keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Geelikynnet pinkillä ja glitterhileellä + ohjeet tekoon

Seuraavaksi olisi vuorossa vähän kuvien kera ohjetta siitä, miten tein nämä kynnet.Mainitaan siis vielä, että en siis ole mikään ammattilainen, vaan itse harjoittelemalla ja kokeilemalla tehnyt kynsiä. En siis sano, että tämä olisi "oppikirjojen" mukaisesti tehty. Meillä on varmasti erilaisia tapoja tehdä kynsiä.

Tässä tutorialissa en käy läpi tippien kiinnitystä yms. vaan ohjeet alkavat kynsien geelauksesta. Jos tarvitset apua tippien kiinnityksessä ja muista vaiheista mitä alussa pitää tehdä, niin kurkkaa aiempi tutorial jonka tein. Ohjeet löytyvät >>> täältä<<< . Tee kynnet tuon ohjeen mukaan siihen vaiheeseen, jossa aletaan laittamaan nail preppiä ja primeria kynsiin. Sama ohje pätee, vaikka tässä tuorialissa kynnet tehdäänkin kirkkailla tipeillä ja aiemmasa käytin valkoisia ranskistippejä.


Tässä vaiheessa kynsiin on tehty pidennys kirkkailla tipeillä, jotka on lyhennetty ja viilattu. Seuraavaksi laitetaan nail prep ja primer, jonka jälkeen aletaan rakentamaan kynttä.


Kynsien pohjustukseen käytin Cesars Secretsin Nail Preppiä, jota laitetaan koko kynnelle, myös tipin päälle.


Primerina käytin Cesars Secrets Primer, jota laitetaan vain oman kynnen alueelle, eli EI tipin päälle. Anna primerin kuivua kynnellä, ennen geelien laittoa.


Kun primer on kuivunut kynnellä, voidaan aloittaa geelaus. Käytin näissä kynsissä Cesars Secretsin Millenium Geeliä kynsien rakentamiseen. Geeli sopii hyvin myös aloittelijoille, koska se ei ole niin valuvaa.
Aloita geelin levittäminen ottamalla geeliä pieni köntti siveltimeen ja aloita kynnen keskeltä. Työnnä geeliä hitaasti kohti kynsinauhoja, mutta muista jättää pieni rako kynsinauhoihin. Jos geelin laittaa ihan kiinni kynsinauhoihin, niin kasvaessaan reunat alkavat ilmantumaan helpommin.
Minulla on tyapana laittaa ensin kynnelle ohuempi kerros geeliä ja keskityn siihen, että levitän sen huolella kynnelle, jotta pysyvyys olisi paras mahdollinen. Toisella kerroksella pyrin sitten muotoilemaan kynteen kauniin muodon, jottei siitä tule pelkkää littanaa tasaista levyä.
Nostelemalla sivellintä koko ajan geelimassasta saatat saada aikaan ilmakuplia geeliin, joten pyri vetämään sivellintä kynnellä tasaisesti ja välttämään turhaa "töpöttelyä".
Koveta kynsiä uunissa 2-3minuuttia.

Ensimmäisessä kuvassa on siis vasta yksi kerros geeliä ja kynsi on vielä tasaisen littana. Toisessa kuvassa geelikerroksia on kaksi ja kynnessä on jo enemmän muotoa.
Millenium geelillä on helppo muotoilla kynsi sopivaksi, koska se ei valahda reunoille. Kun muotoilet kynttä, niin laita geeliä enemmän kynnen keskikohtaan ja vähennä geelin paksuutta mentäessä kynnen reunoille ja kärkeen. Näin kynnestä tulee kauniimman muotoinen eikä tasalittana levy.
Koveta toisen geelikerroksen jälken taas uunissa 2-3minuuttia. Tarvittaessa voit vielä lisätä geeliä, jos huomaat jossain kohtaa kuopan tms. muista vaan aina kovettaa geeli uunissa.

