keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Minun kehitys geelikynsien kanssa, kuvakollaaseja vuosien varrelta

Kävin läpi tietokoneella olevia kuvia ja sieltä tuli vastaan varsinaisia löytöjä. Löysin mm. ihan ensimmäisistä geelikynsistäni kuvan, en sitten tiedä oliko se hyvä vai huono asia. Ensin tuli sellainen olo, että voi luoja minkälaiset kynnet tuli tehtyä, mutta toisaalta, onpahan ainakin jotain mihin verrata nykyisiä taitoja. Tästä sainkin idean tehdä muutamat kollaasit kynsistä joita vuosien varrella on tullut tehtyä.

Huomaan taidoissani kehitystä, vaikka aika hidasta sellaista. Koulutuksia en ole vielä minkäänlaisia käynyt, vaan etsin tietoa ja vinkkejä netistä. Harrastelijana kynsiä tulee tehtyä aika vähän. On tässä ollut pitkiä taukojakin, jolloin en ole jaksanut tai ehtinyt tekemään ollenkaan itselleni kynsiä. Etenkin lapsen vauvavuosi oli aika hiljaista aikaa, kuten blogissakin se nähtiin. Muutaman kerran on käynyt mielessä jättää koko kynsien tekeminen, mutta aina se into kuitenkin palaa.

Kynsiä olen tykännyt lakkailla jo teinistä asti, mutta koristeellisempia lakkauksia aloin tekemään vuoden 2010 ja 2011 vaihteessa. Vuoden 2011 helmikuussa perustin tämän blogin ja olin juuri hankkinut ensimmäiset tarvikkeeni geelikynsiin. Tuohon aikaan netissä ei ollut vielä läheskään niin paljon tietoa geelikynsistä kuin mitä nykyään on, netti kun kuitenkin oli se minun tietolähteeni. Onneksi olen suurimmilta vahingoilta välttynyt, vaikka ilman koulutusta kynsiä aloinkin tekemään. Koskaan en ole viilannut luonnonkynsiä puhki ja hygienia on ollut ihan alusta asti minulle todella tärkeä. Kynnen muoto on minulla ollut pitkään hukassa. Aloittelijan olisi aluksi syytä keskittyä kynnen muotoon ja siihen, että kynsistä saa kestävät ja vasta sitten alkaa keskittymään koristeluihin. Minä taisin tehdä juuri toistepäin. Onneksi muoto alkaa kuitenkin nyt olemaan jo kutakuin hallinnassa ja kynsissä löytyy jo jonkinlainen stressipiste, eikä kynnet ole enää lättäniä lapioita. Matkan varrella halpisgeelit vaihtuivat aika pian Cesarsin geeleihin ja niillä mentiin tyytyväisenä parisen vuotta. Viime syksynä kuitenkin halusin kokeilla jotakin muuta ja niinpä testiin tuli Mosaicin geelit ja pikkuhiljaa alkoi kaikki geelit, värigeelit, viilat yms. vaihtumaan kyseisen merkin tuotteisiin, joten tyytyväinen olen ollut.
Otetaan tähän väliin sitten niitä kuvia. Toivottavasti myös teidän mielestä olen edes vähän kehittynyt parempaan suuntaan :D

Ensimmäiseksi keräsin joitakin ranskiksia joita on tullut tehtyä. Löysin myös ihan ensimmäisistä geelikynsistäni kuvan ja pakkohan se oli laittaa näytille. Keräsin kaikkiin vain sellaisia kynsiä jotka on tehty geeleillä, eli ei sellaisia joissa on pidennys tehty geeleillä ja koristelut kynsilakoilla sitten valmiin kynnen päälle, vaan nämä on kaikki tehty kokonaan geeleillä.


