tiistai 26. kesäkuuta 2012

Työ esteenä kynsille

Tästä tuleekin tällainen pohdinta postaus kynsiin ja työelämään liittyen. :)

Monella alalla ei voi/saa pitää pitkiä ja koristeltuja kynsiä ja syitä on vaikka millä mitalla. Monesti kynnet ovat yksinkertaisesti tiellä tai niiden kanssa ei vaan pysty tekemään kaikkea pientä käsin näpertämistä. Lisäksi kynnet ovat "hirveä bakteeripesä", enkä sitä yhtään epäilekkään jos kynsien alle antaa päivä tolkulla kaikkea likaa kerääntyä. Kynnet eivät suinkaan ole ainoa asia mihin työmaailmassa saa kiinnittää huomiota, samalla tavalla monesti sormukset tai lävistykset tulee ottaa pois työajaksi.

Olen nyt kesän aikana törmännyt moneen ihmiseen ketkä päivittelevät, kun eivät työn takia voi pitkiä, lakattuja tai koristeltuja kynsiä pitää. Suurin osa heistä on töissä hoitoalalla tai lasten parissa päiväkodissa. Toki ymmärrän itsekkin, ettei esimerkiksi kirurgi voi mennä leikkaussaliin pitkissä geelikynsissä jotka on kuorrutettu strassikoristeluilla!
Muutama kenen kanssa olen puhunut ovat sanoneet ettei kynsissä saa olla juuri lainkaan pituutta, vaan ne täytyy olla ihan lyhyet. Eikä edes kirkasta päällyslakkaa saa olla. Monelle se tuskin on mikään ongelma, mutta itselleni kynsi-ihmisenä voisi olla aluksi vaikea sopeutua pitämään lyhyitä kynsiä ja ilman lakkaa. Onneksi en kuitenkaan alaa ole vaihtamassa ja saan meillä töissä pitää minkälaisia bling bling kynsiä tahansa. Minulla raja tulee vastaan siinä, etten liian pitkillä kynsillä osaa enää koneella kirjoittaa. Saan päivittäin kirjoittaa tekstiä monessa muodossa ja tehdä listoja sun muuta ja pitkien kynsien kanssa tekstiin eksyy helposti muutama virhe painallus. Toisinaan en aina kirjoitusvirheitäni huomaa, mutta varusmiehet sen verran jaksavat sihteeriä kiusata, että saan niistä kyllä kuulla kun jossain ajovuorolistassa lukeekin "Keksiviikko" eikä "Keskiviikko".
Tällä hetkellä minulla on lyhyet kynnet, sillä olemme parhaillaan aloittamassa keittiö- ja pintaremonttia. Olen sen verran sählä ihminen, että minä kyllä jättäisin kynteni ihan varmasti laatikoita kantaessani johonkin väliin ja pitkä kynsi olisi historiaa ja tuloksena kipeä sormi. Niipä suosiolla luovuin nyt pitkistä kynsistä ainakin remontin ajaksi. Onhan tässä mielessä käynyt sekin, että ehkä joudun kynsien pituutta vähän rajoittamaan syksyllä, kun vauva syntyy maailmaan, etten vahingossakaan häntä raavi tai satuta kynsieni kanssa.

Juttelin juhannuksena kaverini kanssa kenellä on kesäloma jaettu pätkiin. Hänellä on nyt kaksi viikkoa lomaa, jonka jälkeen menee taas pariksi viikoksi töihin ja sen jälkeen on taas lomaa kaksi viikkoa. Ystävääni tekisi hirveästi mieli käydä laitattamassa kauniit ja kesäiset geelikynnet, mutta ei kuulemma hirveästi huvita 80€ alkaa maksamaan parin viikon takia, sillä töihin mennessä hän joutuisi taas poistattamaan ne. Ja kynsien poistaminenhan maksaa vielä erikseen ja jos ei koskaan ole kynsileen juuri mitään tehnyt niin poistattaminen on ihan hyvä idea, verrattuna siihen että alat itse repimään kynsiä ja vahingoitat omaa kynttä.
Ystävälläni ei juurikaan itsellään mitää lakkoja ja kynsikoristeita ole sillä eihän hän ikinä niitä ehtisi käyttämään. Loppuviikosta kun hän tulee meille käymään niin lupasin hänelle tehdä jonkin kivan lakkauksen kynsiin ja kuorruttaa sen kunnolla päällyslakkaan, jos ne vaikka kestäisivät hänen ensimmäisen lomajaksonsa loppuun asti. Ystäväni innostui kovasti ja vaikka lisäpituutta hän ei omiin kynsiin saakkaan, niin ainakin hänellä olisi kerrankin kivat lakkaukset kynsissään!

En usko että blogiani juurikaan seuraa sellaiset ihmiset joilta kynnet "on kielletty", mutta oletko sinä esimerkiksi kesätyön takia joutunut luopumaan pitkistä kynsistä ja kynsien koristelusta? Kuinka vaikeaa se loppujen lopuksi oli? Vai kokeilitko pomon hermoja ja luovuit kynsistä vasta kun oli ihan pakko?

