torstai 24. lokakuuta 2013

Simppelit kultaiset geelikynnet + ohje kynsien tekemiseen!

Olin melkein jo unohtanut postata tämän! Kuvasin kerran koko session, kun teimme äidilleni huollon geelikynsiin. Ajattelin, että voisin pitkästä aikaa laittaa vähän ohjeita siitä miten kynnet tein.


Tuollaiset kynsistä tuli huollon jälkeen, aika simppelit kynnet siis teimme.

Kynsien huoltoon vaikuttaa moni seikka, esimerkiksi se, tarvitseeko joitakin kynsiä rakentaa kokonaan uudestaan jos ne ovat menneet poikki, tai jos geelit ovat melkein kokonaan irronneet, niin voi olla viisainta poistaa vanhat kokonaan ja aloittaa ihan alusta.
Nämä ohjeet eivät siis todellakaan ole "ainoat oikeat huolto"-ohjeet, vaan yksinkertaisesti kerron miten huolsimme äitini kynnet jotka olivat siinä kunnossa missä olivat ja miten saimme niistä sellaiset kun niistä tuli. Ammattilainen en ole, vaan itse harrastuspohjalla opetellut ja harjoitellut. Mutta jos joku tästä itselleen jotain iloa ja hyötyä saa, niin kiva :)
Pahoittelen että ohjeet saattaa olla hieman epäselvät, kun siellä on nyt kuvia tekstin kanssa ja vielä lisää tekstiä kirjoitettu kuvien lisäksi, mutta toivottavasti siitä nyt jotain selvää saisi. Ja anteeksi pienet kirjoitusvirheet kuvissa, olen ehtinyt kuvat jo poistaa koneelta, joten en alkanut niitä enää korjaamaan.


Tässä kynnet ennen huoltoa. Kynnet ovat kasvaneet 6-7 viikkoa ja värit haalistuneet kovassa auringonvalossa, äiti oli 3 viikkoa amerikassa näiden kanssa.

Ihan ensin on hyvä desinfioida kädet, jos teet huollon kaverille niin desinfioikaa molempien kädet. Minulla on siihen tarkoitettua desinfiointigeeliä, mutta cleanserilla kostutetut vanulaput hoitavat myös asian.

Aloitetaan viilaamalla vanhat koristelut ja mahdolliset ilmaantuneet kohdat pois.
Tarkoituksena ei ole poistaa kaikkea vanhaa geelimassaa, jos ei ole pakko. Jos kynnet ovat pysyneet suht hyvin kiinni ja suurempia ilmaantumisia ei ole, niin riittää että viilaat vain vanhat koristelut ja ilmaantumiset pois.
Ennen viilauksien aloittamista työstetään kynsinauhat tarvittaessa. Lähestulkoon aina huollon yhteydessä olisi hyvä työntää kynsinauhoja varovaisesti taaksepäin. Minä unohdin ottaa siitä kuvia, mutta käytin applesiinipuutikkua, jolla hellästi työnsin kaikista kynsistä vähän kynsinauhoja.
Aloitin viilaukset viilalla jonka karheus on 100, sillä saa helposti ja nopeasti viilattua. Käytin tätä viilaa, se on näppärä, sillä siinä on kaksi eri karheutta. Karkeammalla aloitin ja kun halusin viilata läheltä luonnonkynttä niin vaihdoin pehmeämmän 180 puolen. Viilauksissa täytyy ehdottomasti varoa ettei viilaa turhaan omaa luonnonkynttä!


Seuraavaksi kynsi valmistellaan pohjustusaineilla ja rakennetaan uudelleen geeleillä
Kynelle levitetään erilaisia pohjustusaineita. Eri merkeillä on oman nimiset aineet. Itse käytin nyt Cesarsin geelejä, joten käytän sen merkin aineita myös pohjustukseen.
Toiset laittavat Nail Prepin huollossa vain oman kynnen alueelle ja toiset koko kynnelle, myös vanhan massan päälle. Itse olen tämän parin vuoden ajan laittanut koko kynnelle ja hyvin on toiminut.
Lift Ex(toisilla merkeillä No Lines) ei ole mitenkään pakollinen hankita geelikynsien tekijälle, mutta suosittelen lämpimästi! Se on huolloissa todella hyödyllinen. Sillä saa häivytettyä ilmaantumiset ja vanhan geelikerroksen rajan hyvin piiloon.
Anna jokaisen aineen kuivia hetki ja lisää vasta sitten seuraava. Primerin jälkeen kannattaa odottaa muutama minuutti. Jos alat heti primerin laiton jälkeen laittamaan geeliä, niin se saattaa alkaa lähtemään heti irti.


