lauantai 21. joulukuuta 2013

Glitteriä, lumihiutaleita ja strasseja, niistä on talven kynnet tehty!Vihdoinkin saan nämä tänne postata :) Nämä kynnet on tehty ihan joulukuun alussa, mutta en niitä heti voinut julkaista, sillä osallistuin niillä facebookissa rakennekynsi/galleria/tarvikekirppis yhteisön kilpailuun. Kilpailussa haluttiin pitää tekijät salassa eikä kuvia saanut ennen kisan loppua julkaista missään. Näillä kynsillä ei todellakaan voitto irronnut, jaettu viides sija sentään kuitenkin ja olen siihen todella tyytyväinen! Osallistujia oli 35 ja voi luoja miten kauniita kynsiä siellä oli! Kilapilukuvia ei kaikki valitettavasti pääse näkemään, vain yhteisön jäsenet ja äänestyskin oli vain ryhmän jäsenille mahdollinen.Kynsimalliksi värväsin ystäväni ja hyvä niin, sillä en ikinä olisi alkanut omiin käsiini näitä väsäämään. Teimme näitä useamman tunnin ja voin vain kuvitella kuinka kauan minulla olisi mennyt, jos olisin tehnyt nämä itselleni!

Lyhyesti kerrottuna kynnet on tehty näin: Pidenykset tehty tipeillä, tämän jälkeen ohut kerros flexy geeliä ja kirkasta crystal rakennegeeliä. Koristelut on tehty niin, että ihan kynnen kärkeen tein likuvasti värjäyksen Mosaicin gel-paint turquoisella. Uunituksen jälkeen lisäsin turkoosin geelin päälle ohuen kerroksen kirkasta crystalia ja sen päälle sirottelin valkoista ja sinistä glitterhilettä, sekä sinisiä tikkuhileitä. Kovetin kynnet uunissa ja seuraavaksi rakensin kynnen lopulliseen muotoonsa crystal geelillä. Sitten viilain kynsiä vielä hieman ja buffasin pinnan, jonka jälkeen maalasin lumihiutaleet. Hiutaleet on maalattu käsin ja värinä käytetty Mosaicin gel-paint snow white. Kun hiutaleet oli kovetettu uv-lampun alla, lisäsin viimeistelyksi päälle flexy top geelin.
Ennen olen laittanut strassit aina juuri ennen tuota viimeistelygeeliä, niin että ne jäävät sen alle, tai sitten niin että ne kiinnittyvät siihen geeliin, mutta en laita sitä strassien päälle. Jos laitoin geeliä koristeiden päälle, niin valitettavan usein niistä tuli sumeita ja koristeet menettivät kauniin todellisen säihkeen ja kiillon, tai sitten koristeiden viereen saattoi jäädä ikävästi ilmakuplia. Jos taas kiinnitin koristeet niin, että kinnitin ne märkään viimeistelygeeliin, mutta en laittanut itse geeliä koristeiden päälle, niin koristeiden säihke toki säilyi, mutta huomasin, että ne eivät aina saanneet riittävää kiinnitystä ja lähtivät helposti irti. Olipas taas vaikeasti selitetty. Hyvänä puolena näissä tavoissa toki on se, että koristeita pystyy vielä liikuttelemaan kynnellä haluttuun kohtaan ennen kuin kynsi menee uv-uuniin kovettumaan.
Ostin vähän aikaa sitten Mosaicin crystal gluen ja sen kanssa käytettävän kuivattavan suihkeen. Crystal glue on liima, joka on tarkoitettu juurikin koristeiden kiinnittämiseen ja suihke kuivattaa liiman. Ideana on, että koristeet kiinnitetään jo valmiille kynnelle. Liimaa laitetaan haluttuun kohtaan, koristeet laitetaan liiman päälle ja sitten suihkutetaan suihke, joka kuivattaa liiman ja koristeet kiinnittyvät kynelle todella tiukasti! Suihkutuksen jälkeen pyyhkäisin kynnet vielä cleanserilla kostutetulla lapulla. Tällä tavoin strassien kiilto säilyy ja mikä parasta, myös koristeet ovat pysyneet kynnessä kiinni kuin tauti! Opettelen vasta tämän liiman käyttöä ja huomasin että sen kanssa saakin olla tarkkana, että osaa laittaa liimaa oikean verran. Käytin apuna appelsiinipuutikkua, silä liiman oma suti levitti liimaa aika reilusti. Olen nyt liimaa muutaman kerran käyttänyt ja tälläkin hetkellä myös omissa kynsissäni on koristeet tällä kinnitettynä ja yksikään strassi ei ole lähtenyt irti. Siitä voikin tulla mielenkiintoista, kun alan niitä irroittamaan huollon yhteydessä...

Vielä olisi parit jouluiset/talviset kynnet tänne julkaisematta, joten palataan niihin tässä lähipäivinä :) Mitäs piditte näistä kynsistä?

6 kommenttia:

  1. Nää on aivan ihanat!! Oon aina tykänny kauheesti lumihiutalekynsistä,mut nää on kyllä yhet hienoimmista! ❤

    VastaaPoista
  2. Aivan todella upeat.....osaispa itekkin tehdä. Taitavaa jälkeä!!

    VastaaPoista
  3. Tosi hienot ja taitava olet kyllä.

    VastaaPoista