46 kommenttia:

 1. Mulla ei aikaisemmin juuri entisen työni takia ollut kynsiä - eikä liioin kyllä kiinnostanutkaan. Olin ABC:lla Hesen puolella töissä, joten siellä, kun ruokaa käsitellään, on ehdoton ei pitkille kynsille. Minulla ei myöskään ollut kynsiä viime kesänä, koska tein kolmen viikon lähihoitajan sijaisuuden hoitokodissa. Valmistun joulukuussa sosionomiksi ja minulta kysytäänkin usein, että saako sosionomi käyttää/pitää kynsiä. Omasta mielestäni saa, koska se työ, mihin itse haluan suuntautua on ohjausta ja kuntoutusta, ei siis sellaista, mistä pitkistä kynsistä olisi haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, keittiöhenkilökunta on tietenkin myös niitä keillä ei kynsiä saa olla. Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 2. Olen törmännyt kanssa tuohon ilmiöön, että työt rajoittavat kynsiharrastusta, tosin en omalta kohdaltani. Itse olen töissä joissa kynsien pituudella tai lakkauksella ei ole väliä. Tuli mieleen sekin, että joissain työpaikoissahan vahditaan työntekijöiden kynsiä myös sen kannalta, etteivät ne periaatteessa voi olla kovin koristellut tai huomiotaherättävät, sekin on minusta outoa. Tai no, ei sinänsä outoa, onhan siihen varmasti syynsä mutta kynnet on niin pieni osa ihmisessä että tuntuu oudolta jos vain muotoseikkojen takia niiden lakkaaminen kielletään. o.O Tuli mieleen sekin kun joskus koulussa vielä ollessa esim. kotitalous-tunneilla ei saanut olla lakkaa. Senkin toisaalta ymmärrän, koska jos niitä lakkauksen paloja menee ruokaan niin eihän se kovin hyvä ole. :D Tulipas tästä nyt romaani. Pointti oli se, että olen samaa mieltä kanssasi surkutellessani heitä jotka eivät voi työn takia tehdä kynsiä. :I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin olen törmännyt niihin joilla itse pitkät kynnet eivät välttämättä ole esteenä, mutta ei saa olla liian "näyttävät". Nämä ovat näitä ei saa olla lävistyksiä kasvoissa, ei saa olla liian vahvaa meikkiä yms. juttuja, joissa väkisin alkaa jo miettimään että rajoitetaanko niissä kohta jo ihmisen oikeuksia olla oma itsensä. Tietenkin rajansa kaikella. Tuttuni on töissä pankissa, jossa heiltä tietenkin edellytetään siistiä pukeutumista jne. Hän on yksi niistä joka puhui että olisi kiva saada kunnon koristelut kynsiin, mutta heillä katsotaan pahalla jos on liian näyttävät kynnet. Ehkä tämäkin riippuu vähän paikasta, sillä viime viikolla asioidessani pankissa niin meidän virkailijalla kyllä oli todella pitkät ja värikkäät kynnet.
   Kiva kun otit kantaa :)

   Poista
 3. Hyvä kirjoitus! Mulla kävi just näin. Käytin geelikynsiä 2 vuotta kunnes työt tuli vastaan. "Nuo pitää ottaa pois" eli kynsissä ei saanut olla edes sitä läpinäkyvää lakkaa. No se vasta oli kova paikka mulle, joten mä sitten itsepäisenä tein geelilakkauksen ihan normaalille kynnelle toivoen ettei kukaan huomaa ja kyllä harmittaa katsoa päivittäin asiakkaiden kauniita ja kiiltäviä geelikynsiä :( Olen siis kahvilatyöntekijä. Noh perjantaina alkaa lomat, joka tarkoittaa sitä että pääsen tekemään niin upeet kesäkynnet ilman kenenkään valitusta :)

  http://wingstonails.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Uskon että oli kova paikka luopua. Sun täytyy nyt lomalla hemmotella itseäsi kunnolla ja teet juuri sellaiset kynnet kuin haluat! :)

   Poista
 4. Mie päätin viistoistakesäisenä lähteä ensin lukemaan itseni lastenohjaajaksi, jolla ei tosiaan katsota pitkiä kuorrutettuja kynsiä katsota kovin hyvällä. Silloin en vielä kynsistä ollut niin kiinnostunut, toki lakkailin aina silloin tällöin.

  Kaheksantoistakesäisenä lähdin lukemaan lähihoitajaksi. Samana syksynä innostuin kynsistä niin, että aloin kartuttamaan lakka- ja koristelutarvikevarastoja. Aina työssäoppimisen ajaksi on pitänyt pätkäistä kynnet ja kulkea lähes lakatta (pakko käyttää hoitolakkaa, käsidesi ja vesi tekee muuten ihmeitä...). Viime kesänä, ja tänä kesänä olen tehnyt noita töitä. Ja lakoitta mennään.

  Kyllä se lakkojen posto ja kynsien lyhentäminen alkuun ärsytti, mutta siihen tottui hetkessä. Vapaapäivinäkään en osaa lakata kynsiä, kynnet näyttävät oudoilta lakoissa ja tuntuu hölmölta yhden-kahden päivän takia. Ja töiden päätyttyä miulla menee aina hetki, ennen kuin saan kynsi-innostuksesta taas kiinni ja alan keksimään uusia lakkauksia ja toteuttaakin niitä.

  Ja kyllä, nyt ehkä hieman kaduttaa miksi haluunkin juuri tätä työtä tehdä, missä ei saa pitää pitkiä kuorrutettuja kynsiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin opiskelin vuoden verran lähihoitajaksi, mutta tulin lopulta siihen tulokseen ettei ole minun alani. Tuohon päätökseen ei silloin kyllä vaikuttanut kynnet yhtään, se ei vaan muuten tuntunut minun alaltani :D Eikä minulla silloin tainnut kynsiä ollakaan, korkeintaan lakkasin niitä yksiväriseksi.

