keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Geelikynsi tutoriaali "yönmustat" kynsistä

Tein seuraavat kynnet siskolleni uudenvuodenpäivänä. Siskollani oli toiveena, että kynsissä olisi tähtiä ja glitteriä. Kynsistä tehtiin todella lyhyet hänen työn ja harratsuksen takia.
Nämä ovat aika helpot tehdä, joten aloittelijakin selviytyy varmasti. Itsekkään en osaa vielä kovinkaan kummoisia koristeluja geeleillä tehdä, mutta yritän parhaani mukaan harjoitella ja oppia uutta :) Mainitaan siis vielä, että en siis ole mikään ammattilainen, vaan itse harjoittelemalla ja kokeilemalla tehnyt kynsiä. En siis sano, että tämä olisi "oppikirjojen" mukaisesti tehty. Meillä on varmasti erilaisia tapoja tehdä kynsiä. Olen kuitenkin todennut näiden kestävän ja toimivan, joten uskallan tämän tutoraalin tehdä.
Kynsiä tehdessä meillä oli pieni kiire, joten unohdin ottaa muutamasta vaiheesta kuvan tai sitten kuvissa minun käsi oli edessä tms. joten tein samanlaisen kynnen tipille ja otin "puuttuvat kuvat" sen tekemisestä. Älkää siis ihmetelkö kun "kynsimalli" vähän vaihtuu sormista tuollaiseksi tippi-appelsiinipuutikku malliksi.Näihin kynsiin minulla oli käytössä seuraavat geelit:


- Cesars Secrets Millenium Geeli
- Cesars Secrets Huoltogeeli
- Cesars Secrets Sealing Geeli


- Baehr Glitter-Gel White Silver (saatu CesarsShopista)
- Baehr Glitter-Gel Moonlight Black (saatu CesarsShopista)

Ja koristeina käytin:


Sitten kynsien koristeluun!

Oikaisen tuoriaalissa hieman, eli suoraan koristeluvaiheeseen. Jos tarvitset apua siihen, miten geelikynnet tehdään alusta asti niin käy katsomassa >>> tämä <<< tutoriaali ennen kuin aloitat. Sieltä löytyy ohje kynsien pidennykseen tipeillä ja lista siitä mitä ylipäätään tarvitaan geelikynsien tekoon.

Jos katsot tuota ohjetta niin tee kynnet alusta alkaen tähän kuvaan asti...


Eli rakennat kynnen normaalisti rakennegeelillä, minulla oli taas käytössä Cesars Secrets Millenium Geeli. Kun olet tyytyväinen geelin määrään kynnellä, voidaan aloittaa viilaaminen.- Pyyhi kynen pinnalta tahmea kerros pois Cleanserilla, käytä nukkaamattomia puhdistuslappuja.

- Tämän jälkeen voit aloittaa viilauksen. Viilaa kynsi haluamaasi muotoon. Jos olet laittanut liikaa geeliä ja kynsistä on tullut jo tässä vaiheessa todella paksut, niin viilaa kynsiä ohuemmaksi. Jos taas huomaat jossakin kohtaa selvän kuopan, niin karhenna kynnen pinta kokonaan, harjaa pölyt pois, lisää geeliä ja koveta uunissa. Nämä geelit mitä minä käytän ovat siinä mielessä ainakin tosi hyviä, että niitä voi lisäillä useammankin kerroksen ja ne kiinnittyvät aina hyvin. Kovetuksen jälkeen viilaa kynsi taas ja tarkista korjaantuiko virhe.

- Kun olet tyytyväinen kynnen muotoon, niin viilaa vielä lopuksi pehmeällä viilalla/blokkiviilalla kynnen pinta, tämä poistaa karheamman viilan jättämät jäljet.

- Harjaa huolellisesti kynsiharjalla kaikki viilauspölyt pois, myös kynsien alta ja käsistä! Pölyä lentelee kynsiin yllättävän helposti.- Tässä vaiheessa kynsi näyttää kutakuin samalta kuin tuossa ensimmäisessä kuvassa.

