maanantai 30. joulukuuta 2013

Kynsikilpailu tulossa, ehdotuksia otetaan vastaan! :)

Ajattelin laittaa seuraavan kynsikilpailun käyntiin helmikuussa suunnilleen ja haluaisin teiltä vähän mielipiteitä siitä, millainen kisasta tulee. Edellinen kilpailu käytiin touko/kesäkuussa ja nyt on hyvä aika kertoa parannusehdotuksia kilpailun kululle! tästä linkistä pääsee näkemään edellisen kilpailun ohjeet ja säännöt. Kilpailu tulisi näillä näkymin noudattamaan aika pitkälti samaa kaavaa, ellei teiltä jotain muutoksen toiveita tule. Näihin pariin kohtaan kaipaisin kuitenkin teiltä mielipiteitä ja ehdotuksia:

- Mikä teemaksi?
Kilpailuun tulee yksi teema ja nyt haluaisin ehdotuksia siitä, mikä se voisi olla! Kirjoittakaa ihmeessä omat ehdotuksenne kommenttilaatikkoon ja napsin sieltä sitten muutaman ja pidetään taas vaikka pikainen äänestys siitä mikä valitaan.

- Luonnonkynnet ja rakennekynnet erikseen, vai samaan sarjaan?
Edellisessä kilpailussa olivat erikseen, mutta muutamalle tuotti päänvaivaa se, kun olin vetänyt rajan aika tiukaksi. Minusta kun jo pelkkä geelivahvistus suojaa kynsiä sen verran paljon, että kynnet saa kasvatettua pitkiksi paljon helmpommin, kun ne eivät niin herkästi katkeile. Toki toisilla ne kasvaa ihan ilman mitään geelivaihvistuksiakin. Ja jo ohuella geelikerroksella saa korjattua oman kynnen pikku virheitä jne jne. Mutta minusta ne ei kyllä luonnonkynsi sarjaan kuulu? Toki saa olla erimieltä ja kertokaa jos niin on! Ja ihan pakko nyt vielä tarkentaa, että en siis suosi pitkiä kynsiä kilpailussa, en todellakaan! Myös lyhyempiin kynsiin saa kauniit koristelut. Tässä muutama kohta edellisen kilpailun säännöistä:
- Rakennekynsiluokkaan osallistuu kaikki eri menetelmillä tehdyt rakennekynnet, esim. geeli- ja akryylikynnet. Valmiilla tekokynsillä ei voi osallistua, vaan kynnet tulee tehdä ITSE! Huom! Myös esim. luonnonkynnengeelaukset osallistuvat rakennekynsiluokkaan! Kaikki kaupasta ostetut tekokynnet on kielletty, sillä rakennekynsissä kuitenkin on tärkeää itse kynnen muotoilu ja valmiissa tekokynsissä ei ole muuta haastetta kuin liimata se kynteen.
- Luonnonkynsiluokkaan saa osallistua kaikki, jotka tekevät koristelut suoraan luonnonkynnelle. Eli ei mitään tippejä, muovisia jatkoja tai tekokynsiä! Koristelut tulee tehdä omalle luonnonkynnelle! Huom! Jos sinulla on esim. geeleillä tehty luonnonkynnen vahvistus, niin kynsillä ei voi osallistua luonnonkynsiluokkaan, ennen kuin geelit on poistettu kokonaan!

Mietinkin tässä, että mihin raja vedetään tällä kertaa, vai onko helmpompi laittaa kaikki vaan samaan sarjaan sen enempää miettimättä?

22 kommenttia:

 1. Näin itse ainakin ajattelisin, että ei sillä ole mitään väliä, millä ne kynnet sinne alle on tehty, vaan sillä miten ne on koristeltu! Eli jos onkin geelit alla, mutta kilpailuun voisi kuitenkin osallistua kynsilakoille tehdyllä lakkauksella. Kuitenkin geeleillä tehdyt koristelut olisivat ihan eri sarjaa kuin lakoilla tehdyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Hmm.. sehän tästä vähän vaikean tekeekin, kun moni rakennekynsiä tekevä käyttää koristeluissa kynsilakkaa geelikerroksien välissä, mihin ne sitten kuuluu? Eli rakennetaan kynsi valmiiksi jonka jälkeen lakataan koristelut ihan kynsilakoilla ja päälle laitetaan vain top geeli, eli viimeinen kiiltogeeli. Tietenkin ne kuuluu rakennekynsiin, mutta kun koristelut on tehty pelkillä lakkauksilla? Ja geelikynsissä käytetään koristeluissa paljon ihan vaan glittereitä ja strasseja yms. ja niitä samoja koristeita käytetään myös monissa lakkauksissa? Eli ainoa ero mikä rakennekynnet ja luonnonkynnet erottaa, on se että käytetäänkö geelejä/akryylejä vai ei. Minusta ei voi suoraan rajata että saako luonnonkynsissä käyttää lakkojen lisäksi strasseja, akryylimaaleja, hileitä, fimoja, 3d koristeita, foliota yms. kun samoja koristeita käytetään myös rakennekynsissä.

   Poista
 2. Kaikki vaan samaan sarjaan! Katselin noita edellisen kilpailun kuvia ja hienompia mun mielestä ne lakkaukset oli kuin geeleillä tehdyt. Eipähän tarvitse sen enempää miettiä. Mun ehdotus teemaksi, väriloistoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kun otit kantaa ja kiitos ehdotuksestasi teemaan! Ja katsotaan nyt tuleeko kaikki samaan vai miten käy, otan vielä ehdotuksia vastaan :)

   Poista
 3. Luonnonkynnet ja rakennekynnet minusta erikseen. Ja luonnonkynnen geelaukset myös sinne rakenneluokkaan.

