perjantai 25. lokakuuta 2013

Hempeät kynteni Mimaxin kilpailuun, kynnet numero 2

Edellisessä postauksessa esittelin ensimmäiset "kynnet kuin kuningattarella" kilpailuun tekemäni kynnet. Tässä postauksessa näette ne toiset tekeleet. Se ensimmäinen ja kirkkain "ahaa, sellaiset kynnet minä teen"-ideani kun oli jo käytetty, niin näiden kanssa jouduinkin sitten painimaan vähän enemmän. Päässä nimittäin löi ihan tyhjää vielä siinäkin vaiheessa, kun olin vanhat koristelut geelikynsistäni jo viilannut pois ja uusia olisi pitänyt alkaa laittamaan.



Ei siis muuta kun värigeelejä ja muita koristeita valitsemaan pöydälle valmiiksi, vaikka idea vielä hukassa olikin. Halusin kokeilla uutta geelimaaliani ja väriksi valitsin Mosaicin Blondy pinkin. Se on todella kirkkaan pinkki ja ajattelin sen olevan vähän turhankin räväkkä. Niinpä sekoitin siitä valkoisen kanssa kolmea eri sävyä, joilla sitten maalasin kynnelle pohjavärin. Nyt jälkeenpäin on taas hyvä sanoa, että pohjaväri olisi ehkä hieman tummemman pinkki saanut olla.
Pohjavärin päälle sirottelin kahta erilaista hilettä, valkoista ja tummaa pinkkiä. Valkoinen on laitettu keskelle kynttä ja pinkki ihan kynnen sivuille ja kärkeen. Keskelle kynttä kiinnitin jokaiseen kynteen pienet palat valkoista tylliä.
Tyllin ja glittereiden päälle laitoin kerroksen kirkasta geeliä ja kovetuksen jälkeen viilasin kynnet muotoonsa. Tein ensin vähän terävämmät kynsistä, mutta viilasin ne lopulta vähän maltillisemmaksi. Käytännön syistä en itselläni voi hirmu teräviä pitää, sillä en halua leikkiessä lapsen kanssa tai vaipanvaihdolla raapia häntä.
Viilauksien jälkeen kynnet olivat vielä liian paljaat. Nimettömiin ja peukaloihin olin jo päättänyt tehdä strasseilla jotkut kivat koristelut, mutta muihin kynsiin piti keksiä jotain. Tein valkoisella geelimaalilla sitten viivoja sinne ja tänne ja vielä kristallikivet jokaiseen kynteen. Nimettömissä ja peukaloissa on käytetty myös aitoja kristallikivä, ihan perus vaaleanpunaisia strasseja, microhelmiä ja hopeita ovaalin muotoisia strasseja. Strassien ja maalauksien päälle laitoin kerroksen Mosaicin päällysgeeliä.



Valmiita kynsiä katsellessani minulle tulee mieleen joku sadun hempeä röyhelöpukuinen prinsessa, josta ajan kanssa tietenkin tulee kuningatar. Miksi mun ajatusmaailma karkasi taas johonkin prinsessoihin? Olisikohan syynä se, että lähes päivittäin tulee luettua meidän 1-vuotiaalle lapselle jos jonkinlaisia satuja. Mitähän jos vaihtaisi vähäksi aikaa lukemaan vaikka leijonakuningasta tai rumaa ankanpoikasta.

Kynsissä on käytetty seuraavia geelejä:
Rakentamiseen Mosaicin - flexy, elastic, crystal ja flexy top-gel.
Koristelut Mosaicin geelimaalilla - Blondy Pink sekoitettuna Snow whiten kanssa.

Koristeina:
aitoja kristallikiviä
vaaleanpunaisia strasseja
isoja hopeisia strasseja
ovaalin muotoisia hopeisia strasseja
hopeita microhelmiä



Olen itse näihin kynsiin todella tyytyväinen, minusta nämä ovat niin suloiset ja ihanan hempeät! Pieneen kiireen alaisena työskentely toki rokotti vähän muotoilusta, mutta kyllä sekin nyt saa luvan kelvata. Olen vain edelleen sitä mieltä, että on ihan tuskaa viilata käsin vasemalla kädellä oikean käden kynsiä! Saatikka sitten, kun yrittää saada kuviot edes vähän samanlaisiksi mitä ne toisessa kädessä jo on.





Mimaxin kuvakilpailu on käynnissä heidän facebook-sivuilla. Kilpailussa on paljon erilaisia ihania kynsiä nähtävissä ja suosittelen käymään katsomassa ne kaikki! Suoraan kuvakilpailuun pääset tästä linkistä (sinun täytyy kirjautua sisään tunnuksillasi). Omia suosikkejaan voi käydä äänestämässä kaikki jotka tykkäävät Mimaxin facebook-sivuista.

