet ja näin amatöörin silmin (en siis koskaan ole tehnyt enkä kokeillut geelikynsiä) ohjeet näyttävät siltä, että ehkä jopa voisin kokeilla niiden tekoa, toki pitäisi olla kaikki välineetkin ensin :) Mutta wau, suuri kiitos vaivannäöstäsi! :) ja kauniit kynnet lopputuloksena :)

  VastaaPoista
 11. Inkku: No hyvä jos on hyötyä :) Huolto postaus on tulossa viikon parin sisään ja koristelupostauksia teen varmaankin sitä mukaan kun geelikynsiä teen ja muistan vielä kuvia ottaa koristeluvaiheessa :)

  Elna H: Kiitos :)

  Sannu: Mun haaveena olisi myös mennä nimenomaan Cesarsin kurssille. Noiden huoltoja olen tehnyt joko siirtämällä ranskiksen rajaa ylemmäs valkoisella geelillä, eli valkoista geeliä koko tipille. Tai sitten olen muuttanut koristeluja kokonaan ja tehnyt esim. värillisillä geeleillä koristelut päälle.

  anonyymi: Kyllä, geeliä levitetään myös tipin päälle. En uskalla edes alkaa laskemaan paljon kaikkiin välineisiin on rahaa mennyt! :D

  - Kissa: Voi kiitos :)

  Aonyymi: Juu, siveltimet ja geelit kauas lampusta! :D

  Kukkakynnet: Kiitos =)

  anonyymi: teen pelkästään geelikynsiä. C-kaari muistuttaa nimensä mukaan C kirjaimen muotoa, elikkä kynnestä tulee kauniimpi kun se muotoillaan hieman kaarevaksi, kuin että kynsi olisi täysin lättänä. Olipa huonosti selitetty minulta :/

  Ella: tekemällä oppii, itsekkin luulin aluksi että ei näitä ikinä opi tekemään. Vaikka opittavaa minullakin riittää vielä vaikka kuinka paljon! :)

  Anniksi: geelikynsien poiston tekisin itse viilaamalla, mutta eipä ole pahemmin tullut tarvetta niiden poistamiseen. Tarkoituksenahan on rakentaa kynnet ja huoltojen yhteydessä huoltaa niitä, eikä poistaa kynsiä kokonaan ja tehdä taas alusta asti uudet. Mutta jos kynnet haluaa jostakin syystä poistaa niin viilauksella sen tekisin, en ole itse koskaan kokeillut liuottamista asetonilla yms.

  Hennuska: Kiitos, hyvä että ohjeista sai selvää :)

  VastaaPoista
 12. Innostuin nyt ihan tosissani näistä kynsistä ja oonkin käyny nettikauppoja läpi, että mistä tollasta alotuspakkausta vois itelleni hommata.
  Mutta kysymys kuuluukin, että voiko tälläset tipilliset geelikynnet tehdä myös tosi lyhkäsiin kynsiin? :)
  Ja kiitos vielä postauksesta! :)

  VastaaPoista
 13. Satu tässä Cesarsilta. Törmäsin tähän tosi kivasti tehtyyn postaukseen ja huomasin siellä yhden aika pahan virheen. Ajattelin että on parasta kertoa se täällä että muutkin näkevät. Älkää käyttäkö mitään rasvaa/öljyä sisältävää voidetta pehmentämään kynsinauhoja ENNEN kynsien tekemistä sillä öljyhän aiheuttaa juuri sen että geelit eivät pysy pitkään ja saattavat alkaa ilmaantumaan.Eli ainut oikea tapa on käyttää siihen tarkoitettua tuotetta joka löytyy Cesarsshopista tai sitten ei mitään.
  Muuten ohjeet olivat minusta yllättävän hienosti kirjoitettu. Kiitos sinulle siitä!
  Toivon kaikille kotitekijöille onnistuneita hetkiä tuotteidemme parissa ja tsemppiä tekemiseen!

  VastaaPoista
 14. Anonyymi: Oleppa hyvä. Kyllä tipit saa aika lyhkäsiin kynsiin laitettua. Nämä taitavat olla lyhyintä mallia mihin itse olen kynnet tehnyt ja näihin ainakin onnistui vielä hyvin tippien laitto :) Ja äkkiähän se kynsi kasvaa millin pari jos on ihan "lihaan" asti pureskellut/lyhyet kynnet.

  Satu: Hei! Kiitos korjauksesta! Poistinkin tuon kohdan tuosta kynsinauhojen työstö vaiheesta :)

  VastaaPoista
 15. Kun teet kynsiä tutuillesi/kavereille, niin otatko siitä jonkun maksun ? paljonko ?

  VastaaPoista
 16. Anonyymi: En mie ole ottanu mitään siskolta, äitiltä tai parilta kaverilta keille kynsiä olen silloin tällöin tehnyt. Itelleni on sen verran mieluista puuhaa että teen niille kynsiä mielellään ja he toimivatkin minun "harjoituskappaleina" ihan mielellään :)

  VastaaPoista
 17. Nää on nyt kestänyt hyvin jotain örm.. 4 viikkoa? :D Tänää oli lähellä yks katketa kun aukaisin auton ovea pimeessä :D Ja oon nyt valjastellut ponejakin oikein urakalla, et Meette sie oot kehittynyt! ^^
  Sitte kun tulen Leviltä nää vois huoltaa, kun alkaa näkyy että kyns kasvanut + ovat jo liian pitkät tietokonenörtille. Tulee liikaa kirjoitusvirheitä.... :)

  VastaaPoista
 18. Hei! Mistäköhän johtuu, että tipit eivat pysy ku ehkä viikon verran? Käytän täysin samoja tuotteita (liimaa lukuunottamatta), kuin sinä. Voiko syy olla liimassa?

  VastaaPoista
 19. Anonyymi: Osaatko selittää tarkemmin miten kynnet irtoaa? Lähteekö kynnet irti nimenomaan tipin kohdalta? Huomaatko ilmaantumista (geelin alle pääsee ilmaa) oman kynnen alueella?