   Onhan se varmasti niin, että kun pitkään olet ilman lakkoja ja vapaiksi kun saisi lakat laittaa niin ideat voi olla vähissä tai ei yksinkertaisesti kiinostakkaan enää.

   Mutta ilmeisesti sinäkin alastasi kuitenkin sen veran paljon pidät ettet kynsien takia ala vaihtamaan :D

   Poista
 5. Olen hoitoalalla töissä, ja meitl än lähinnä räikeät kynsilakat kielletty, koska joudumme asioimaan myös potilaiden/asukkaiden omaisten kanssa, ja useat heistä ovat vanhempia ihmisiä, joiden mielestä ei ole soveliasta olla asiakaspalveluammatissa esimerkiksi kirkkaanvihreillä kynsillä varustettuna. Tämä on ihan ok, vapaapäivinä voin laittaa vähän näyttävämmä kynnet.

  Kynnet täytyy luonnollisesti myös pitää lyhyinä, koska sinne kynsien alle oikeasti kerääntyy kaikkea ällöttävää töhnää eikä työpäivän aikana ehdi olla koko ajan kynsiharjalla hinkuttamassa niitä kynnenalusia. Omassa työssäni joutuu olemaan myös tekemisissä kaikenlaisten eritteiden kanssa (kyl vaan, myös sitä ihteään tulee joka päivä vastaan) ja vaikka kertakäyttöhanskoja käytetäänkin kaikissa hoitotoimissa ym. niin ei se ole kovin mukava se ajatus että kynnen alla olisikin sitten jotain ulostetta tms.

  Ja mitäå tuohon kynsilakan pitämiseen yleensä tällä alalla tulee, niin suositus on ettei samaa lakkausta pidetä kauempaa kuin kolme pävää - käsien desinfiointiaihe nimittäin alkaa rikkomaan lakkauksen pintaa, tulee ns. mikrohalkeamia joita ei paljaalla silmällä näe, ja joihin luonnollisesti kerääntyy hirveästi bakteereita. Täytyy tosin myöntää että en itse viime viikolla ehtinyt poistaa vanhoja kynsilakkoja ja hiihtelin samalla lakkauksella koko viikon, ja siinä vaiheessa ne halkeamat oli jo niin isoja että ne kyllä näki ilman mikroskooppia ja lakkauskin alkoi jo murentua. Ei ollut kovin tyylikkään näköistä.

  Ihan perusteltuja siis nämä hoitoalan kynsiin liittyvät säännöt.

  VastaaPoista
 6. Olin keväällä töissä 3vkoa kahvilassa jossa kynnet tietysti piti olla pois eikä mitään lakkauksia saanut olla. Ei se ollut loppujen lopuksi niin vaikeaa vaikka rakastankin lakkaamista ja kynsiä, mutta rahan eteen sitä tekee kuitenkin aika paljon. Tuon kolmen viikon jälkeen kynsien kasvattelu jatkui taas ja olen miettinyt kuitenkin uudelleen sitä millaisessa työssä haluaisin olla kynsienikin takia... :D

  Sinänsä omituista että kahviloissakin saa olla työntekijöillä meikkiä, kun yhtä hyvin puuteri tai ripsari voi karista ruoka-aineksiin... ? no ymmärrän kyllä että kynsilakan irtoaminen ja kynsien alla majailevat bakteerit ovat paljon isompi ongelma.

  VastaaPoista
 7. Itse opiskelun ohessa teen iltoja ja viikonloppuja pikaruokaravintolassa(onko tuo edes sana..?) ja siellä on ohjeissa todettu että kynsien täytyy olla lyhyet ja lakattomat, mutta siellä muutamalla löytyy geelikynsiä ja värilakkojakin välillä vilahtaa joten itsekkin huijaan sen verran että kun on tullut kotiutettua lakkoja joissa sitä pigmenttiä ei sitten olekkaan eivätkä toisin sanoen edes näy kunnolla niin käytän niitä "työlakkoina". Kynsistä näkee heti jos on ollut töissä yhtään kiireempää kun alkaa heti lastottua jne joten pakko olla edes jonkinlainen lakka suojana ja tuleepahan nuokin lakat käytettyä! Alkuun tuntui todella oudolta että ei saa lakata kynsiä välttämättä silloin kun haluaa, mutta sitten heti jos on yksi vapaapäivä niin lakat ilmestyvät kaapista melko nopeasti illalla töiden jälkeen! Tuohonkin tottuu vaikka aluksi hirvittikin että miten tulen kestämään.

  VastaaPoista
 8. Opiskelin aikoinani suuhygienistiksi, mutta en muista yhtään, että oliko klinikalla kynsilakkakieltoa. Jotenkin tuntuu, että oli, mutta kyllä ainakin yhdellä opiskelukaverilla oli aina lakatut kynnet. Varmaan muistaisin paremmin, jos olisin itse harrastanut kynsijuttuja silloin.