  Teemasta en osaa sanoa, Disney oli superhauska ja moniulotteinen! Itsekseni hihittelin täällä, että teemanahan voisi helmikuussa olla Kalevala, kun kerran niille sijoille sijoittuu kalevalanpäiväkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Niinhän tuo taitaa sattua, otetaan ehdotus mietintään!

   Poista
 4. Mun mielestä toi tarkka rajaus oli iham hyvä joten rakenne ja luonno kynnet erikseen :)

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä voisi luokkina olla koristelutyylit, eli joko lakkaukset, tai sitten rakennekynnet. Lakkauksen voisi tehdä luonnonkynnelle, geelatulle luonnonkynnelle tai sitten vaikka sen rakennekynnen päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun otit kantaa! :) Kuten tuohon ensimmäiseen vieestiin vastasin, niin nykyään jotkut tekevät rakennekynsiin koristelut lakoilla, eli sinne geelin väliin. Mihin nämä sitten kuuluu? Ja kun strassit, fimot, akryylimaalit, microhelmet yms. yms. ovat sellaisia koristeita joita käytetään molemmissa, sekä lakkauksissa että rakennekynsissä. Tämä minun mielipide, mutta haluaisin jotenkin erottaa luonnonkynet ja rakennekynnet ja siksi en haluaisi rajata vain lakkauksiin ja rakennekynsiin, koska "rakennekynnet" sellaisenaan ei ole koristelutyyli. Mutta odotetaan vielä muidenkin mielipiteitä ja katsotaan mihin raja vedetään vai laitetaanko kaikki samaan vai mitä tehdään :)

   Poista
 6. Eka ajatus oli jonkinlainen piirretty/sarjakuva, ei siis sillä tavalla että kynsillä aku ankkoja ja anime-hahmoja vaan lähinnä tyylisuuntauksena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana idea, mutta saattaa liipata turhan läheltä edellistä. Tuolloin teemana oli Disney ja siellä olikin aku ankkoja, minni hiiriä yms. kynsillä :)

   Poista
 7. Minä olen sillä kannalla, että rakennekynnet ja luonnonkynnet erikseen, jos kumpaankin sarjaan tulee tarpeeksi osallistujia. Ja yksinkertaisinta varmaan olisi jos raakalla kädellä vaan kaikki geelein ja akryylein rakennetut kynnet tai vahvistukset olisivat suoraan eri sarjassa. Ehkä? :D Mutta ei mua kuiteskaan haittaisi, vaikka olisi kaikki kynnet samassa. Mietin vain, että rakennekynsien kanssa on ehkä enemmän kaikkia mahdollisuuksia, mutta toisaalta ne on hankalampi tehdä. Ja arvosteluunhan voi vaikuttaa rakennekynsissä jo se onko esim. kynnen muoto kuin onnistunut.

  Mitään mielenkiintoisia teemoja ei nyt kyllä tule mieleen... xD Joku eläinaihe voisi olla ihan kiva, vai onkohan se vähän mielikuvitukseton? :)

  VastaaPoista
 8. Mielestäni luonnonkynnet ja rakennekynnet ehdottomasti erikseen! (:

  VastaaPoista
 9. Musta myös erikseen luonnon ja rakennekynnet. Toi on ihan hyvä raja mikä ollu edellisessäkin. Teen itse luonnonkynnelle geelauksia ja lasken ne kyllä rakennekynsiin mieluusti :)

  VastaaPoista
 10. Erikseen! :) ja teemaksi ehdotan vuodenajat :)

  VastaaPoista
 11. Hei!
  Voisitko auttaa mua, kun teen geelikynsiä niin ne alkavat heti ilmaantua ja jos teen omiin kynsiin geelauksen, geeli "lohkeilee" pois :( Olen koittanut etsiä vastausta ilman tuloksia.. Käytän cesars:n geelejä, joten vika ei voi olla niissä. Osaatko sanoa mikä menee mahdollisesti pieleen? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla oli aluksi niin että en putsannut/rapsuttanut tarpeeksi likaa/kynsinauhoja pois... ja se että oli liian paksulti geeliä kynsinauhojen lähellä. Ja muistaa että eka kerros on ihan ohut. Omista kynsistä geeli lohkeaa mulla kans pois kärjistä mutta luulen että en ole laittanut geelia silloin kynnen kärkeen tarpeeksi huolellisesti. Ilmaantumiseen ja pysyvyyteen mulla auttoi cesarin liftex... laitan sitä aina prep 1 ja 2 välissä. Sori en ole meeettte mutta kuitenkin ;)

   Poista
 12. erilliset sarjat ja ehdotan teemaksi lastenohjelmat tai kukat tai ranskis.

  VastaaPoista
 13. sarjat erikseen ja teemaksi joko lastenohjelmat tai kukat tai ranskis.

  VastaaPoista
 14. teemaksi hyvis vai pahis... siinä voi itsekukin sitten miettiä mitä teema itselleen merkitsee... onko kynsillä rosvoja vai poliiseja.... hempeää vaaleanpunaista vai noidankynnet... batman vai jokeri... prinsessoja vai velhoja...tummia vai vaaleita sävyjä...ruusuja vai kaktuksia.. ja rakennekynnet geelauksineen erikseen täusin luonnonkynsistä

  VastaaPoista
 15. Kiitos kaikille kommenteista ja mielipiteistä! :) Kilpailu on tulossa ja tässä nyt vielä harkitsen tuleeko teemaa vai ei. Sarjat ainakin tulee erikseen.

  VastaaPoista