  VastaaPoista
 20. Pelkkä tippi irtoaa. Ei ole ollut ilmaantumista. Täytyypä yrittää vaan sitten liimata tuo tippi vielä huolellisemmin kiinni :)

  VastaaPoista
 21. Anonyymi: Itselläni ainakin vuosi sitten kun aloin kynsiä tekemään niin suurin ongelma oli tipin asennus kunnolla. Kannattaa todellakin kiinnittää huomiota siihen että valitsee sopivan kokoisen tipin, käyttää liimaa joka on tarkoitettu tipin liimaukseen, liimatessa huolehtii ettei tipin alle jää ilmaa, vaan se kiinnittyy kunnolla. Toivottavasti saat tipit pysymään kunnolla :)

  VastaaPoista
 22. Ymmärsin muiden kommenteista, että et ilmeisesti ole ammattilainen? Luulin aivan tätä katsoessani, että teet kynsiä työksesi. On sen verran kaunista jälkeä, että kannattaa ehdottomasti harkita. =)

  VastaaPoista
 23. http://www.mimax.fi/geelipaketti-medium-p-2862.html

  Oiskohan tossa Mimax:in geelipaketissa kaikki tarvittava aloittelijalle? Jos ei, niin mitä pitäs olla vielä lisää? :)
  Tosi ihanat kynnet.:)

  VastaaPoista
 24. RagDoll: Kiitos! :) en ole ammattilainen, vaan kaukana siitä! Vuoden verran olen kynsiä tehnyt omaksi ja ystävien/sukulaisten iloksi. Kieltämättä minua kiinostaisi käydä kurssi ja voisin kynsiä tehdä enemmänkin, mutta en usko että kuitenkaan ihan kokopäivä työkseni. Tykkään nykyisestä työstäni sen verran paljon :)

  anonyymin: kyllähän tuossa näyttäisi kaikki tärkeimmät olevan. Itselläni ei ole kokemuksia noista pienistä UV-uuneista tai siitä että kovettaako ne yhtä hyvin geelin. Mutta kokeilemalla selviää onko se hyvä paketti :)

  VastaaPoista
 25. Äitini osti minulle geelikynsikoneen ja ohjekirjassa näytettiin, että tipit laitetaan koko kynnelle? Onko sellaisia olemassa ja tiedätkö miten käyttö eroaa näistä? Itse en ollut ennen niitä edes kuullut koko kynnelle astetettavista tipeistä, ja mietin vaan minkä laatuisen koneen olen saanut.. Että kannattaako noita edes tehdä.

  VastaaPoista
 26. Anonyymi: Olen tainnut jossain nähdä myytävänä koko kynnen tippejä, mutta en ole koskaan käyttänyt sellaisia. En siis valitettavasti osaa sanoa millaisia ne olisivat. Tiedätkö mistä hän osti sen? Tai minkä niminen se setti on?

  VastaaPoista
 27. Kiitti tutosta, tuli tosi tarpeeseen, sillä sain joululahjaksi kynsiuunin. Kysymykseni voi olla vähän hassu, mutta ajattelin silti uskaltaa kysyä. :D Eli siis, jos geeliä menee sormille (sähelsin purkkia avatessa ja sotkin käteni) niin miten geelin saa parhaiten pois iholta?

  VastaaPoista
 28. Eeva: Geelit ovat todella inhottavan tahmaisia. Itse putsaan Cleanserilla, sillä se lähtee helposti pois. Multa meni kerran yks halpis geelipurkki rikki pakissa ja voi sitä riemua, kun kaikki muut purkit oli kans ihan geelissä. Pyyhkäisin niitä sitten vanulapulla, jossa oli vähän cleanseria niin puhdisty hyvin. Vesi sotki vain entistä enemmän.

  VastaaPoista
 29. Kiitos nopsasta vastauksesta! Vitsit oonpa blondi kun en huomannut kokeilla heti tuota cleanseriä, vesi tosiaan ei kyllä auttanut asiaa yhtään...

  VastaaPoista
 30. Eeva: Juu eipä mitään, toivottavasti auttaa :D

  VastaaPoista
 31. jos haluaisi käyttää värillistä geeliä noiden valkosten päiden kanssa, niin missä kohtaa se laitetaan ja miten se tapahtuu :D kiitos jo etukäteen ! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä haluaisit värillisillä geeleillä tehdä? Jos haluat tehdä värillisillä geeleillä vaikka kukan, niin itse tekisin sen ennen kuin laitan viimeistelygeelin/UV-geelilakan.

   Poista
 32. siis lähinnä niin että kaikki muu olisi värillistä paitsi se valkoinen kärki ? onko se edes mahdollista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mahdollista. Tee kynnet ensin ohjeiden mukaan, eli laitat tipit ja rakennat kynnen grakennegeeleillä. Tämän jälkeen voit laittaa värillistä geeliä koko kynnelle. Älä laita värillistä geeliä kovinkan paksua kerrosta. Koveta uunissa 3min ja lisää tarvittaessa lisäkerroksia, muista kovettaa jokainen kerros hyvin uunissa. Värin päälle laitetaan vielä viimeistelygeeli/UV-geelilakka.

   Poista
 33. Olipas kiva nähdä vaihe vaiheelta miten homma toimii! Kiitos selkeästä tutosta! :)

  VastaaPoista
 34. Joo iha himo hienot! ja hyvät noi ohjeet!(:

  VastaaPoista
 35. missä kohdassa "Koristelet" noi kynnet ? tossa ku laitat viimeistelygeelin vai?

  VastaaPoista
 36. Riippuu minkälaiset koristelut teen. Blogissani on pari geelikynsitutoa joissa koristelen kynnet (löytyvät hakemistosta tuolta "geelikynsi tuto"). Esim jos maalaisin näihin vielä pelkät kukat akryyliväreillä niin ne tekisin juuri ennen viimeistelygeeliä.