  Nyt oon kyllä ihan iloinen, että tuli vaihdettua alaa. It-alalla ei tunnu mitään rajoituksia olevan. Ainakaan siinä yrityksessä, missä itse olen töissä. Molemmilla pomoillakin on koristellut geelikynnet. Kunhan vaan pystyy kirjoittamaan näppiksellä :D

  VastaaPoista
 9. oon vielä ala-asteella, ja harrastan viulunsoittoa. sen takia kynsiharrastus on vähän hankala, mutta kyllä lyhyempiinkin kynsiin voi jotakin tehdä! ;)

  VastaaPoista
 10. Minulla ei työ varsinaisesti rajoita kynsienlaittoa, mutta hillittömän pitkinä eivät välttämättä kestä. Ajan siis puutavara-autoa työkseni.

  Siskollani on aina ollut pitkät kynnet, joita hän on pitänyt kauniisti lakattuina, ei tosin koristelua harrasta. Nykyisin tekee keittiötyötä niin lakkaaminen on kielletty, mutta pitkät saavat edelleen olla. Hän on noilla pitkillä kynsillään hoitanut ja kasvattanut kolme lasta, joten tuskin sinunkaan ihan lyhyiksi tarvitsee leikata :)

  VastaaPoista
 11. Kommentoin eka tota pankkiasiaa, josta oli puhetta tuolla aiemmissa kommenteissa. Ompa jännä, että pankissa katsotaan pahalla koristeellisia kynsiä, meinaan itse olen kiinnittänyt huomiota nimenomaan siihen, että melkein kaikilla virkailijoilla on viime aikoina ollut geelikynnet. Yhdelläkin oli semmoiset kupariglitteriset, ettei mitenkään musta kauheen huomaamattomat. Musta on kyllä huomattavan kiva, että virkailijoilla on laitetut kynnet, se antaa huolitellun kuvan. :) Ei ehkä mitkään hello kittyt tai paavo pesusienet kynsissä antais kauheen ammattimaista kuvaa, mutta kyllä musta geelikynnet tai muuten koristellut kauniit kynnet on vaan plussaa. :)

  Ja täytyy sen verran kommentoida vielä omalta kohdalta tätä, että tanssia olen harrastanut koko ikäni ja nyt opiskelen tanssinopettajaksi. Mulla oli harrastusaikoina geelikynnet aika pitkään, koska olin kaupassa töissä ja geelien avulla kynnet pysyi tosi siisteinä aina. Töissä kun en ois halunnut olla pois rapisevissa lakoissa ja aina onnistuin johonkin kynteni niin lyömään, että lakat ja kynnet kärsii. Geelit ratkaisi tän ongelman. Luovuin geeleistä kun lähdin opiskelemaan tanssia, koska jouduin lyhentämään kynsiäni, sillä esim kontakti-improvisaatio (ja kaikenlainen lattiakontakti käsillä) on aika ikävää, jos toisella osapuolella on kauheat kotkankynnet. :D Nykyisin lakkailen omia kynsiäni ja ainoastaan esityksien aikaan saatan olla kokonaan ilman lakkaa. Eli ei tämä ammattivalinta kamalasti harrastustani onneksi rajoita, mutta geeleistä se sai luopumaan. Toisaalta oon omasta mielestäni heittäytynyt paljon luovemmaksi nyt kun itse laitan kynteni.

  Tosi pitkä kommentti tuli ja nyt varmaan täytyy lopettaa, vaikak tää herätti niin paljon ajatuksia, että olisin voinut höpistä vielä vaikka kuinka paljon. :D Hyvä postaus!

  VastaaPoista
 12. Moikka! Täällä myös yksi hoitoalalla sijaisuutta tekevä! Välillä päiävät ovat niin kiireisiä, etten muista koko kynsiä ja lakattomuutta,välillä taas harmittaa kovasti kun kynsiuuni homehtuu kaapin perällä. Ohjeeksi tosiaan sain, että lyhyet kynnet ja mieluiten ei kynsilakkaa (jotain neutraalia saa olla, mutta lakkaus olisi hyvä vaihtaa joka päivä juurikin käsidesin takia) Ja kyllä sen itsekin olen huomannut, että jos aamulla lakkaan kynnet ja illalla tulen kotiin niin aika pahasti lakka on jo lohkeillut.
  Olen sitä mieltä, että tällainen kielto on tosi jees, koska oikeesti tuntuu ällöttävältä että vaikkapa ravintolassa joku tekee ruokani pitkillä bakteerikynsillä, nami!
  Kovasti kyllä odottelen jo opiskelujen alkua, siellä kun voin sitten käyttää millaisia kynsiä tahansa. :) Kesän aikana tulee silti lueskeltua ahkerasti kynsiblogeja ja koottua ideoita varastoon!

  VastaaPoista
 13. mulla ei niinkää työ oo esteenä vaan harrastus. toinen harrastus toisen esteenä. harrastan cheerleadingiä ja turvallisuuden takia pitää olla lyhyet kynnet, toki sit lomilla voi kasvattaa ja sillon lakkauksetki näyttää hienommille. :)

  VastaaPoista
 14. Olipa mielenkiintoinen teksti! Itse käyn vasta lukiota eli minulla ei ole vielä tullut vastaan tätä ongelmaa, mutta tulevaisuuden suunnittelussa on kyllä pariin kertaan suunnitelmat muuttunut kynsien takia.
  Minulle vain kynsien koristelu ja pitkänä pitäminen on niin tärkeä asia, että niiden takia en esimerkiksi ala opiskelemaan hoitoalaa vaikka se aika kauan unelmana olikin. Tietysti asiat voi vielä muuttua ja kuulostaa varmaan tyhmältä jättää opiskelematta johonkin ammattiin kynsien takia :D
  Jonkun lyhytaikaisen, esim. kesätyön, takia voisin tietysti leikata kynnet lyhyeksi ja lakattomaksi, mutta jos joutuisin pitämään ne lyhyinä kenties monta vuotta niin ei ei ei :D