- Ota vaaleaa glittergeeliä ja laita sitä siveltimellä ohuelti kynnen yläosaan, noin 1/3 kynnestä. Älä laita geeliä kynsinauhaan kiinni, vaan jätä pieni rako geelin ja kynsinauhan väliin. Jos käytät yhtä ja samaa sivellintä, niin muista puhdistaa sivellin aina kun vaihdat geeliä, jottei geelit sotkeennu toisistaan.


- Tämän jälkeen laita mustaa glittergeeliä kynnen loppuosaan. Älä tee selvää rajaa kahden geelin rajalle, vaan häivytä raja siveltimellä.

- Koveta UV-uunissa 2-3min. Huom! Älä pyysi tahmeaa kerrosta pois!- Lisää mustaa glittergeeliä vielä kynnen kärkeen.

- Koveta taas uunissa 2-3min. Tämän jälkeen lisätään koristeet.- Käytin koristeiden kiinnitykseen Cesars Secretsin Huoltogeeliä. Tämä siksi, että sen saa levitettyä kynnelle tasaisesti ja riittävän ohuesti. Tämä on jo paljon juoksevampaa geeliä kuin alussa käyttämäni Millenium geeli.

- Levitä geeliä koko kynnelle. Lisää koristeet märkään geeliin esim. dotting toolin avulla. Kiinnitin tähden hieman enemmän sivulle ja hex glittereillä tein sen ympärille kaaren. Vaihdoin tähden paikkaa eri kynsissä, joissakin kynsissä laitoin sen ylös sivulle, tai toiseen alakulmaan. Ihan miten itse tykkäät.

- Koveta kynsiä uunissa 2-3minuuttia. Käyttämäni koristeet olivat todella ohuita, joten pintaan ei jäänyt epätasaisuuksia. Jos olet käyttänyt sellaisia koristeita jotka jäävät selvästi koholle, niin voit halutessasi viilata niitä tässä vaiheessa matalammaksi. Viilaa koristeiden kohdalta todella varovaisesti, en suosittele käyttämään kaikista karkeinta viilaa. Kaikki koristeet eivät kestä lainkaan viilausta, kokeilemalla oppii tämänkin. Tai jos huomaat, että geeliä on valunut liikaa kynnen sivuille, niin voit vielä viilata kynnen muotoa. Pyyhi tahmea kerros pois ja aloita viilaus. Viilaa todella varovaisesti koristeiden kohdalta, ettei koriste lähde kokonaan irti. Lopuksi buffaa koko kynnen pinta vielä pehmeämmällä viilalla. Puhdista pölyt pois huolellisesti.- Lopuksi lisätään vielä UV geelilakka tai viimeistelygeeli. Minä käytin Cesars Secretsin Sealing Geeliä. Levitä geeliä ohut kerros koko kynnelle, muista jättää edelleen rako geelin ja kynsinauhojen väliin.

- Koveta UV-uunissa 3minuuttia. Geelin jälkeen kynnen pinnalle jää tahmea kerros, joten pyyhi se vielä pois Cleanserilla.

- Lisää vielä kynsinauhaöljyä, valmista tuli!Semmoista tällä kertaa, nyt pakkaan kimpsut ja kampsut ja lähden vihdoin huoltamaan äidin geelikynnet, ne näyttää jo varmasti kamalalta 6 viikon jälkeen!

4 kommenttia:

 1. Ois mullaki sisko joka tekis mulle geelikynsiä! Noi on ihan tosi hienot:)

  VastaaPoista
 2. Ompas tosi hienot kynnet! Kumpa itsekkin saisin tuollaiset :)

  VastaaPoista
 3. Tosi upeat! :-) Kynsien ei aina tarvitse olla pitkät ollakseen näyttävät. Selkeästi olet taitava ja voi kun joku päivä osaisi itsekin :-)

  VastaaPoista
 4. Nämä kynnet on tämän harakan päiväuni! :D
  Pakko kokeilla sitten kun olen ensin opetellut geelikynsien tekoa tarpeeksi. Kiitos havainnollistavasta tutoriaalista :)

  VastaaPoista