  VastaaPoista
 37. Moikka! Jos olisit tehnyt no ranskalaiset valkoiset kärjet kirkkaan tipin päälle valkoisella rakennegeelillä niin viilaisitko sen valkoisen osan vielä? entäs voiko värigeelejä viilata? Voiko eri geelikerrosten välissä käyttää tavallista kynsilakkaa? Olen hieman pihalla, laitteet tulossa ensi viikolla itselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei välttämättä tarvitse viilata. Riippuu miltä kynsi näyttää sen jälkeen kun olet geelin rajaan laittanut. Eli jos pinta näyttää hyvältä ja tasaiselta (eli valkoinen geeli on nätisti ja taisesti kynnellä) niin laittaisin päälle vain viimeistelygeelin. Toki ennen viimeistelygeeliä tarkistan vielä kynnen sivut ja reunat että kynsi varmasti on kauniin muotoinen ja jos jossain on epätasaisuuksia niin sitten käytän viilaa/bufferia. Toki värigeelejä voi viilata samalla tavalla kuin kirkkaitakin geelejä, mutta täytyy vaan muistaa että jos olet esim tehnyt titynlaiset koristelut värigeeleillä niin viilaaminenhan tietenkin kuluttaa pintaa ja jos liikaa viilaa niin koristelu voi mennä pieleen. Kokeilemalla oppii ja huomaa mitä voi ja kannattaa tehdä :)
   Tavallista kynsilakkaa en ole käyttänyt geelikerroksien välissä. Olen pari kertaa sitä kokeillut ja jos laittaa ihan kunnon kerroksen vaikka koko kynnelle pinkkiä lakkaa niin seuraava geelikerros ei välttämättä tartu kynteen enää riittävän hyvin. Ainoastaan nail art lakkoja olen "hädän" keskellä saattanut käyttää jos akryylimaalini ovat vaikka hukassa. Mutta tuolloinkin olen tehnyt niillä vain jonkin pienen kukan tai pari pistettä sinne tänne. Lakan täytyy vaan antaa kuivua huolellisesti! Mutta mielummin olen käyttänyt ihan värigeelejä tai arkyylivärejä koristeluun :)

   Poista
 38. Hei! Kiitos hyvästä opastuksesta kynsien tekoon. Tilasin juuri eilen itselleni aloituspakkauksen kynsien tekoon ja viikon päästä pääsen harjoittelemaan. :)

  Millä puhdistat kynnet aina viilauksen jälkeen? Miun aloituspakkauksessa on kynsilakanpoistoaine, mutta sillä niitä ei ilmeisesti ole tarkoitus puhdistaa (siis viilauspölyt yms.). Onko niihin erikseen jokin Cleanser? Saakohan niitä jostain "marketeista" vai pitääkö tilata jostakin erikseen?

  Kiitos vielä kerran todella selkeistä ohjeista!

  -Kati-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että ohjeista on sinulle hyötyä :)

   Kynsilakanpoistoaine? Tuliko ihan pakkauksen mukana? Itse käytän ihan Cleanseria ( http://www.cesarsshop.fi/cesars-secrets-cleanser-p-824.html ) ja tilaan sen netistä. Tuo on todella riitoisaa ja sillä saa desinfioitua myös tarvikkeet kätevästi. Näitä on nettikaupoissa myynnissä eri merkkisiä ja hintaisia ja eiköhän kaikki asiansa aja ihan hyvin :)

   Poista
 39. Ootko käyny jonkun kurssin, vai opetellu vaan ite tekemään? Ootko kokeillu paljon eri geelejä, mikä on sun mielestä paras? Itellä geelit (en nyt merkkiä muista) on aivan liian valuvaa ja on vaikeeta saada kaunis muoto kynnelle.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole käynyt mitään kurssia, ihan itse opetellut. Haaveena olisi jossain vaiheessa mennä ihan kurssille, mutta kun haluan nimenomaan yhden tietyn kouluttajan järjestämälle kurssille ja tuntuu ettei minun aikatauluni satu sitten koskaan heidän kurssien aikataulun kanssa yhteen :(
   Olen kokeillut muutamia geelejä ja tullut siihen tulokseen että olen valmis maksamaan laadusta sen verran, että saan hyvät ja kestävät geelit. Käytän siis Cesars Secretsin geelejä ja lisäksi minulla on Baehrin värigeelejä.
   Valitettavasti ainakin minun kokeilemat kaikista halvimmat geelit ovat juuri niitä jotka valuvat ja kupruilevat.

   Poista
 40. mistä tiedän että kynsinauhani ovat kuivat ja jos ei ole kynsinauha saksia , niin millä ne pitää hoitaa ennenkuin rupean tekee geelikynsiä ? kiitos teko-ohjeista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun katsot kynsinauhoja niin huomaat kyllä jos ne ovat kuivat ja rumat. Jos kynsinauhasi ovat ihan hyvän näköiset, niin riittää että esim. appelsiinipuutikulla varovaisesti työnnät niitä taaksepäin. Kauniita ja terveitä kynsinauhoja ei tarvitse välttämättä käsitellä mitenkään ennen kynsien tekoa.

   Poista
 41. et uskokkaa kuinka paljon apua tästä postauksesta oli minulle! kiitos kovasti! Kerroit juuri niin tarkasti kuin mahdollista kaikki vaiheet!

  VastaaPoista
 42. Voiko geelikynsiä lakkailla samalla tavalla ku luonnonkynsiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmiita geelikynsiä voi lakkailla ihan surutta. Toki jos sinulla on geelikynnet joissa on strasseja koholla tai kynnen pinta ei muuten ole tasainen, niin kynsilakan jälki on sen mukainen. Mutta itsekkin olen kyllä lakkaillut geelikynsien päälle, kannattaa vaan muistaa että kynsilakanpoistoaine olisi sitten asetoniton.

   Poista
 43. voiko ihan valmista geelikynttä vielä viilailla? Ja oletko jo tehnyt huolto tuton, itse en ainakaan tässä kännykällä selatessani löytänyt :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi viilata esimerkiksi lyhyemmäksi, mutta jos lähdet kynnen pintaa vielä "tasoittelemaan" yms, niin silloinhan viilaat helposti viimeistelygeelin kynneltä pois. Eli jos joudut vielä kunnolla viilailemaan kynttä, niin kannattaa viimeistelygeeli ainakin laittaa vielä uudestaan.

   En pahus sentään ole ehtinyt/saanut aikaiseksi tuota huoltoa. Nyt kyllä pitää ottaa itteään niskasta kiinni ja toetuttaa se kun niin moni sitä on kaivannut.