  VastaaPoista
 15. Itse olen kemianlaboratoriossa töissä, ja siellä ei pitkät kynnet ja lakat haittaa, kun käytetään hanskoja. Tänään kuitenkin aloitin pitemmän tuurausjakson ihan muissa hommissa, käsittäen murskaimia ja jauhinlaitteita :D Tässä ei sinänsä pitkät kynnet haittaa, mutta oman mielenrauhan takia olen harkinnut lyhentää kynnet, kun ne katkeaisivat kuitenkin :D

  VastaaPoista
 16. Olen kesätöissä Hautausmaalla puutarha työntekijänä ja työni vuoksi en voi koristella tai rakennella mitään kynsiä, sillä kuten sanoit kynnet keräävät bakteereja ja ei pitkillä rakennekynsillä kauaa jaksaisi siellä touhuta kun joko kynnet irtoavat tai niillä on vain huono olla siellä:D
  Ei kynsiä ole kielletty työpaikallani, mutta päätin pitää viiden viikon tauon kynsistä(viikonloppuja ei lasketa!:D) Odotan innolla, että työni ensi viikon jälkeen loppuvat, sillä sitten laitan jotku tosi kivat kynnet!:)

  VastaaPoista
 17. Minä olen sairaalassa hoivaosastolla töissä jossa pitkät kynnet ovat tosiaan kielletty, toisin poikkeuksia näkee. Kyseisessa työpaikassa toki on hieman vapaampaa, olen nähnyt monilla työntekijöillä lakkoja kynsissä ja sen sellaista. Mutta pitkät kynnet tulisivat tosiaankin tielle, esimerkiksi vanhuksia pestäessä pitkät kynnet helposti rikkovat hansikkaan, Eritoten kun osastolla muutamalla on vähän pahempia pöpöjä :) Itse kyllä en näe lakkoja tai SOPIVAN pitkiä kynsiä esteenä, kunhan huolehtii omien käsien ja kynsien hygieniasta ja on valmis ottamaan riskit mikäpä ettei:) itse suunnittelen hankkivani geelikynnet, saa nähdä mitä niistäkin sitten sanotaan:'D

  VastaaPoista
 18. Meillä ei taida olla ihan virallisesti mitään kynsistä mainittu, mutta koen, että vastaanottovirkailijana melko konservatiivisessa työpaikassa pätee samat säännöt kuin useissa muissakin asiakaspalveluammateissa; ei liian räikeää meikkiä/kynsiä/lävistyksiä yms. En nykyisin edes jaksa enää panostaa kynsiini, helpommalla pääsen kun en lakkaa ollenkaan. Työssä ollessa kun siitä lakkauksesta tulisi sitten pitää huolta ja on inhottavaa jos lakkaus lohkeilee juuri töissä ollessa. Lisäksi vuorotyö tuo omat haasteensa; iltavuorosta aamuvuoroon mennessä haluan mieluummin nukkua sen ajan mitä ehdin, enkä miettiä kynsihuoltoa.

  VastaaPoista
 19. Mulla oli varsinkin siinä yläasteen viimesellä luokalla usein tosi pitkät (luonnon) kynnet ja liikunnan ja kotsan opettajat ei tykänny. Liikunnan opettaja pelkäsi, että sattuu pian joku haaveri niiden kanssa ja kaapasen joltaki silmän päästä tai jotain. Ei niistä kyllä koitunut haittaa kuin lähinnä minulle itselle, kun onnistuin repimään kynnen johonkin mailanvarteen tai pätkimään ne koripalloon ja lentopallossa onnistuin jotenki rääpimään itseäni niin, että huomasin aina jossain välissä, että kämmenselässä verinen naarmu. ö_Ö Mutta en kyllä muista, että olisin koskaan niillä pitkillä kynsillä satuttanut ketään. Kerran jotain hippaa tai muuta peliä pelatessa kynsi osui yhden tytön käteen (tai käsi osui minun kynteen, kummin vain) ja siihen tuli naarmu, mutta silloin kynnet oli kyllä lyhyet. Mutta kyllä mua vähän tympi kun jouduin leikkaamaan kynnet muutaman hassun liikunnan tunnin tähden kun niitä oli pitänyt niin kauan kasvattaa. No nyt tämä mun viesti lähti taas rönsyilemään, pahoitteluni siitä. :D

  Repesin muuten tolle keksiviikolle. Mun päivää se ainakin piristäis, paljo paremman kuulonen kuin tylsä ja perinteinen keskiviikko. :D

  VastaaPoista
 20. Mä opiskelen farmaseutiksi ja pitää myöntää, että kysyin ennen opiskelemaan hakemista eräältä silloiselta farmasiaa opiskelevalta kynsibloggarilta, että onko pitkät ja lakatut kynnet kiellettyjä. :D Onneksi ei. Tosin saattaa olla, että joudun joskus valmistamaan lääkkeitä apteekissa ja silloin sitten pitäisi luultavasti olla lyhyet ja lakattomat kynnet(vaikkakin hanskat kädessä, mulla ei kyllä ikinä ole mennyt kynsien takia rikki). Meillä oli koulussa juuri ennen kesää lääkkeenvalmistuksesta labrakurssi, jossa odotin saavani assareilta kuittailua kynsistä, mutta ei ne sanonut ihme kyllä mitään..