Ps: Jos joku tietää mistä saisi ostettua kristalli/swarovski strasseja muissakin muodoissa kuin pelkästään pyöreänä strassina, niin kertokaa ihmeessä! :) Olen niitä nyt etsinyt jonkin aikaa, mutta kun ei löydy. Askartelu- ja helmikaupoista niitä löytyisi, mutta ovat usein ihan liian suuria kynsien koristeluun.

11 kommenttia:

  1. Kuinka usein teet erimallisia kynsiä? Siis ovaalin muotoisia tai kulmikkaita tai siltä väliltä? :) Ite ennen tein vaan ovaaleita mutta kerran kokeilin vähän kulmikkaampaa mutta kuitenkin pyöreää ja sen on lempimallini nyt. :)

    http://goodmomentsonly.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän reilun parin vuoden aijan mitä geelikynsiä olen harrastanut niin vasta nyt oikeastaan tänä kesänä olen alkanut tekemään enemmän näitä manteleita ja stileton tylisiä. Itse tykkään ehkä enemmän kulmikkaista, mutta vaihtelu virkistää! :) Luulen että seuraavan kerran kun poistan vanhat geelikynnet kokonaan niin uusista teen taas kulmikkaat, mutta näistä tämän hetken kynsistä on vaikea sellaisia alkaa tekemän, kun en kuitenkaan ihan nysiksi haluaisi viilata.
      Luulin pitkään että nämä tämän muotoiset kynnet olisi hankalat, mutta yllätyin että oikeastaan minulle nämä ovat helpommat! Paljon paremmin sujuu piilareiden laitto ja poistaminen ja koneella kirjoittaminen onnistuu hyvin.
      Oletko sinä huomannut eroja käytännössä?

      Poista
  2. En ymmärrä tota kynnen muotoa, miks sen pitää olla tollanen korppikotkan kynsi? :/ Kynnen oma muoto on kaunein, tuo on ihan hirveä - saa sormet näyttämään lyhyiltä nakeilta. Muuten ihan nätit kynnet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Jokaisella tietenkin oma makunsa :) Tuntuu että tämä on rakennekynissä nyt kuuminta muotia, tai ehkä kunnon stiletot taitavat olla vielä suositumpia.
      Mun sormet näyttää aina nakeilta :D Mulla on todella leveät sormet ja tosi leveä, mutta lyhyt kynsipeti. Vai tarkoititko että tämän mallin kynnet saa aina kaikilla sormet näyttämään nakeilta?
      Minulla oli todella pitkään kulmikkaat rakennekynnet, vasta nyt tänä kesänä oikeastaan aloin tekemään itselleni tämän muotoisia. Ehkä sitä välillä vaan kaipaa vähän vaihtelua.
      Omista tekeleistäni ehdoton suosikki kynnen kärjen muodossa on tämä http://mydreamnails.blogspot.fi/2013/04/kevaan-ensimmaiset-kynnet_11.html
      eli pituutta pitää olla hieman, ei liian pitkät ja kärki ei saa olla täysin neliö.

      Ehdoton haaveeni toki olisi, että minulla olisi kauniit luonnonkynnet, joissa olisi sopivasti pituutta, mutta minulla luonnokynnet kasvavat todella nopeasti rumasti kippuraan :(

      Poista
  3. "..Tein valkoisella geelimaalilla sitten viivoja sinne " mitä se geelimaali on ja minkä merkkistä? Näyttää niin hyville viivoille aivan kuin akryylillä.
    Mitä geelejä käytät yleensä ja kuinka kauan pysyy?

    Todella ihanat kynnet nämä! :)

    VastaaPoista
  4. Olen nyt kokeillut Mosaicin Gel-Painteja/Geelimaaleja ja täytyy sanoa että olen ihan lovena niihin :) Eli mosaic on merkki ja näitä olen ostanut osoitteesta www.viis.ee mutta voi ostaa myös suomesta ainakin koulutuksen käyneet. Jos kiinostuit näistä niin kannattaa käydä sivulla https://www.facebook.com/groups/133920003462078/
    Näissä on todella vahva väripigmentti ja yhdellä kerroksella saa jo hyvin peittävää jälkeä. Siksi tykkään näistä todella paljon :)

    Viimeisen pari kuukautta olen käyttäny Mosaicin geelejä myös kynnen rakentamiseen. Geelit tuntuvat laadukkailta ja hyvin on kynnet kestänyt. Äidilleni tein yhdet kynnet ja hyvin kestivät 6-7 viikkoa ennen huoltoa. Omiin kynsiin en ole vielä ehtinyt tekemään kuin kahdet niillä. Mutta ei mitään ilmaantumisia ole ainakaan vielä tullut :)
    Aiemmin käytin Cesarsin geelejä, nekin oli ihan hyviä mutta halusin vaihtelua.

    VastaaPoista
  5. Nätit kynnet! :) Oon uusi bloggaaja. Saa tulla blogiini kommentoimaan.

    VastaaPoista