   Poista
 44. Moi! Olen vähän lueskellut sun blogia, ja ihan kivoja kynsiä teet. Kynsinauhojen leikkaamisen sinuna jättäisin, niitä ei ole tarkoitus leikata koskaan, se vain pahentaa tilannetta, eikä se esim. kynsiteknikoille ole sallittuakaan. Ihoon ei saa teräasein kajota :)Kynsinauhat kyllä pysyy hyvänä kun käy huolloissa (jossa on se tarvittava manikyyri on sisäänrakennettuna)ja käyttää rakennekynsiöljyä kerran päivässä. Rakennekynsiä nimenomaan öljytään varsinaisesti siksi, että akryyli (jota geelikin on) pysyy hyvänä ja joustavana ja kosteutta hylkivänä. Siinä sivussa myös kynsinauhat tykkää. samoin huollot on helpompia.
  Muutaman muunkin vinkin voisin antaa, mutta ehkä olet ne jo keksinytkin. Ei ollut tarkoitus saarnata :) Primer on muuten turha, paitsi ongelmakynsille. Ja toi C-kaari on kynnen kärki edestäpäin katsottuna, ei kynnen muoto, tai stressialueen kohouma, joka tehdään ei pelkän estetiikan takia, vaan kestävyyden. c-kaari on se mitä kynsiskaboissakin tsekataan. Jne. jne. pääsin vauhtiin :DD Mukavia kynsihetkiä sulle! Mä en hirveesti jaksa tehdä enää, kun vuosia työkseni viilasin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos pitkästä kommentista :) Kynsinauhoja en toki leikkaa läheskään joka kerta, vain silloin kun työnnän niitä taaksepäin ja huomaan että niistä jää roikkumaan kunnon repaleet. Itselläni ainakin pari sormea on joskus "vammautunut" niin, että niissä kynsinauha kasvaa aina todella alas ja siitä ei saa siistiä kuin leikkaamalla. Ei ne ole oleet siitä moksiskaan.
   Vinkkejä ja neuvoja otan mielelläni vastaan, kun mikään ammattilainen en todellakaan ole enkä koulutusta ole käynyt =)

   Poista
 45. Ai niin vielä, koska en ole ennen kommentoinut en edes tiedä näkyykö mun profiili, niin tässä vielä blogini http://anniesanoo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 46. Hei,
  todella hyvät ohjeet, kiitos.
  Ostin Anttilasta geelikynsi paketin, jossa oli myös kynsiuuni.
  Kokeilin geelikynsiä tietty heti innokkaana - mutta geelille ei todellakaan tapahtinut uunissa mitään (vaikka pidin ohjeistettua aikaa kauemmin). Olikohan vikaa uunin tehottomuudessa Uv-nails 15W
  vai geelissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko uuni sellainen missä oli vain yksi loisteputki? Paha sanoa kun en tiedä tarkalleen minkälainen pakkaus sinulla on, mutta jos uuni on pieni niin sinun varmaankin täytyy kovettaa ihan yksi kynsi kerrallaan.

   Poista
 47. Eli normaalia kynsilakkaako ei voi pistää vaikka ennen viimeistelygeeliä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, kokeilemallahan sitä tietäisi että mitenkä kynnet sitten kestää jos väliin laittaa kynsilakkaa. Itse en siis käytä kynsilakkoja geelikynsien kosirtelussa geelikerroksien välissä, sillä joskus kun olen kokeillut niin pysyvyys on ollut huono.

   Poista
 48. Moi! Osaatko sanoo mikä on vikana ku en saa tippiä pysyyn, oon ostanu monia eri tippejä ja liimoja. Kun laitan liimaa siihen kohtaa ja painan kynteen kiinni viilauksen ja putsauksen jälkeen - tippi vaan liukuu kynnellä eikä jää millään kiinni..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olethan muistanut karhentaa luonnonkynttä varovaisesti ennen liimausta? Jännä juttu jos olet kerta eri liimojakin kokeillut. Toki itsekkin olen huomannut että toiset liimat liimautuvat todella hitaasti ja toiset taas nopeammin. Tällä hetkellä minulla on käytössä MiMaxista ostettu liima, joka on aika nopea ja liima pysyykin kiitettävästi :)

   Poista
 49. hei saaako normaalia kynsilakkaa laittaa johonkin väliin ihan alle tai päälle? kun katteln jotain kuvia ni näyttää ihan kuin olisi vain normilakkaa , ootko tietoinen ?=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole käyttänyt kynsilakkaa geelikerroksien välissä, paitsi jotain pieniä pisteitä tai kukkia olen saattanut nail art lakoilla tehdä. Syy on siinä, että joskus kun kokeilin niin kynsilakka tuntui heikentävän merkittävästi seuraavan geelikerroksen pysyvyyttä ja lisäksi lakka kupruili/halkeili geelin alla. En ole sen kummemmin sitten kokeillut, vaan hankin ihan värilliset geelit ja niillä kyllä kestää. Toki voi riippua lakan merkistäkin.

   Mutta ihan valmiiden geelikynsien päälle olen kyllä lakkaillut ihan surutta, kannattaa vaan muistaa, että kynsilakanpoistoaine on asetoniton kun lähtee lakkauksia poistamaan :)

   Poista
 50. mikä tuo nail prep on ? olen kyllä kuullut ja tiedän primeristä mutta nail prep ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nail prep tasapainottaa kynnen PH arvoa, suojaa kynttä bakteereilta ja kuivumiselta.

   Poista
 51. Osaatko kertoa missä on vika kun tipit ei liimaannu kynteen? Liima on ihan kuin vettä kun sen pitäisi liimata tippi kynteen. Liimaavaa vaikutusta ei ole ollenkaan. Liima muuten kyllä toimii, kun sain liimattua vahingossa yhden tipin paitaani kiinni... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä liimaa käytät? Onko ongelma siinä, ettei liima "jämähdä" vai tippi ei vaan muuten pysy kynnellä? Olen huomannut, että toiset liimat vaan kuivuvat huomattavasti hitaammin kuin toiset. Nyt käytössäni on Mimaxilta ( http://www.mimax.fi/kynsiliima-p-834.html ) ostettu liima ja se ainakin liimaa kaikki käyttämäni tipit nopsasti ja pysyvästi.

   Oletko karhentanut kynen pintaa hieman, jotta tippi liimaantuu paremmin?

   Poista
 52. Hei ajattelin kysyä, miten ja missä vaiheessa laitan sen 'värigeelit' ja timantit ? Ostin itselleni juuri kaikki alotuspakkaukset, ja kaikki tarpeelliset pitäisi olla. Samoin ostin myös ne värigeelit. Neuvoisitko missä järjestyksessä koristeen ja geelit laitetaan ?