  VastaaPoista
 21. ei ole tarvinnu ikinä kynsistyä luopua onneksi. mutta nykyisessä työssäni kynnet katkeilevat koko ajan, että pitäisi ottaa geelikynnet että pysyisivät hyvänä.

  VastaaPoista
 22. Pelasin nuorempana pitkään koripalloa, joka rajoitti kynsien pituutta. Pitkät kynnet olisivat helposti katkenneet, jos pallo olisi kynsiin osunut ja pelkkää kipuahan siitä olisi seurannut. Mutta onneksi kauniita lakkauksia pystyi tekemään lyhyisiinkin kynsiin. Nykyisin kynsissä sitten onkin enemmän pituutta kun koripalloilu on jäänyt :)

  VastaaPoista
 23. itse oon juuri siivousalalla hommissa ja mulle sanottiin että kynnet täytyy leikata ja pitää lakattomina..

  kyllähän sen ymmärtää, että puhutaan puhtauden ylläpitämisestä, mutta mullahan on 24/7 hanskat kädessä! en siis mitään strasseja tai fimoja voisi käyttää koska ne napsahtelisivat hanskoja laittaessa irti, mutta mitä "väärää" olisi jos lakkaa olisi kynsillä?

  siksi uhmaankin työpaikkaani ja aion tänään lakata kynnet! ei niitä sitäpaitsi kukaan katsele, teen työni yksin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin käytän työssäni hanskoja, siis paksuja nahkaisia työhanskoja, muulloin paitsi ajaessani. Kaikki fimot, strassit ym. koristelut ovat pysyneet kiinni, yhtään ei ole irronnut.

   Poista
  2. Olin myös aiemmin siivousalalla. Meillä ei ollut minkäänlaisia kynsiin liittyviä rajoitteita, mutta eihän se kynsien puolesta mitään unelma hommaa ole. Käsien peseminen ja kemikaalit kuivattivat käsiä ja muutenkin tuntui että kynnet napsahtelivat vähän väliä poikki. Tietenkin riippuu paljon minkä tyyppistä siivousta tekee.

   Poista
 24. Mä en ole koskaan tehnyt työtä, jossa olisi pitänyt rajoittaa jotenkin kynsien kanssa. Työskentelen kaiket päivät tietokoneella ja ainoa rajoittava tekijä on, että liian pitkillä tulee helposti hutilyöntejä. Kirjoittaa ei tarvitse kovin paljoa, ei siis mitään pitkiä tekstejä juurikaan mutta käytän paljon näppäinkomentoja ja helposti lipsahtaa väärälle näppäimelle jos on kovin pitkät kynnet. Yleisin käyttämäni näppäin onkin back space:)

  Olis kyllä aika ikävää jos työ rajoittaisi kynsiä, mutta onhan se ymmärrettävää monilla aloilla.

  VastaaPoista
 25. Mulla ei ole ole työssä esteitä pitkille tai koristeluille kynsille, mitä nyt itse mietin sellaista "uskottavuus"-rajaa. Kovin lapsekkaita tai räikeitä kynsiä en siis lakkaa töihin, koska se ei sovi mielestäni bisnesetikettiin minun työssäni.

  Halusin kuitenkin kommentoida tuota vauvakohtaa :). Mulla on siis kaksi pientä lasta ja kolmas tulossa parin kuukauden sisällä. Koskaan en ole kynsiäni lyhentänyt tai jättänyt lakkaamatta/geelaamatta lasten takia (=siis että pelkäisin vahingoittavani heitä mm. raapaisemalla vahingossa), pitäköön kukin minua niin huonona äitinä, kuin haluaa :P. Pari kk sitten eräs miespuolinen tuttavani kehaisi kynsiäni ja tuumasi, että joudut sitten kohta (vauvan syntymän takia) noista luopumaan. Ihmettelin ääneen, että miksi ihmeessä joutuisin? Vaikka gynteni ovat pitkät, ne on geelattu, eli tosiasiassa ne on paksukärkisemmät kuin luonnonkynnet, ja näin ollen siis myös vähemmän terävät. Lisäksi jos on tottunut olemaan pitkissä kynsissä kauan, niitä osaa myös käyttää ja niiden kanssa elää, eli itse en näe syytä pitkile luonnonkynsillekään, vaikka olisi pieni pestävä pylly talossa :). Toki hygieniasta on hyvä pitää huolta ja pestä kynnenalusia päivittäin...

  Tästä aiheesta saisi oman postauksen tehtyä ja varmasti paljon mielipiteitä. Pitääkin pistää korvan taakse :). Sulle Meette sanon kuitenkin, että pidä ihmeessä kyntesi, jos koet, että ne on iso osa sinua :). Sullakin on ollut niin kauan pitkät kynnet, että taatusti osaat hoitaa vauvaa raapimatta häntä :). Onnea ja jaksamista loppuodotukseen! <3

  VastaaPoista
 26. Minäkin hoitoalalla, lähihoitajana. Valmistuttuani olin töissä vanhusten parissa. Aika lyhyenä tuli kynnet pidettyä, juurikin sen vuoksi että ällötti ajatus mitä kaikkea kynsien alla saattoi olla.. Lakkaa kyllä käytin, enkä muista että siitä olisi negatiivisesti huomauteltu koskaan. Muistan kerran kun kynnet olivat turkoosin väriset, niin eräs mummo kehui kovasti kun oli niin "ihanan pirteät kynnet, eikä ainaiset punaiset" :D

