lauantai 15. helmikuuta 2014

Prinsessakynnet ja uusi ihana UV-LED uunini!

Katselin tuossa vanhoja kuvia koneelta ja huomasin, että siellähän on aika monet kynnet, joita en ole täällä ehtinyt esittelemään. Laitetaan nyt niistä yhdet esittelyyn, sillä uusiakaan ei ole nyt tullut hirveästi tehtyä. Eilen illalla aloitin kylläkin tekemään itselleni kynsiä, mutta ehdin tekemään vain toisen käden valmiiksi. Tänään illalla olisi tarkoitus tehdä loput ja sitten pääsen näyttämään teille mitä sain omiin kynsiini aikaiseksi pitkästä aikaan.

Nämä seuraavat kynnet tein jo Joulun alla yhdelle kaverille. Hän ei silloin halunnut mitään kunnon joulukynsiä, vaan enemmänkin pinkkiä, glitteriä ja bling blingiä. Itsehän rakastan glittereitä kynsissä, joten näitä oli oikein ilo päästä tekemään ja onneksi kaverikin tykkäsi lopputuloksesta.Näihin kynsiin tein pidennykset muoteilla. Kynnet on rakennettu Mosaicin crystalilla. Koristeluissa on käytetty pohjavärinä Mosaicin gel-paintteja. Tein ensin blondy pinkillä ja snow whitella kaksi eri sävyistä vaaleanpunaista, joilla tein pohjalle liukuvärjäyksen. Tämän päälle laitoin valkoista stardustia ja ihan kynnen kärkeen tuli vielä pinkkiä glitterhilettä. Keskellä kynttä menevä hopea kiekura on tehty hopealla glitterhileellä ja sen viereen on upotettu vielä muutama vähän isompi hex glitter. Nimettömät piti taas koristella vähän näyttävämmin, joten strasseja niihin.

Näihin tuli sen verran monta kerrosta koristelujen takia, että aikaakin kului ihan kiitettävästi näiden tekemiseen. Vaikka olen kynsiä tehnyt jo parisen vuotta näin harrastelijana, niin vauhti on edelleen ihan yhtä hidasta! Olen monta kertaa miettinyt millä saisin vähän ripeyttä tähän touhuuni, mutta kaiketi minä sitten vain olen vähän hitaampi tekijä enkä pääse "salonki aikatauluun". Toki asiaan varmasti vaikuttaa harjoituksen puute verrattuna heihin ketkä tätä tekee ammatikseen, väkisinhän siinä tulee rutiinit ja homma sujuu nopeammin. Olen huomannut, että usein omien kynsien huoltaminen saattaa kaatua juurikin siihen, että "ei mulla nyt ole illalla aikaa".

Loppu vuodesta aloin hakemaan vähän tietoa uv-led uuneista. Koska omien kynsien huolto on niin tuskaisen hidasta, ainakin minulle, niin voitte vain kuvitella miten paljon houkuttelee ajatus siitä, että geelikerros kuivuisi 30-60 sekunnissa, kuin se että kerroksen kuivuminen kestäisi 2-3minuuttia. Sehän nyt vain on niin, että kun käsi on uunissa niin sitten ollaan se muutama minuutti tekemättä mitään, tai niinhän sitä pitäisi olla. Minä en ainakaan malta vain keskittyä siihen, että uunissa oleva käsi pysyisi paikallaan ja huolehtisin siitä, että uunitettavat kynnet saavat valoa oikeasta suunnasta. Yleensähän se menee aina siihen, että mukamas kätevästi avaan ja suljen geelipurkkeja kauhealla kiirellä, etsin koristeet valmiiksi pöydälle, siirtelen turhat välineet pois edestä tai vaikkapa tekstailen vähän kavereille. Kaiken tämän heilumisen ja säätämisen jälkeen lopputulos on joskus se, että uunissa oleva käsi likkuu myös ja osun märillä geeleillä uunin seinämiin tai sitten joku kulma kynnestä ei saa riittävästi valoa ja näin ollen kynsi ei kovetu riittävästi. Ja siinä vaiheessa kyllä ottaa päähän, jos olen kiinnittänyt strassit viimeistelygeeliin ja malttamattomana taas heilun ja hötkyn ja käsi osuu johonkin ja strassit siirtyy oikealta paikaltaan johonkin ihan väärään kohtaan. Ja ei muuta kun irroittamaan strasseja ja karhennetaan taas vähän pintaa ja laitetaan uusiksi.
Minähän vaihdoin loppuvuodesta geelimerkkiä ja nykyään teen kynnet Mosaicin tuotteilla. Luin että suurin osa Mosaicin geeleistä kovettuisi led uunilla. Kun Mereneidillä oli vuoden vaihteessa alennukset ja huomasin heidän Promed UV- LED uunin olevan alennuksessa, en enää miettinyt päätöstäni vaan klikkasin uunin ostoskoriin.
Uuni joutui kuitenkin kaapin perukoille varttumaan käyttöä vähäksi aikaa, sillä kuten edellisessä postauksessa kerroin, niin en voinut itselleni kynsiä vähään aikaan tehdä. Eilen illalla otin uunin sitten testiin ja voi että kun olen tyytyväinen! Uuni on ensinnäkin ihanan pieni eikä vie pöydältä turhaa tilaa. Uunissa on ajastimet 30, 60 ja 90 sekuntia sekä 30 minuuttia. Merkkiääni ilmoittaa kun valo syttyy ja kun se sammuu, tämä on ehkä ainoa mikä hieman ärsytti, sillä ääni tuntui yllättävän voimakkaalta, mutta tähänkin tottui nopeasti. Selvitin sopivat ajat käyttämilleni geeleille ja hyvin ne kovettui uunissa. Ongelmia ilmeni lähinä siinä, että osasin ottaa kynnen riittävän ajoissa ulos pinssausta varten ja 10 sekuntia oli aika passeli aika, jos tästä mentiin yhtään yli, oli geeli kovettunut jo liikaa. Nyt maltoin kiltisti odottaa sen 30 sekuntia ja antaa geelin rauhassa kovettua ilman turhia hötkyilyjä. Olen lukenut myös varoitukset siitä, että geelit voivat yli kovettua. Niinpä pidinkin uunissa aina vaan ne sormet mitkä olivat juuri geelikerroksen saaneet, enkä laittanutkaan enää koko kättä valon alle.
Kynsien teko meni huomattavasti nopeammin ja olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen hankintaani. Pitemmän ajan kanssa varmasti huomaa, onko uunin vaihdolla kynsien kestävyyteen mitään vaikutusta. Ja eipähän tarvi enää pelätä sitä, että uunista valot menisivät kesken kaiken, nimittäin tässä uunissa ledien käyttöikä on noin 20 000 tuntia. Nuo tunnit tuskin ihan hetkessä tulevat minu käytössäni täyteen.

Onko teillä kenelläkään LED-UV uuni käytössä? Minkä merkkinen ja miten olette sen kanssa tulleet toimeen?

6 kommenttia:

  1. Ah voi ei nää oli niiiin tädelliset!! Tuli hyvin suuri ikävä näitä kynsiä! Harmi kun piti luopua niistä niin aikaisin :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli kyllä tosi ihanat ja kävi ihan sääliksi kun jouduin ne poistamaan jo niin aikaisin.

      Poista