Jos sinusta tuntuu, että kynnen muotoilu on vaikeaa geelin ja siveltimen avulla, voit tässä vaiheessa viilata kynttä muotoon. Puhdista geelin tahmea kerros nukkamattomalla vanulapulla ja Cleanserilla. Viilauksenkin jälkeen voit vielä tarvittaessa korjata kynttä geelillä, mutta muista putsata viilauspölyt huolella pois!


Käytin kynsissä pinkkiä Baehrin geeliä. Värigeeliä ei kannata laittaa kovinkaan paksua kerrosta, sillä se ei saata kovettua uunissa täysin. Levitin kynnelle geeliä enemmän kärkeen tipin kohdalle ja lähemmäs kynsinauhaa jätin ouhemman kerroksen, eli pientä liukuvärjäystä.
Koveta värigeeliä uunissa 3 minuuttia.
Tämän jälkeen lisäsin toisen kerroksen samalla tavalla, eli kärkeen enemmän ja kynsinauhan lähelle vähemmän geeliä. Huom! Älä koveta vielä uunissa, vaan lisää glitterhile märkään geeliin! (alempana ohjeet)
Pyri kuitenkin pitämään kynnen muoto hallinnassa, ettei vaan käy niin, että kohta kynnen kärki on mielettömän paksu. Näihin tulee vielä glitteri päälle, joten värigeelillä ei tarvitse saada 100% peittävyyttä.


Seuraavaksi ollaan vaiheessa, jossa kynnellä on kerros märkää värigeeliä. Glitterhile ripotellaan märkään geeliin, jolloin se kovettuu kynteen kiinni geelin mukana.
Glitterhileen saa siroteltua kynnelle helposti kuvassa näkyvän viuhkasiveltimen avulla.


Ota hilettä siveltimeen vähän. Aseta kynsi hilepurkin kannen tai paperin päälle, jotta saat ylimenneet hileet talten. Pidä sivellintä kynnen yäpuolella ja näpäyttele varovaisesti siveltimen varresta, jolloin saat siroteltua hilettä kynnen pinnalle.
Älä painele hilettä suoran siveltimellä kynnelle, sillä märkä värigeeli saattaa tarttua siveltimeen kiinni, eikä väritys ole enää niin tasainen.
Sirottelin hileitä pinnalle aika maltillisesti, jotta värigeeli saa riittävästi valoa uunissa kovettuakseen. Kun glitterit on kynnellä, koveta uunissa 3 minuuttia.


Tältä kynnet näyttivät sen jälkeen, kun glitterhileet oli lisätty ja kynsiä oli kovetettu UV-uunissa 3 minuuttia.
Tässä vaiheessa glittergeelin takia kynnen pinta on rosoinen ja värigeeli on vielä tahmeaa.
Lisäsin kynsiin ohuen kerroksen Cesars Secretsin Huoltogeeliä. Se sitoo vielä viimeisetkin glitterhileen muruset kynteen kiinni ja kiinnittää myös strassit.
Siihen kohtaan mihin haluat kiinnittää strassit, niin laita hieman enemmän siihen geeliä, jotta strassi kiinnittyy riittävän hyvin.
Koveta uunissa 3 minuuttia.

Seuraava onkin vähän makukysymys, toiset tykkää, että koristeet saavat jäädä koholle kynnen pintaan ja toiset taas tykkäävät viilata ne tasaiseksi. Itse käytän molempia tyylejä, mutta tällä kertaa päädyin viilaamaan strasseja matalammaksi, jotta äiti pystyy kutomaan villasukkia ilman, että lanka jää kiinni kynsiin strassien takia.

Jos haluat jättää koristeet koholle, niin voitkin seuraavaksi jo lisätä UV-geelilakan tai viimeistelygeelin.
Jos päädyt viilaamaan, niin pyyhi kynnen pinnalta tahmea kerros pois numamattomalla vanulapulla ja Cleanserilla. Aloita viilaus strassien päältä varovaisesti, jottet vahingossa liian voimakkaasti viilaten irroita strassia kokonaan tai viilaa sitä ihan puhki. Kokeile vaikka sormella, milloin se on sopivan korkuinen.
Buffaa vielä kynnen pinta tuollaisella valkoisella blokkiviilalla tai jollakin muulla pehmeämmällä viilalla, joka ei jätä kynnen pintaan jälkiä. Voit samalla tarkitaa vielä kynnen muotoa, tarvittaessa voit viilata kynnen sivuilta kapeammaksi, jos geelit ovat jossain vaiheessa päässeet valumaan.
Puhdista viilauspölyt pois huoellisesti.