Kun pohjustusaineet on laitettu, aloitetaan geelin levittäminen. Käytin siis Cesarsin geelejä ja merkiltä löytyy ihan huoltoon tarkoitettu Cesars Secrets Huoltogeeli, jota käytin kynsissä. Myös tämän merkin millenium- ja muotoilugeeliä voi käyttää.
Geelin levittämisessä tärkeää on muistaa jättää pieni rako kynsinauhoihin. Jos geeli on kiinni kynsinauhoissa, alkaa se nopeasti ilmaantumaan. Geeli ei lisäksi saisi joutua kosketukseen ihon kanssa, koska se polttaa herkästi uunissa.
Rakentaessasi kynttä voit tarpeen mukaan laittaa geeliä useamman kerroksen, jos et ensimmäisellä saa tarpeeksi hyvää muotoa aikaan tai huomaat jossakin kohtaa selvän kuopan tms. Jos sinun tarvitsee laittaa uusi geelikerros, niin älä pyyhi välissä tahmeaa kerrosta pois, vaan lisää uusi kerros kynnele heti uunituksen jälkeen. On tärkeää, että kaikki kerrokset kovetetaan uunissa hyvin, jotta rakenteesta tulee riittävän vahva.Vinkki! Itselle tehdessä aloittelijan kannattaa levittää geeli yhdelle kynnelle kerrallaan ja kovettaa uunissa 30 sekuntia ja sitten tehdä seuraavan kynnen samasta kädestä, taas kovetta 30sekuntia ja seuraava jne. Kun kaikki käden kynnet on geelattu, kovetetaan lopuksi kaikkia vielä geelimerkin määräämä aika 2-3min. Jos levität geelin kerralla kaikkiin kynsiin ja kovetat vasta sitten, on hyvin todennäköistä, että ensimmäisen kynnen geelit ovat jo valahtaneet kynsinauhoille. Kaverille tehdessä teen aina kaksi kynttä kerralla samasta kädestä, laitetaan käsi uuniin ja teen toisesta kädestä kaksi kynttä ja taas vaihto uuniin jne. Lopuksi vielä hetki kovetusta kaikille kynsille. Peukalot teen aina erikseen ja kovetan ne uunissa erikseen myös, jotta ne saa valoa varmasti hyvin. Kannattaa ennemmin antaa kynsien olla hieman kauemmin uunissa, kuin liian vähän.


Sitten teen pienen väliviilauksen
Kun kynsi on rakennettu teen sille tässä välissä pienen viilauksen. Käytin ihan pelkkää pehmeää buffer viilaa, koska muotoa ei suuremmin tarvinnut vielä korjailla eikä geeli ollut valunut reunoille. Kynsi on vielä tässä vaiheessa aika ohut, koska siihen tulee vielä sen verran koristeluja ja koristelujen päälle laitan vielä lisää kirkasta rakennegeeliä, jonka jälkeen viilaan kynnen vasta lopulliseen muotoon.
Jos kynsi on tässä vaiheessa jo liian paksu tai muoto on jo pahasti pielessä, niin kannattaa viilata kynttä jo vähän reilummin siihen suuntaan minkä muotoiseksi kynnen haluaisit. Sehän on jokaisen oma asia minkä muotoisista kynsistä pitää, itse pyrin pitämään kynnellä stressipisteen korkeimpana kohtana ja sivuille ja kynnen kärken mennessä geelikerros ohenee kauniissa kaaressa. En siis tykkää tehdä mitään suurta könttiä keskelle kynttä, mutta niin että kynnellä olisi vähän muotoa eikä se olisi täysin lituska.