Seuraavaksi sitten koristeellisempia geelikynsiä vuosien varrelta. Nuo ensimmäisenä olevat siniset glitterkynnet ovat varmasti viiden ensimmäisten kynsieni joukossa. No onneksi tuosta on ainakin jotain kehitystä parempaan suuntaan tapahtunut. Mutta kyllä sen vieläkin muistaa miten hieno olo oli sen jälkeen kun nuo tuli äidille tehtyä ja äitikin kehui "että on ne hienot", olihan ne varmaan kun ei raukka parka vielä paremmasta tuolloin tiennyt.


Kuvat eivät tietenkään kerro koko totuutta. Voin ihan rehellisesti sanoa edelleen olevani todella hidas tekemään kynsiä. Tykkään käyttää kynsissä paljon glittereitä ja strasseja, kuten varmaan huomaa. Kaikki kukkien maalaukset ovat minulle aika vierasta, olen niitä useasti yrittänyt maalailla niin geeleillä kuin akryyliväreilläkin, mutta siinä touhussa menee hermot edelleen. Paljon on vielä opittavaa ja haluankin kehittyä vielä paremmaksi. Minulle onkin tiedossa koristelukoulutuspäivä AetzNailzzin järjestämänä. Toivottavasti myös jossain vaiheessa saan kerättyä rahat kasaan ja voisin panostaa sen verran, että käyn kunnon koulutuksen juurikin Aetin opissa, se on yksi tavoitteeni.
Omasta mielestäni suurin kehitys on tapahtunut ehkä nyt syksyn jälkeen. Saan kiittää paljon facebookin rakennekynsi/galleria/tarvikekirppis - ryhmää. Olen itse aika hissukseen ryhmässä ollut, mutta selailen paljon vinkkejä ja ohjeita joita sinne kirjoitellaan. Ryhmän ansiosta löysin nykyisen geelimerkkini. Olen sanut sieltä paljon hyödyllistä tietoa ja vinkkejä. On myös hauska seurata miten siellä uudet harrastajat laittavat kuvan ensimmäisistä kynsistään ja saavat siitä palautetta ja ottavat opikseen. Kun heidän kehitystä seuraa, voin vain todeta että kumpa minäkin olisin aikoinaan saanut avuksi tuollaisen ryhmän ihania auttavia ihmisiä. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Suosittelenkin kaikkia etsimään ryhmän käsiin, jos ette vielä ole sitä löytäneet.

Tällaista tällä kertaa. Ainiin, uudistin hieman ulkoasua. Tarkoituksena vielä vähän parannella ja käydä läpi tunnisteet, tehdä kuvagalleriaa tehdyistä kynsistä ja muitakin parannuksia. Mutta näitä teen sitä mukaan kun ehdin. Psst! Muistakaa kynsikilpailu ;) >>> KLIK <<<

5 kommenttia:

 1. Kyllä mun mielestä on suurta kehtystä nähtävissä! Ensimmäiset kuvat ja kynnet ovat juuri sellaisia, joista näkee kauas että on ns. harrastelijan tekemät "peruskynnet" - en sano tätä siis pahalla - jälkimmäisten eteen on taas nähty paljon enemmän vaivaa, tekniikka on kehittynyt, ja jos en tietäisi, niin voisin väittää ammattilaisen tekemiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) En pahalla ottanutkaan, olen ihan samaa mieltä että ensimmäisissä muoto vielä ihan hukassa ja koristelut todella simppeleitä. Nykyään osaa tehdä vähän monimutakisempia ja siistimpiä. Ihana kuulla että viimeisimmät kynnet näyttävät sinun silmään hyviltä =)

   Poista
 2. Nää on parhaita, kun kehityksen näkee selvästi, ja se entisestään motivoi jatkamaan - vaikka välillä tekis mieli heittää tavaroilla miestä, seinää ja vesilintua. :D

  Mun piti perua toukokuun gelpaint1 osallistuminen reissun takia, onneks siitä parin päivän päästä oonkin menossa Riksuun peruskoulutusta täydentämään! :)

  VastaaPoista
 3. Kommentoin aiempaa postausta jonka itsekkin huomasin nyt olevan vanha! Hienoa kehitystä ja näissä kynsissähän on ihan oikea muoto :)

  VastaaPoista