  Ennen äitiyslomaa olin vuoden päiväkodissa töissä. Sielläkin lakkaa käytin, mutta kynnet ei kovin pitkänä olleet/pysyneet. Äitiyslomalla vasta olen innostunut kynsistä kunnolla. Geelikynsitarvikkeet tulivat viime viikolla ja nyt omistan aika pitkät geelikynnet, tykkään kovasti. Äitiysloma alkaa olla lopuillaan jo, ja nyt harmittaa että kynsistä todennäköisesti täytyy luopua, tai pitää ainakin lyhyempinä ja suht neutraalin näköisinä. Olisimpa vain keksinyt nämä hommat aijemmin... Päiväkotiin olen siis menossa takaisin heinä-elokuussa.

  Tuosta vauvan hoidosta... Itse koen että geelikynnet on paremmat kun vauvaa hoivaan. Omat kynnet tahtoo olla paljon terävämmät kuin geelit.. Enkä koe että pituuskaan olisi esteenä, kaikkeen tottuu :D

  Kiva postaus. Kauheasti herätti ajatuksia minussa, puolet vain unohtui kun aloin kirjoittaan :D

  VastaaPoista
 27. Hygieniasyythän ovat ihan selvät. Esim. puhdastila- tai kemikaalitöissä ei saa olla meikkiä, hiuslakkaa yms, joista voi irrota hiukkasia.

  Itse oon siis farmaseutti ja teen sen perusaspatyön lisäksi myös labratöitä eli valmistan lääkkeitä. Siellä lakkailu ei ole este, koska käytetään hanskoja. Jos kynnet on kovin pitkät, ne voi tulla työskennellessa hanskoista läpi. Ei siis suotavaa. Ompa työtapojen hygieenisyyttä tarkkailtaessa tullut joskus ilmi, että geelikynsien käyttäjien tulokset on olleet huonompia käsihygienian suhteen. Tuntuu jännältä, kun hanskatkin on.

  Olen kuullut, ettei kaikissa apteekeissa saa olla huomiotaherättävää ehostusta tai pukeutumista. Meillä lähinnä hajuvedet on ainoa kielto, ettei ärsytä allergisia jne. Mutta ehkäpä nää asiat on sitten pomon päätettävissä, millaisen kuvan haluaa yrityksestään.

  VastaaPoista
 28. Pakko kommentoida myös. Itse opiskelen lääkäriksi, ja nyt opiskeluaikanahan kynnet vielä menee, itsellä siis luonnonkynnet mutta koristelen niitä paljon. Annoin periksi pituudessa, kun olimme lastenosastolla vauvoja tutkimassa. Nolotti kun minulla oli pitkät, joskin todella kauniit, kullan eri sävyissä koristellut kotkankynnet. Yritin panella vauvan mahaa kuin kissantassuilla etten olisi raapaissut. Onneksi vauvan äiti ei sanonut mitään, mutta sen jälkeen pituus lähti. Myös perkutointi eli ihon läpi koputtelu on pitkillä kynsillä vaikeaa, siinä saa vaan omaan sormeensa haavan kun toisella sormella naputtaa. Sain kärkästä noottia leikkaussaliopetuksessa, lakkasin sinne tosin vähän trollataksenikin oikein kauniit kirkkaat koristelut :D Nyt ensimmäisessä kesätyössä nolottaa pitää koristeltuja kynsiä, sileitä toki ja lyhyitä, kun kaikilla muilla on lyhyet lakattomat kynnet. Teen onneksi vastaanottotyötä, jossa ei kajota potilaaseen kovin paljon, jolloin infektioriskikin on pienempi. Mutta en ikinä voisi kuvitellakaan tällä alalla laittavani geeli- tai muita "teko"kynsiä, niistä on tehty mikroskooppisia tutkimuksia ja hyi että miten paljon enemmän siellä alla pöpöjä on!! En ikinä haluaisi itseäni hoidettavan sellaisilla. Aion myös itse jättää työelämässä sitten lakat pois, ehtiihän niitä sitten vapaa-ajalla laitella :) Minusta se kertoo ammattimaisuudesta ja muiden huomioonottamisesta, ihmisterveys kuitenkin kyseessä. Joku jo mainitsikin käsidesin vaikutuksesta lakkaan, ja on myös paljon vaikeampi nähdä kynnenalusen likaa lakan läpi. Tuntuu kyllä silti vähän huvittavalta jos joku hylkää haaveammattinsa sen takia ettei työssä sallita kynsiä.. Eikö harrastukseen voi sitten käyttää juuri sitä vapaa-aikaa?