Lisää vielä kynnelle viimeistelygeeli tai UV-geelilakka. Minä laitoin kynsiin Cesarsin UV-Geelilakan, se antaa kynsille todella viimeistellyn kiillon. Koveta viimeistelygeeli/UV-geelilakka uunissa 3 minuttia ja valmista tuli! Viimeistelygeeli jättää tahmean pinnan, joka pitää vielä pyyhkiä pois Cleanserilla.

Lisää lopuksi kynsinauhaöljyä, sillä kädet kuivuvat yllättävän paljon tässä puuhassa, etenkin desinfiointiaineet kuivattavat.

Toivottavasti tästä oli jollekkin apua. Nämäkin ovat vielä simppelit tehdä, mutta kun en yhtään tiedä millaisista kynsistä te kaipaisitte ohjeita. Saa ehdottaa jotakin ja katsotaan osaanko auttaa, itsekkään kun en mikään mestari ole ja harjoittelua ja opittavaa on vielä paljon. Melko simppeleitä koristeluja tulee vielä tehtyä :)

ps: Lisäsin tänään videotuton >> Sinikultaiset kukkakynnet << postaukseen, sitä oli muutama toivonut, joten sellaisen tein :)

50 kommenttia:

 1. heippa (: aivan ihanat kynnet! haluisin kyä sellaista että kuinka kauan sulla meni aikaa koko prosessiin suurin piirtein :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden tekeminen kesti parisen tuntia, mutta hommaa pitkitti jatkuva kameran kanssa leikkimen ja kuvaaminen ja tarkistaminen, että saahan kuvasta nyt varmasti jotain selvää.

   Poista
  2. kiitos vastauksesta :)) itselläni menee viel 3 tuntia, kun harjoittelen kovasti (:

   Poista
  3. Harjoittelemalla saa hyvin varmuutta ja nopeuttakin, mutta kyllä kynsiin aikaa saa kummasti kulumaan kun teet kaikki pohjatyöt huolella, eli hoitaa kynsinauhat jne.

   Poista
 2. Tosi kiva tuto :) Sain ainaki ite lisää vinkkejä omien kynsien tekoon :) kiitoksia

  VastaaPoista
 3. Hei voisko sillä tavalla tehdä, että lakkaa kynnet ihan normaalilla kynsilakalla ja sitten lisää päälle ton uv top coatin vai mikä viimeistely lakka lienee (:D) ja kovettaa uunissa? Kestäiskö lakkaus pidempään? Kuinka hyvin yksivärinen lakkaus kestäis noin suunnilleen? ::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä osaa vastata tuohon, että mitenkä kestää, koska en tuollaista ole kokeillut. Kynsilakka suositellaan poistamaan huolellisesti ennen geelikynsien tekoa, sillä se vaikuttaa geelin pysyvyyteen. Voi olla että UV-geelilakka irtoaisi hyvinkin nopeasti tai se saattaisi jonkin aikaa kestää, en valitettavasti osaa sanoa. Voisin joskus "tieteen nimissä" kokeilla tota :D Itselläni kun on geelikynnet ja teen niihin kynsilakoilla koristelut niin voisin joskus vetästä ennen huoltoa kynsiin lakkaukset ja laittaa tuon UV-geelilakan päälle ja katsoa mitä tapahtuu :)

   Poista
  2. Hei testaappa ihmeessä! Itseäkin kiinnostaisi! :))

   Poista
 4. Hienot! Tosi kiva, että teet näitä geelikynsi tutoja, tulee tarpeeseen ja saa inspiraatiota :)

  VastaaPoista
 5. Kiitti ohjeista! Kauniit kynnet tuli! :)