  VastaaPoista
 53. Hei!
  Olen muutaman tuton tehnyt geelikynsistä joissa käytän värigeelejä ja koristeita, olisiko niistä apua? =)

  http://mydreamnails.blogspot.fi/2012/02/geelikynnet-pinkilla-ja-glitterhileella.html

  http://mydreamnails.blogspot.fi/2012/01/geelikynsi-tutoraali-yonmustat-kynsista.html

  VastaaPoista
 54. http://www.mimax.fi/tarramuotit-100-kpl-p-905.html
  Tilasin mimaxilta paketin ja siinä tuli tälläisiä mukana, eli mihin tarkoitukseen noi on/ onko pakko käyttää? Kiitos etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkälaisen paketin tilasit? Tuliko siiä tippejä mukana? Jos ei tullut niin silloin sinun olisi tarkoitus tehdä geelikynnet noiden muottien avulla. Jos tipit tuli mukana, niin voit toki tehdä ne niilläkin. Molemmilla voi siis tehdä kynnet. Muotteja kun käytetään niin kynteen tulee pidennys pelkällä geelillä ja tippien kanssa taas pituus tehdään juurikin sillä tipillä. :)

   Poista
  2. Tuli tipit!:) Olen jo kokeillutkin tehdä tipeillä ja onnistuihan se näitä ohjeita seuratessa! Mutta juu, nyt ymmärsin mihin tarkoitukseen kyseiset tarrat ovat, kiitos hyvistä ohjeista!:)

   Poista
  3. Hyvä että onnistuivat :) Minusta aloittelijan on varmasti helpompi tehdä tipeillä, ei ole niin paljon muotilemista ja viilausta. Mutta kun taidot karttuvat, niin kannattaa niitä muottejakin joskus kokeilla :)

   Poista
 55. Moi!
  Sain juuri kynsiuunin ja ajattelin sitten tehdä kynnet. Haluaisin tehdä ranskalaisenmanikyyrin mutta tipit ovat tämän väriset: http://www.google.fi/imgres?start=90&um=1&hl=fi&safe=off&sa=N&tbo=d&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbnid=cf9GO8pdC4X3HM:&imgrefurl=http://www.jtcosmetics.fi/natural-french-rntp0212-p-1973.html&docid=BNr-uUwHuvANlM&imgurl=http://www.jtcosmetics.fi/images/kuvat/tipit1.jpg&w=520&h=298&ei=vkvbUNKsPIvXsgb_0oHICw&zoom=1&iact=hc&vpx=632&vpy=82&dur=214&hovh=170&hovw=297&tx=194&ty=125&sig=112814199082987009386&page=4&tbnh=130&tbnw=240&ndsp=28&ved=1t:429,r:7,s:100,i:25

  Joten pitäisikö siis lakata kynsilakalla koko tippi? Tipissä on ns. porras, josta tietää mihin kohtaan tipin portaan ja oman kynnen raja tulee.Kokeilin tippiä kynteeni ja siitä huomaa selvästi väri eron sekä tippi tulee keskelle omaa kynttä niin mitä teen jotta väri olisi luonnollisen värinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Nuo tipit näyttävät "luonnollisen" värisiltä. Niitäkin on kyllä erilaisia vaikka millä mitalla. Kun teet kynnet noilla niin veikkaan että kynsipedin väri on aika lähellä omaasi. Eli et välttämättä tarvitse mitään värillistä geeliä oman kynnen alueelle. Toki se tekisi kynsipedistä tasaisemman värisen, mutta ei ole välttämätön. Kiinnitä vain huomiota kun kiinnität tipin, ettei sen alle jää ilmakuplia, ne näkyvät varmasti läpi kirkkaan geelin alta. Ja kun viilaat tipin ja oman kynnen rajaa, niin pyri saamaan se mahdollisimman huomaamattomaksi. Kun sovitat tippiä kynnelle, niin se näyttää varmasti oudolta, mutta kun se on liimattu, viilattu ja geelien alla niin väri on luonnollisempi :)
   Onko sinulla valkoinen geeli olemassa millä teet ranskiksen?

   Poista
 56. Ei mulla ole geelejä muutakun se UV-geeli.Mutta ajattelin laittaa normaalia kynsiakkaa geelauksien jälkeen jos se pysyisi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynsilakka pysyy yleensä geelikynsissä hyvin, itselläni ainakin paremmin jopa kuin luonnonkynsissä. Joten voit tehdä ensin pidennykset geeleillä ja kun geelikynnet on täysin valmiit niin lopuksi lakkaat ne kuin normaalit kynnet.

   Poista
  2. Kiitos todella paljon!

   Poista
  3. Eipä mitään, toivottavasti kynnet onnistuu =)

   Poista
 57. Vaikka tämä on vanha postaus niin pakko kysyä kun löysin tämän vasta nyt. Eli siis miulla on se tilanne että oon lähihoitaja enkä saa pitää töissä kynsiä. Oli kuitenkin pakko mennä hommaamaan tuommoinen kynsiuuni, koska opiskelen samalla ja teen töitä lähinnä vaan viikonloppuisin. Olen tässä miettinyt että teen kynsiä aina kun on pitempi tauko töistä (n. 2 viikkoa) ja poistan ne sitten taas töihin mennessä. Kuulostaako kamalalta ajatukselta ja luuletko että omistan omia kynsiä enää tämän jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sanoa. Riippuu paljon siitä kuinka usein tekisit sitä peräkkäin ja miten hellävaraisesti poistaisit kynnet. Periaatteessahan geelikynsien ei pitäisi vahingoittaa omaa kynttä, mutta usein poston jälkeen kynnet tuntuu ahurailta, koska elithän juuri sitä ennen paksumpien ja kestävien geelikysien kanssa. Kun teet kynnet niin varo ettet viilausvaiheessa karhenna liikaa omaa kynttä, jolloin se ohenee heti. Ole myös varovainen kun poistat kynsiä. Älä missään nimessä revi niitä irti, sitten sibnulla tuskin ainakaan on kohta kynsiä! Tein vähän aikaa sitten postauksen siitä miten itse poistan geelikynnet.