  VastaaPoista
 29. Mä tuun joutuun koulun takia jättään lakkaamisen pois ja uskon että tulee kirpaisemaan sillä tykkään välillä laittaa kynsiäni... Mutta onneksi on jotain lomia joiden ajaksi voisi lakata nätit kynnet :)

  VastaaPoista
 30. Mulla ei tohon työ-asiaan oo oikeen mitään sanomista kun tän ikäsenä en oo vielä missään ollu, mutta joku oli kommentoinu että kotsan tunneilla ei saanut olla kynnet lakattuna.... Mulla oli kyllä tän vuoden ihan joka päivä lakattu kynnet ja mun kotsan opettaja jopa tykkäs mun kynsistä ja kehu niitä! Kun se jossain vaiheessa huomas että lakkailen niitä niin se tuli aina jossain vaiheessa tuntia kurkkiin mun työskentelyä ja bongaan mun kynnet ja aina tuli jotain että "voi kun sulla on taas hienosti lakattu kynnet!" (:: Kerran mulla oli juur laitettu geelit.. meijän piti sivota luokkaa ja mulle annettiin hommaks pestä jääkaappi. Opettaja käski mun laittaa niin kuumaa vettä vatiin kun kädet kestää, ja mä kysyin että mitä mahtaa kynnet kestää. Tiiän että jotkut opettajat olis ollu vähän että koitas ny tehä hommas ei tarvii täällä leikkiä prinsessaa mutta meijän ope ei ollu millänsäkää, oli vaan että "voihan, no koitas ny varoo hianoja kynsiäs" (::
  Muutkin opettajat on mulla joskus kynsiä bongaillu, oudoin tapaus oli mun -miespuolinen!- matikanopettaja kun tuli vaan yhtäkkiä katteleen mun kynsiä ja ihmetteleen että ompas hienot ja oonko ihan itse tehnyt ::D

  Joo tästäpäs tuli aika romaani mutta tosiaan, mulla ei oo ollu ongelmaa ::D Jos mä jossain töissä tai jossain en sais pitää pitkiä (tai vars.lakattuja) kynsiä niin tiiän että olis kyllä ainakin jonkin aikaa tosi alaston olo, mutta eiköhän siihen sitten lopulta tottuis (:

  VastaaPoista
 31. Jouduin aikoinaan poistattamaan rakennekynteni, koska silloisella työpaikalla jouduin leikkimään mini kokoisilla ruuvimeisseleillä ja pienillä osilla, joiden kanssa oli mahdotonta räpeltää niillä kynsillä. Myöskään asetonin käsittely oli yksi suuri haitta siinä leikissä.

  Onneksi nykyinen työ ei rajoita lakkailuja, eikä koristeluita. =)

  VastaaPoista
 32. Sama asia on pyörinyt minunkin mielessäni useita kertoja. Kun niin mielelläni tekisin yhdelle ystävälleni geelit,mutta hän työskentelee hoitoalalla. Esimerkiksi nyt (luonnollisesti jo jonkun aikaa sitten) valmistujaislahjaksi ajattelin ehdottaa että tekisin juhlakynnet vaikka lahjaksi. Kuitenkin minua esti tätä ehdotusta tekemästä se että hänen mielipiteensä on (ainakin tipeien kera) se että kynnet olisivat haitaksi töissä. Tätä hän perusteli sillä että työssä erittäin tärkeä hygienia kärsisi. Täten ajattelinkin ehdottaa että tekisin hänelle pelkkiin omiin kynsiin vain geelauksen, tietenkin hänelle mieleisellä koristelulla. Jolloin ainakin oman ymmärrykseni mukaan hygienia ei kärsisi. Kaipaisinkin hoitoalalla työskentelevien mielipiteitä asiasta? Kiitos Meette muuten mielenkiintoisesta ja hyödyllisestä blogista jota on ollut ilo lukea jo jonkin aikaa!! Itse olen ikäni kynsien koristelusta kiinnostuneena ihmisenä innoissani ahminut tietoa kynsien tekemisestä ja sen saloista.

  VastaaPoista
 33. Onneksi olen kouluavusta ja sillä ei ole mitään väliä minun työssäni, millaiset kynnet minulla milloinkin on. Minua harmittaisi kovasti jos en voisi pitää geelikynsiä, ne ovat yksi minun rakkauden kohteistani. Kuulostaa ehkä vähän turhamaiselta, mutta en koe olevani liian turhamainen! Kyllä kai jokainen saa vähän itseensä panostaa! :)

  VastaaPoista
 34. jokos sinne on pikkuinen syntynyt kun on tullut näin pitkä hiljaisuus? ;)

  VastaaPoista
 35. Jep, olen joutunut lyhentämään kynsiäni jonkin verran koska olin työkokeilussa 5 kk tietokonehuolto liikkeessä ja johtojen ottaminen pois koneestä oli hankalaa kun kynsi otti vastaan...
  Ja läppärin kiinni ruuvaaminen oli myös hankalaa kun läppärissä on tavattoman pienet ruuvit.... :/

  Tosin pomo kyllä aina kehui kynsiäni. Varsinkin silloin kun olin tehnyt firman logon kynsiini. :)

  Mutta työkokeilut on ohi ja ei tänä vuonna ainakaan ole luvassa töitä, joten kynnet saa kasvaa taas!! ;)

  VastaaPoista
 36. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?

  I mean, what you say is fundamental and all. But just imagine if you added some great images or videos
  to give your posts more, "pop"! Your content is
  excellent but with images and clips, this site could undeniably be one
  of the very best in its field. Very good blog!


  Here is my site ... low carb nudeln

  VastaaPoista
 37. It's an awesome article for all the online visitors; they will get advantage from it I am sure.

  Feel free to surf to my homepage; Was ist die leckere und einfache Ernährung ohne Gluten

  VastaaPoista
 38. Hi there i am kavin, its my first time to commenting anywhere,
  when i read this post i thought i could also create comment due to this brilliant article.


  My site :: kontakt wordpress
  my website > meta keywords länge

  VastaaPoista