  VastaaPoista
 6. ihanat kynnet! :) hui ku näytti vaikeelta :D en oo koskaa omistanu geelikynsiä, tai edes kauppojen tekokynsiä ja nuo näyttivät vaikeilta tehdä:D muttamutta, söpöt noi on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko tai älä, mutta olin itsekkin vuosi sitten vielä sitä mieltä että geelikynsien teko on varmasti yhtä vaikeaa kun jokin ydinfysiikka! :D Mutta kokeilemalla ja harjoittelemalla oppii. Nyt perus kynsien teko sujuu jo ihan ok, mutta ei mitään puhetta että monimutkaisemmat koristelut vielä tältä tytöltä onnistuu. Katotaan sitten 10 vuoden päästä mihin suuntaan kehityn :D Kiitos sinulle =)

   Poista
 7. Onkos sulla tutoa geelien huollosta ja pois ottamisesta? Ne olis kivat.
  Terv. Aloitteleva kynsifriikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huollosta on tulossa tuto, kunhan ehdin sen tekemään :) Katsotaan jos viikonloppuna ehtisin.

   Poista
 8. Miten sä puhdistat noi geelisiveltimet käytön jälkeen? :) Luin jostain, että ne pitäis puhdistaa cleanserilla, mutta mulla tuntuu silti jäävän noi siveltimet sellasiks tahmaisiks :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ihan siveltimien puhdistukseen tarkoitettua ainetta, mutta Cleanserilla saa myös. En tiedä onko Cleansereilla kuinka suuria eroja, ainakin Cesarsin oma jota minä käytän niin puhdistaa siveltimeni ihan hyvin, saa jopa glittergeelit pois, kun jaksaa pariin kertaan putsata siveltimen.

   Poista
 9. jes ihana blogi! oon ite kans ihan kynsifriikki, mutta lakkauksen lisäksi en muuta osaa tehdä :D tästä tule varmasti olemaan apua joten jään seurailemaan!

  http://j-ennas.blogspot.com/

  VastaaPoista
 10. tosi kauniit kynnet !! <3 kuten aina (;

  VastaaPoista
 11. Hyvät ohjeet! kuitenkin minun silmääni pistää esim. tuo kuvasarja jossa teksti ''kynsi ennen värigeeliä''. Aivan kuin olisit valinnut kynteen liian pienen tipin. Vielä toivoisin itse että laittaisit kuvat isompina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvien kokoa olen pohtinut itsekkin, meinasin tässä laittaa kuvat isompina ja jokaisen kyuvan erikseen, mutta jotenkin tuntui, että kuvauksesta saisi paremmin selvää jos kuvat ovat samalla rivillä ja teksti kaikkiin kuviin alempana. Kuvat ovat kyllä kieltämättä nyt vähän åpieniä, täytyy keksiä jotain seuraaviin :) Myönnetään että tippi saattaapi olla hiukan nafti kynteen, mutta tippilaatikossani oli isommat koot loppuneet ja täydennyspaketti ei vielä ehtinyt saapua kun näitä kynsiä tein. Kiitos palautteestasi, pistän korvan taakse tuon kuvatoiveen :)

   Poista
 12. Hei täällä yksi kiinnostunut, joka haluaisi ostaa kotiin tarvikkeet ja alkaa harjoittelemaan geelikynsien tekoa.
  Mistä olet hankkinut tarvikkeet kynsien tekoon? :) Mitä tuli hinnaksi? :)

  VastaaPoista
 13. Reilu vuosi sitten hankin saksasta halvan aloituspaketin,mutta huomasin aika nopeasti, että sen mukana tulleet geelit eivät olleet kovinkaan hääppöisiä. Nykyään ostan tipit, muotit, geelit, siveltimet, nesteet jne. CesarsShopilta. Olen kohta vuoden käyttänyt heidän geelejä ja olen vaan ollut todella tyytyvinen niihin, vaikka yksi purkki sen 25€ maksaakin, mutta omassa käytössä ne kestää yllättävän pitkään. Uuden UV-uunin ostin eBaysta jokin aika sitten kun se salpa kaetissa tullut sanoi itsensä irti, ei vaan enää käynnistynyt. Hinnat riippuu niin paljon siitä mistä tavarat hankkii, mutta itse olen vähän kaikessa sellainen, että olen valmis maksamaan vähän enemmän, jos tiedän tuotteen pitävän minut tyytyväisenä :)
  Jos haluat ensin ihan vaan kokeilla geelikynsien tekoa, etkä vielä tiedä onko se ollenkaan sinun juttusi, niin kannattaa miettiä onko lähipiirissä ketään jolla olisi jo tarvikkeet? Pyytäisit jos saisit kokeilla kynsien tekoa ja voit sen jälkeen pättää haluatko hankkia omat välineet :)

