keskiviikko 7. elokuuta 2013

Luna-kissa vailla uutta kotia

päivitys: LUNA KISSA PÄÄSI UUTEEN IHANAAN KOTIIN :)


Nyt on todellakin vuorossa vähän erilainen "postaus", nimittäin alan olemaan hieman epätoivoinen tämän tilanteemme kanssa. Meillä siis asustaa kaksi kissaa, Lilli ja Luna. Ongelma on kissojen väliset riidat ja tämän vuoksi joudumme väkisin luopumaan toisesta kissata, vaikka vaikeaa se tulee olemaan! :( Tuntuu, että kaikkea on yritetty, mutta ei näköjään auta.
Olen laittanut ilmoituksen Lunasta jo facebookkiin, apulaan ja muistaakseni muuallekkin(?) jo jokin aika sitten, mutta tuntuu että etenkin näin kesällä kissoista on ylitarjontaa. Hoitokodit ja löytökodit ovat varmasti kissoja täynnä. On ihania pentuja ja hylättyjä mökkikissoja jotka kaipaavat uusia rakastavia koteja. Mutta en enää keksi mitä tehdä, joten haluan nyt kertoa teillekkin Lunasta, jos joku on kissaystävää vailla tai tietää sukulaisen/ystävän haluavan kissan.
Kerrotaanpas hieman Lunasta. Luna on nyt reilu pari vuotias leikattu maatiaiskissa, leikattiin loppuvuodesta 2012. Luna on syntynyt 1.5.2011. Meillä kissat ovat olleet ihan sisäkissoina, kerrostalossa kun asumme. Luna on täysin sisäsiisti eikä ole tehnyt tuhoja. Luonteeltaan seurallinen ja oleskelee miellään siellä missä kaikki muutkin, eli ei lymyile piilossa koko ajan. Leikkii mielellään. Meillä täällä on myös tämä touhukas pikku lapsi, nyt 10kk ja koskaan ei kissat ole raapineet tai käyneet lapseen kiinni, vaikka vähän hännästä onkin nykinyt. Madotukset on hoidettu. Luna on kaikki ruokainen, ei pahemmin nirsoile. Menee kuivapavut, sekä märkäruoka.
Riitojen syypää on ehdottomasti Lilli, eli tämä vanhempi kissamme. Se on enemmän luonteeltaan rauhallisempi ja viihtyy omissa oloissaan. Riidat syntyykin yleensä silloin, kun Luna käy Lillin hermoille leikkiessään tai joskus Lilli menee itse ärsyttämään Lunaa ja haastamaan riitaa. Lilli on aina ollut todella pieni kokoinen ja kun riita on päällä, ei se enää pärjää isommalle Lunalle, joka tietenkin puolustautuu kun toinen käy kiinni.
En osaa 100% varmuudella sanoa, että sopiiko Luna kaveriksi toiselle kissalle. Uskoisin, että sopii jos toinen kissa on myös luonteeltaan seurallinen ja kaveria kaipaava. Mutta arkojen toisten kisojen sekaan se tuskin sopeutuu. Koiriin, ainakin pieniin on tottunut, meillä kun on kaksi kääpiökoiraa.

Pitkään olemme miettineet mitä teemme, mutta nyt ei vaihtoehtoja tunnu enää olevan. Minä en todelakaan halua viedä kissaa lopetettavaksi vain sen takia, että on pitovaikeuksia. En todellakaan! Siksi haluan kokeilla kaikki keinot, että Luna saisi pitkäaikaisen ja rakastavan kodin, koska sellaisen sille haluan! Toivon todellakin että uusi koti on sellainen, jossa kissa otetaan vastaan sillä ajatuksella, että se on rakastettu lemmikki, eikä mikään hetken huvi, joka dumpataan kun ei enää jakseta sitä katsella.
Meillä on kissoille jonkin verran leluja ja tavaraa, joten Lunan mukaan lähtisi sen omat tavarat tietenkin jos niin haluaa. On kantokoppa, valjaat, muutaman kuukauden vanha raapimispuu, ruokakippojakin saa viedä ja kissojen leluja.


Jos joku kiinostui Lunasta, niin ottakaa ihmeessä yhteyttä sähköpostilla mydreamnails@wippies.fi ja puhutaan asiasta enemmän. Asumme itse Kouvolassa, tarkemmin sanottuna Valkealassa. Lunaa saa ehdottomasti tulla katsomaan jos haluaa!


14 kommenttia:

 1. Toivottavasti hyvä koti löytyy. Itse en voi ottaa kun noita kissoja on jo neljä. Täällä on peukut pystyssä että potentiaalinen uusi omistaja löytyy pian.

  VastaaPoista
 2. Voi ei :( Pitääpä kysellä Mikkelistä onko joku valmis antamaan tälle kisulle kodin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysele ihmeessä. Tuntuu nyt haikealta luopua, mutta pakko se kai on että rauha saadaan kissojen välille.

   Poista
 3. Voi kuinka sulonen! Harmi ettei mahu meille :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luna on kyllä tosi söpö ja lutuinen kissa, just sellanen nallekarhu jota saa rutistaa :)

   Poista
 4. Postia laitan tulemaan jos vaikka meille mustan pojan seuraksi.

  VastaaPoista
 5. Oi kun nätti tapaus! Tarjoaisi kyllä kotia jos olisi mahdollista... Toivottavasti saa hyvän ja rakastavan kodin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt näyttää siltä että koti olisi ehkä löytymässä! :)

   Poista
 6. Toivottavasti teidän pienelle löytyy hyvä uusi koti. Harmi kun asutte sellaisessa paikassa mistä mä en tunne ketään. Tietty itsekin haluisin pelastaa kaikki kotia vailla olevat kissat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ainakin nyt on yksi perhe tulossa Lunaa katsomaan :)

   Poista
 7. asutaan aika lähekkäin, ja oon ajatellu ottaa kissaa :3 tollanen söpöliini olis kiva lisä meidän perheeseen, mutta mmusta tuntuu että marsu estää hankintaa :c toivottavasti pikkuselle löytyy koti ! :3

  VastaaPoista
 8. Luna ihan söpö kissa. Meilläkin on kissa nimeltä luna.

  VastaaPoista