   Poista
 58. Mahtaisitkohan osata neuvoa ongelmassani? Olen tehnyt kynsiä vasta jonkin verran, mutta ne onnistuvat aina hyvin ja lopputulos on siisti ja kaunis. Olen saanut paljon kehuja niistä, mutta ongelma onkin siinä, etteivät ne usein pysy yli viikkoa. Teen kynnet ihan samoilla ohjeilla kuin sinä, eikä teossa ongelmia. Kaverit ovat kuvanneet irtoamista siten, että kynteen ilmestyy vaaleita alueita ja tipit irtoavat lopulta. Tarkistan aina huolellisesti, ettei tippien alle jää ilmakuplia ja vaaleita alueita ei kyllä valmiissa kynsissä ole näkynyt heti teon jälkeen. Varsinaista ilmaantumista reunoilta ei siis ole tapahtunut. Mistä on kyse ja miten voin estää näin käymästä? Voiko syynä olla huonolaatuinen 1-vaiherakennegeeli? Kaikki muut tuotteet ovat cesarsilta ja viimeistelygeeli vyletiltä. Rakennegeeli on siis aloituspakkauksessa tullutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähteekö kynsi nimenomaan irti tipin kohdalta, vai alkaako "repsottaminen" ylempääntä? Jos irtoaminen alkaa nimenomaan tipin kohdalta niin epäilen vahvasti että tippi ei vain ole kiinnittynyt kunnolla. Tein itselleni marraskuussa poikani ristiäisiin kynnet ja ne alkoivat irtoilemaan 1½ viikon päästä. Syy tähän löytyi huonosta liimasta, tai siis vanhentuneesta. Löysin yhden jämä pullon laatikoiden perukoilta ja käytin sitä, noh se oli selvästi jo menettänyt tehonsa, koska muuten tein kynnet ihan tuttuun tapaan.
   Mitä liimaa sinulla on käytössä ja oletko koska avannut pullon?

   Muistathan varmasti karhentaa luonnonkynttä sopivasti, eli ei liikaa mutta kuitenkin vähän jotta tippi liimaantuu kynteen kunnolla? Ja viilauksien jälkeen kynsi pitää ehdottomasti puhdistaa huolellisesti kaikesta viilauspölystä yms talista/rasvasta kunnolla cleanserilla.

   Liimaakin tarvitsee laittaa sopivasti, ei liikaa että se pursuilee ympäriinsä, mutta ei liian vhänkään. Jos liimaa menee liikaa, niin itse pyyhkäisen yli tulevat heti cleanserilla kostutetulla vanulapulla, niin liima ei ehdi jämähtää vääriin paikkoihin.

   Tippien koko on oltava myös oikea kynteen, jos yrität laittaa liian pientä tippiä kynteen niin se saattaa aluksi tuntua sopivalta ja liimautua, mutta itse olen ainakin huomannut että jossain vaiheessa pieni tppi kyllä pinksahtaa irti kynneltä.

   Toivottavasti noista oli jotain apua, muuta en tähän hätään keksi. Onko sinulla mitkä tipit käytössä? Oletko harkinnut kokeilla muotteja tipin sijaan?

   Mitä geelejä käytät kynsiä tehdessä, siis mitä cesarsin geelejä? Heillähän ei varsinaisesti ole alusgeeliä, rakennegeeliä ja päällysgeeliä, vaan esim. milleniumgeeli on suoraan rakennegeeli ja siihen päälle laitetaan sitten vain viimeistelygeeli tai UV-geelilakka.

   Itse käytän viimeistelyssä cesarsin sealing geeliä, se on vaan niin uskomattoman hyvä tuote. Ei tule ilmaantumisia, kynnet ei menetä kiiltoa ja muutenkin se on vakuuttanut minut kyllä todella hyvin. Suosittelen kokeilemaan sitä.
   Olen myös kokeillut viimeistelyyn UV-geelilakkaa, mutta se tuntui tekevän jotenkin niin kovan pinnan, että kun kolhasin kynnen kunnolla johonkin niin päällimmäinen kerros meni säröille ja lopulta koko kynsi lähti irti.

   Poista
  2. Teen siis SilverCrestin halpiskamoilla, siis liima, tipit ja rakennegeeli siitä. Ostin uusia tippejä ja ostolistalla uusi geeli + liima. Liima on aika surkea ja siis tippi irtoaa sieltä oman kynnen päästä. Muut kamat ostettu cesarsilta. Vaaleita läikkiä ilmestyy tällöin, mutta kynsi ei kuitenkaan ilmaannu reunoilta. Toivottavasti paremmilla tuotteilla onnistuu!

   Poista
  3. Kannattaa panostaa tippeihin, liimaan ja geeleihin. Ja onhan sulla nail prep ja primer myös?

   Itse aloittelin myös halpismerkeillä ja vaikka tekijä ei vielä silloin ollut kummoinen niin eipä ne kynnet pysyneet viikkoa kauempaa. Heti kun satsasin kunnon geeleihin niin kynnet alkoivat pysymään, että kyllä siihen laatuun kannattaa satsata jos haluaa kynsiä pitempään pitää :)
   Uskon että sinullakin kynnet pysyvät hyvillä tuotteilla pitempään.

   Jos ne alkaa irtoamaan sieltä kynnen päästä niin eihän siihen kärkeen vaan jää kynnen ja tipin alle ilmarakoa? Tippi on varmasti joka kohdasta tiiviisti kiinni liimattuna, myös siitä ihan kärjestä?

   Poista
 59. hei! missä vaiheessa tuossa kynnen tekoa koristellaan kynsi jos siihen haluaa jotain kuvioita tehdä tai niitä "tarroja" laitella =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu vähän mitä koristeita laittaa ja kuinka paljon. Ja haluaako että esim. strassit jää koholle vai haluaako ne upottaa/viilata tasaiseksi.

   Jos esim. teet akryylimaaleilla maalauksia niin ne tekisin juuri ennen viimeistelygeelin laittamista. Kynnen pinta kannattaa ennen maalaamista karhentaa kevyesti bufferilla.
   Strasseja voi laittaa joko rakennegeeliin ja upottaa ne sinne ja halutessaan viilata vielä ennen viimeistelygeeliä pinnan tasaiseksi.
   Glitteriä voi laittaa jo rakennevaiheessa.

   Eli oikeastaan missä vaiheessa vain, kunhan lopuksi laittaa aina viimeistelygeelin/päällysgeelin. Itse teen yleensä niin että rakennan kynnen kutakuin valmiiksi muodoltaan ja sitten lisäilen koristeet tai teen maalaukset.

   Poista
 60. heei vaikuttaako kynnen pysyvyyteen millälailla jos tipin liimaa lähelle kynsinauhaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvin vaikuttaa. Liimaa ei saisi pursuilla yli, vaan se kannattaa heti kosteana pyyhkiä vaikka cleanserilla pois.

   Poista
 61. Moi! Teen itse myös geelikynsiä ja en ole näin itseoppineena aina aivan tyytyväinen kynsiini. En saa kynnen pinnasta kauniin kiiltävää ja tuntuu, että viimeinen uv päällyslakka ei kovetu kunnolla. Halppis kamoja ovat kyllä. Miten saisin kynnestä kiiltävän?

  -NailArt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kokemusta minulla ei hirveän monesta merkistä ole, mutta kyllä kaikilla kiiltävä pinta on tullut. Itse suosittelen tätä - > http://www.cesarsshop.fi/cesars-secrets-sealing-geeli-p-812.html Olen käyttänyt sitä parisen vuotta ja todella tyytyväinen olen ollut. Estää myös hyvin ilmaantumista :)

   Onko käyttämäsi viimeinen kerros UV-geeli vai UV-topcoat lakka? Geelithän jääkin pinnalta tahmeaksi, mutta jos sinulla on tocoat niin ainakin kaikki mitä minä tiedän niin ne pitäisi kuivua ihan kokonaan kynnelle eikä vaadi enää pyyhkäisyä.

   Poista
 62. Moi! Millons tulee se huolto postaus (vai onko jo tullut mutten ole huomannut)? Ei kai varsinaisesti liittynyt tähän postaukseen :)
  Hyvät ohjeet, ensi viikolla tulee tavarat (Cesarsshop) ja sitten kynsiä tekemään ;) (tosin uuni on muualta, 46€ että vähän semmoinen halpis kyllä :/)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on videokuvattuna huolto ollut jo jonkin aikaa, mutta en saa siirrettyä sitä koneelle. Puuttuu siirtopiuha :( Kuva versio olisi helppo kyllä tehdä, mutta en tiedä onko se riittävän selvä? Toki olen nuo geelikynsien teko ohjeetkin tehnyt kuvin ja ehkä niistä jotain selvää saa (?) :D

   Poista
 63. Moi! Jossain on versioita että ennen Prep ja Primer laitetaan ennen tipin laittoa. Vaikuttaako lopputulokseen?
  (esim tuolla: http://linnunradanlapsi.blogspot.fi/2012/01/geelikynsien-teko-vaihe-vaiheelta.html)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyylejä on varmasti monenlaisia. Itse käytän sitä, että tippi liimataan suoraan karhennetulle kynnelle.
   Ja ainakin käyttämäni Cesars Secrets Nail Prep 1:n käyttöohjeissa lukee, että voidaan laittaa koko tipille, kuten teen, joten siinä tapauksessa täytyy tippi jo olla kynnessä kiinni ja valmiiksi karhennettu.

   Poista
 64. mitä tuo Cleanseri on ja mistä sitä saa?:)

  VastaaPoista
 65. Cleanser on puhdistusneste, joka myös desinfioi. Sillä saa geelikynsiä tehdessä tahmakerroksen pyyhittyä pois ja alussa desinfioin sillä aina kynnet ja sormet. Omani olen ostanut CesarsShopista

  VastaaPoista
 66. saako tollasta jostain apteekista tai jostain muusta kaupasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole käyttänyt tähän asti muuta kuin nimenomaan tuota CesarsShopista ostamaani, mutta kuulemma apteekista saatava Neo amisep käy myös. En tiedä mitä maksaa ja toimiiko varmasti, mutta itse ajattelin että voisi kokeilla sitä seuraavaksi :)

   Poista
 67. Missä vaiheessa lisättäisiin glitter jos semmoista haluaa? Tuossa viimeisessä viilaus vaiheessa (neljänneksi viimeinen kuva), niin mitä viilaa (tuossa ihan alun "luettelossa"olleista ) siinä käytrtään enen tuota sinistä? keltainen vai pinkki?

  VastaaPoista
 68. Kun geelin jälkeen ja viimeistelygeelin jälkeen pitää pyyhkiä tahmea kerros pois, niin laitetaanko lappuun silloin Cleanseria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset laittaa toiset ei. Itse käytän, koska minusta pinnasta jää tahmea jos en laita. Toiset taas sanoo että kynteen jää parempi kiilto jos hieroo sen lapulla jossa ei ole cleanseria.

   Poista
 69. Mitä UV-uunia käytät? itellä ongelma kun uunissa ei ole kuin yksi 15W lamppu ja joistakin kynsistä jää reunat kovettumatta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on uuni jossa on 4x 9W lamput. Kannattaa ostaa sellainen, niitä saa suomestakin ihan edullisesti. Omani ostin eBaysta joskus :)

   Poista
 70. Jos laitan kirkkaat tipit ja tekisin glittergeelillä ranskiksen, miten toimisin? ja missä vaiheessa strassit laitetaan?(: kiitos jo etukäteen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapoja on erilaisia. Itse teen melkein aina niin, että rakennan kynnen esin rakennegeelillä ja viilaan muotoon. Teen harvoin ranskiksen pelkästään glitterillä, yleensä laitan kerroksen tai kaksi värigeeliä ja siihen päälle glitterhilettä. Eli kun kynsi on rakennettu muotoon, niin laitan värigeelin ja siihen päälle sirottelen vähän hilettä. Hileen päälle vielä kerros kirkasta geeliä, sitten viilaus tarvittaessa ja päälle viimeistelygeeli.

   Kynnet voi tehdä myös niin, että kun olet tipit laittanut niin laitat rakennegeeliä vähän ja alat aika aikaisessa vaiheessa jo lisäämään glitteriä. Pelkällä glitterillä jos tekee kärjen, niin sitä saa laittaa jonkin verran että saa peittävän tuloksen, jos siis sellaista hakee. Sitten vain muotoilee kynnen ja tekee tarvittavat viilaukset ja viimeistelee päällysgeelillä.

   Jos haluat strassit pinnalle, niin että ne eivät ole kokonaan geelin alla piilossa, niin voit lisätä ne juuri ennen päällysgeeliä.

   Poista
 71. Ihan mahtavat ohjeet! :) Tein eilen elämäni ensimmäiset geelikynnet kaverille ja näitä ohjeita noudattamalla onnistui loistavasti. Kiitos tästä! :)

  VastaaPoista
 72. todellakin on hyötyä itse saan geelikynsien teko pakkauksen tällä viikolla:)!