  VastaaPoista
 14. Hei, ihanat tuli ja arvostan sitä, että jaksat kirjoittaa niin tarkat ohjeet!
  Kauanko käyttämäsi merkin kynnet kestävät? Itse olen ostanut kolmen eri merkin geelit ja olen todella pettynyt, parhaimmillaan pysyneet viikon, käyttäjästä riippumatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noilla geeleillä tehdyt kynnet ovat kestäneet. Pisin huoltoväli on taitanut olla mammallani lähemmäs 7 viikkoa kun emme ehtineet yksinkertaisesti kynsiä huoltamaan. Kaikki kynnet oli ihan ehjiä, mitä nyt kasvuraja oli jo aikamoinen ja kynnet sen takia järkyttävän näköiset. Jos päädyt ostamaan Cesarsin geelejä niin suosittelen kokeilemaan vaikkapa Millenium rakennegeeliä ja ehdottomasti sealing viimeistelygeeliä!

   Poista
 15. Ihanaa ja kiitos, että jaksoit kirjoittaa näin tarkat ja selkeät ohjeet! Ja kiva, että mainitsit myös mitä tuotteita tykkäät käyttää. En ole ikinä geelejä laittanut, kun toistaiseksi omistakin kynsistä saa jotakin irti. Joskus tulevaisuudessa aion kyllä kokeilla. Kiitos tutosta!

  Ja ihanat kynnet tuli. :)

  VastaaPoista
 16. IHANAT! <3 Ekaa kertaa ku näin nää kynnet nii sanoin että nyt mä kyllä ostan tarvikkeet!

  Mimaxilta saa hirveesti juttuja ja aika halvalla! :DDD

  VastaaPoista
 17. Tosi ihanat kynnet <3 Olen itse opiskelemassa geelikynsien tekoa. Mikä olisi pahin virhe minkä voisi tehdä tossa noitten teossa? Voiko kynsi lakalla koristella noitten ensimmäisten geeli-kerrosten pälle ennen väri-geeliä?

  VastaaPoista
 18. Hyvän ohjeen olet tehnyt! Olisiko saanu tutoa tyllin tai pitsin käytöstä geelikynsillä?

  VastaaPoista
 19. Voiko geelikynsiä lakata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toki! Itselläni on parhaillaan tehty vain pidennyksen geelikynsillä ja lakkailen niitä 2-3 päivän välein :) Kynsilakanpoistoaineeksi kannattaa valita asetoniton.

   Poista
 20. haluaisin tilata itselleni uunin(+geelejä) vaikka sellaisen aloituspakkauksen. oisiko ideoita josta sellaisen voisi tilata halvella (kay myös ulkomailta)?? ja saako tuollaisesta glitterhileestä tehtyä jotenkin geeliä? :) ja ihanat kynnet!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse hankin pari vuotta sitten ensimmäisen pakkaukseni täältä, mutta OMAN kokemukseni perusteella en toista kertaa kyllä hankkisi. Tuotteet eivät olleet mieleisiäni, etenkään geelit. Minulle paketista kelpasi käyttöön vain uuni, vaunulaput ja viilat. Jotenkin niillä geeleillä ei vain saanut kestäviä kynsiä.
   Toki olin itse ihan aloittelija silloin, mutta kummasti silti kynnet alkoivat kestämään kun siirryin Cesarsin geeleihin. Heillä on myös myynnissä aloituspakkauksia, mutta toki hintaakin on enemmän. Mutta jos taas miettii että haluaako kerralla kunnon laadukkaat tavarat ja katsoa kestäviä kynsiä niin kyllä suosittelen panostamaan jos vain mitenkään budjetti antaa myöten.
   Mimaxilla on myös aloituspakkauksia, mutta sieltä en itse ole koskaan geelejä tilannut.