Ja sitten koristelu, viimeinen muotoonviilaus ja loppusilaus kynnelle.
Kun kynsi on putsattu viilauspölystä huolellisesti, niin aloitan kynnen koristelun. Käytin koristelussa kultaista värigeelejä, glitterhilettä ja pieniä hex-glittereitä/paljetteja. Värigeelien levittämisessä kannattaa tehdä ohuita kerroksia ja tarvittaessa laittaa useampi kerros sen mukaan miten peittävää jälkeä haluaa. Ohuita kerroksia sen takia, jotta geeli kovettuu väripigmenttien takia hyvin.


Älä pyyhi tahmeaa kerrosta pois tässä vaiheessa, vaan lisää kirkas geeli suoraan hileiden ja värgeelin päälle. Pyrin tässä vaiheessa saamaan kynnen mahdollisimman lähelle haluamaani muotoa, mutta viilaan kynnen vielä kohta haluamaani lopulliseen muotoon.


Kirkkaan geelin jälkeen teen viimeisen muotoonviilauksen. Varo ettet viilaa liikaa, jolloin saatat vahingossa viilata jo hileitä ja koristeluja pois.

Viimeisen silauksen koristeluille antaa viivat ja hex-glitterit/paljetit. Nämä laitetaan tässä vaiheessa siksi, että jos olisin laittanut ne suoraan hileen päälle ennen äsken tehtyä kirkasta rakennegeelikerrosta, niin jälki olisi olut rumaa. Hileistä jää aina hieman röpöläinen pinta ja siistien viivojen aikaansaamiseksi, laitan ne nyt, sillä kirkkaan geelikerroksen ja viilauksen jälkeen kynnellä on nyt tasainen pinta johon on hyvä tehdä maalaukset.


Kun viirut on kovetettu uunissa, lisäsin kynnelle vielä todella ohuen kerroksen kirkasta geeliä johon on helppo kiinnittää hex-glitterit. Apuna koristeiden kiinnittämiseen käytin dotting toolia. Koveta uunissa 2 minuuttia.
Älä pyyhi tahmeaa kerrosta pois, vaan viimeistele kynsi laittamalla päällimmäiseksi kerrokseksi viimeistelygeeli, koveta uunissa 2min ja pyyhi lopuksi tahmea kerros pois cleanserilla ja vanulapulla.


Ja valmista tuli! Lopuksi levitän kynsinauhaöljyä vielä reilusti.


Oliko kuinka sekava? Haluaako kukaan vastaavia lisää?

Ps. Kirppiksellä on vielä joitakin tuotteita myynnissä, jos kiinostuit niin katso ihmeessä edellinen postaus :)

8 kommenttia:

 1. Minä ainakin haluaisin lukea tällaisia postauksia lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, täytyy yrittää muistaa pitää kamera useamminkin mukana huolloissa :) Se vaan tuppaa aina välillä unohtumaan työntouhussa ja joskus kiireessä ei viitsi enää kuvia alkaa ottamaan.

   Poista
 2. Oli kyllä todella hyödyllinen postaus :) kiitos tästä! näitä lisää, itse ainakin haluaisin lukea tällaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tykkäsit, yritän tehdä näitä jatkossa enemmän :)

   Poista
 3. Ilman muuta vastaavia postauksia! :) Olen myös tehnyt harrastuspohjalta itselleni kynsiä parisen vuotta ja tällaisesta saa uusia ideoita.

  VastaaPoista
 4. Tällaisia lisää ja hienot kynnet!

  VastaaPoista
 5. Hyödyllinen postaus, josta oppii todella paljon (:

  VastaaPoista
 6. Itse tykkään tällaisia postauksia lukea, lisää vaan! :)
  Mahtaisitko tietää, että voisiko tuollaista paristoilla toimivaa viilaa käyttää tipin ja oman kynnen rajan viilaamiseen? (tässä vielä linkki tuollaiseen viilaan: http://www.mimax.fi/kynsiviila-paristokayttoinen-p-3270.html)

  VastaaPoista