  VastaaPoista
 73. Kiva lukea näitä kysmyksiä ja vastauksia :) Itse ostin uuri ison paketin geeliaineita lamppuineen. Nyt pitäisi vaan aloittaa rohkeasti...Olen tehnyt useammn vuoden akryylikynsiä ja kovasti täällä pohdin millä kaikilla tavoin tämä geeli erooa siitä aineesta. Kuvista päätellen tuo geeli ikäänkuin itse tasoittuu kynnen päälle tuolla uuniss? Mikä se semmonen tahmapinta on? Akryylia joutuu melko paljon muotoilemaan ja viilaamaan, mikäli ei tee tosi nopeasti heti valmista jälkeä. Jos teen muotilla jatkokynnet, niin montako geelikerrosta pitää laittaa noin suunnilleen, että on kestävä? En ole vielä kunnolla tutustunut ostamiini tuotteisiin sen lähemmin, mutta ilmeisesti siinä on joku alusgeeli, jota laitetaan ihan ensin...mutta voiko sitä laittaa monta kerrosta välillä uunissa kuivaten? Olisi kiva jos voisin tulla täältä hakemaan "vertaistukea" :)
  -Maiju-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Minä taas en ole koskaan kokeillut akryylikynsiä, joten en osaa verrata että onko kuinka erilaista tehdä. Geelejä on erilaisia, toiset ovat parempia tasoittumaan itsestään uunissa ja toiset taas eivät. Yleensä jäykemmät geelit tasoittuvat huomoimmin kuin löysemmät. Kokeilemalla varmasti huomaat eron, mutta uskoisin että geelit ovat helpommin tasoittuvia kuin akryylit! Toki geelien kanssakaan ei viilauksilta välty, mutta ehkä sitä on vähemmän.
   Geelipintaan jää tahmea kerros vaikka se uunista ulos tulee, eli ei tarkoita sitä ettei se olisi kunnolla kovettunut. Vain päällys top coatteja on sellaisia että ne kovettuu kunnolla.
   Oletkohan ostanut sellaisen 3 vaihe paketin? Eli siinä on varmaankin alusgeeli, rakennegeeli ja päällysgeeli? Alusgeeliä on tarkoitus laittaa vain ohuelti ja rakennegeelillä sitten rakennetaan kynnen muoto.
   Jos teet muoteilla niin itse teen yleensä kaksi kerrosta vähintään ennekuin otan muotin irti. Toisethan tekee koristelutkin kynteen vaika muotti on vielä kiinni ja muotoilee vasta tämän jälkeen viilaten, mutta itse tykkään ensin rakentaa kynnen ja laittaa koristeet aika pinnalle.
   Muottien kanssa kannattaa olla varoivainen kun niitä irroittaa, eli älä revi niitä suoraan irti, koska pidennetty osa saattaa jäädä vielä muottiin kiinni ja irrota kynnestä. Eli purista muottia kevyesti alta päin kasaan sivuilta ja sitten varovasti irroitat sen.

   Poista
 74. Jos aikoo vasta aloittaa kynsien teon ei kannata hankkia rio.n kynsi startti pakettia siinä mukana tuleva uuni ei riitä kovettamaan geeliä yhtään (kokemusta on) liian heikon lampun vuoksi.

  VastaaPoista
 75. Voiko yksivaiheisten geelien kanssa käyttää viimeistelygeeliä ? :)

  VastaaPoista
 76. Voiko yksivaiheisten geelien kanssa käyttää viimeistelygeeliä ? :)

  VastaaPoista
 77. Ammattilaisten tuotteet ovat kalliimpia ja kestävämpiä, eikä niitä edes myydä ihmisille jotka eivät ole käyneet kyseisen tuoteryhmän omaa kurssia. Kotona tehdyissä geelikynsissä on varsinainen ero laadussa ja myös riskejä jos ei osaa yhdistää oikeita tuotteita oikeaan kynsityyppiin. Ammattilaisena teen itse ranskalaisen manikyyrin kolmella eri geelillä, kaikissa eri komponentit. Tippi häivytetään niin ettei se erotu omasta kynnesta lainkaan ja valkoinen osa tehdään valkoisella geelillä... :) näin kynnet voi huoltaa niin, että lopuksi tippiä ei tarvita kun oma kynsi on kasvanut tarpeeksi ja geelaus takaa kestävyyden. Oikein tehdyt geelikynnet oikeilla tuotteilla eivät vahingoita omaa kynttä ja tulisi kestää 3-5 viikon ajan riippuen siitä kuinka nopeasti kynnet kasvavat :) kotona tehdyt geelikynnet ovat toki halvat, mutta kannattaa tutustua kunnolla tuotteisiin ja niiden tekoon, postauksen kynsistä puuttui oikeaoppinen muoto ja paljon muuta, mutta jos tykkää tehdä kynsiä usein niin mikäs siinä, kauniilta ne näyttivät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Tämän postauksen olen tehnyt reilu kolme vuotta sitten ja kuten alussa kirjoitin, en ole mikään ammattilainen ja ohjeissa on näytetty tapa tehdä kynnet nimenomaan valkoisilla tipeillä. Tietenkin ranskiksen voi tehdä myös valkoisella geelillä ja niin olen itsekkin monesti tehnyt, mutta tässä tutossa nyt tehtiin valkoisilla tiepillä tällä kertaa. Muotohan näistä puuttuu kyllä, sen myönnän itsekkin. Tuolloin en siihen vielä osannut kiinnittää riittävästi huomiota. Ja kyllä nämäkin kynnet kestivät siskollani pitkään. Nyt kun omat taitonikin ovat kehittyneet, niin voisin tehdä päivitetyn version tästä.

   Poista
  2. Tekemällä oppii! Kiinnitin lähinnä huomiota kommenttiin jossa sanottiin kynteen tulevan vaaleita alueita ja sitten irtoavan. Jos geelit eivät ole laadukkaita niin ne eivät pysy kauan vaikka ammattilainen ne tekisi. Muuten tutossa oli aika hyvin perusasiat kohdallaan, mitä monella muulla koti taiturilla ei ole, siitä nostan hattua :)

   Poista
 78. Moikka! Jos käytän tuota samaa ceacarin geeliä kuin sinä niin pystynkö laittamaan eri merkkiä olevaa viimeistelygeeliä päälle?

  VastaaPoista