   Glitteriä voi sekoittaa kirkkaaseen geeliin, jolloin siitä saa glittergeeliä :) Kannattaa tehdä pieneen erilliseen purkkiin sopivan kokoinen satsi.

   Poista
 21. Heippa hei!
  Aikasemmin joku olikin kysellyt tuota geelausta lakan päälle. Oletko jo testannut ja jos olet niin kuinka kävi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kokeillut. Näytti jälki aluksi tosi hyvältä, mutta eihän ne kestäneet. Tehtiin siis niin että lakattiin ihan koko kynsi sinisellä lakalla ja siihen päälle viimeistelygeeli. Lähti parin päivän jälkeen pois. Pieninä määrinä käytän kyllä silloin tällöin lakaa geelien kanssa, esim jos teen jotain pieniä pisteitä tai viivoja.

   Poista
 22. Tää oli tosi hyvä ja selkeä tutorial! Oon tehnyt jonkin verran kynsiä aloituspakkauksella jonka tilasin mimaxilta. Mielestäni ovat aika huonoja ja ovat pysyneet enintään viikon, vaikka olenkin tehnyt eri henkilöille, ei johdu siis kynnestä. Kiitos että kerroit tuotteista, täytyypä ehkä tilailla tuolta siis geelejä ja yrittää uudestaan oliko vika tosiaan geeleissä vai tekijässä (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Itse aikoinaan tuli huomattua että kyllä se kannatti panostaa geeleihin. Suosittelen kokeilemaan! Osta aluksi vaikka vain millenium rakennegeeli ja viimeistelygeeli :)

   Poista
 23. ootko tilannu sanna tara nail artista mitään? ite tilasin just koko alotuspaketin, uunin, geelit, tipit ym. tarvikkeet. tarvisin viel tippileikkurit, kun siel ei ollu niitä enää :/ tiiätkö mistä sais hyvät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muistaakseni ole tilannut sieltä mitään. Kävin blogiisi komentoimassa, mulla nimittäin on yhdet ylimääräiset leikkurit :)

   Poista
 24. Onko cesarin geelien kanssa välttämätöntä käyttää samanmerkkistä preppiä ja primeriä? jos haluan laittaa vain väritöntä geeliä valkoisten tippien kanssa niin voinko viimeistellä kynnet vaikkapa millä vain geelilakalla? Ja onko cesarilla 1-vaihe geelejä joilla voin tehdä kaikki kerrokset? Kiitos jo etukäteen vasuatuksesta (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole 100% varma kun en mikään ammattilainen ole, mutta ei kai se välttämätöntä ole samanmerkkisiä käyttää. Sen tiedän että aina saman merkkiset ainakin on koettu hyvin toimimaan yhteen, mutta ainahan voi kokeilla.
   Cesars Secrets Muotoilugeeli ja Cesars Secrets Millenium Geeli ja Cesars Secrets Huoltogeeli ovat niin sanottuja kirkkaita kynnen rakennusgeelejä. Millenium on niistä kaikista paksuinta ja sopii siksi hyvin aloittelijalle. Huoltogeeli on jo vähän löysempää ja muotoilugeeli on jo aika helposti valuvaa ja siksi aloittelijalle ehkä vaikea työstää kun valuu nopeammin kynsinauhoille yms. Nämä ovat siis juuri sellaisia geelejä joilla voit rakentaa kynnet alusta loppuun, toki viimeistelyyn kannattaa käyttää viimeistelygeeliä tai UV top coat lakkaa.
   Eli jos haluat tehdä perus ranskikset valkoisilla tipeillä niin riittää kun sinulla on nail prep ja primer, joku edellä mainituista rakennegeeleistä ja viimeistelyyn vielä joku viimeistelygeeli tai top coat geelilakka :)

   Poista
  2. Varmaan tulee kahteen kertaan sama kysymys, mutta kauan laittamasi rakennekynnet tipeillä yleensä pysyvät? (:

   Poista
 25. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista